31 Mayıs 2011 Salı

başlangıçlar..


Günler ayları kovalarken geldik mayıs ayının da son gününe..Neden sonlar hep bir burukluk verir de, başlangıçlar sevinç, umut barındırır içinde ? Oysa her bitiş bir başlangıca gebe değil midir? Her başlangıç ise içinde sürprizler saklamaz mı?

O yüzden başlangıçlarda temkinli olsa da insan, hep ümit besler iyilikler adına..Olumsuz olduğunu düşündüğü her şeyin değişebilme ümidini taşır içinde..Bir çaba sarf edemese de bunun için bekler, diler, hayal eder..


Haziran bu anlamda iki kez görevli..Yaza başlangıç olması sebebiyle de bir misyonu var yani..Kim bilir hangi kalpler, yaz için çarpıyor? Ne sebepler yüklemiş, sonuçlar olsun diye..Ne adımlar atmış huzur bulsun diye..Kimi sadece tatil için beklerken, kimi ne derin anlamlarla beklemiş?

Mayıs da aynı umutlarla başlamıştı oysa, belki dilekler buldu yerini..Kalıcı, sağlam başlangıçlar yapıldı..Köklü değişimlere sebep oldu..Bitişler yaşandı, yeni başlangıçlar adına..Bitiş, ayrılık, son kullanım alanı farklı  da olsa hep hüzün barındırıyor içinde sanki..Duygusallaştırıyor istemeden cümleleri..

Yeni, ilk, başlangıç her zaman heyecan veriyor, enerji yüklüyor..Bir gizem saklıyor içinde, merak ettiriyor..Ne de olsa bilinmiyor..Bilinmez hep ilgi çekicidir ya keşfedilmeyi bekler karşında..Günler geçip, zaman izin verdiğinde buna o heyecan bırakır yerini durağanlığa..

Bitiş bir başlangıç öyleyse; hüzne, burukluğa gerek yok..Hep coşkulu, hep ümitli olmalı..Kırmadan umutları, eksiltmeden heyecanı yaşamalı, bitişleri başlangıçları..

Ben kendi adıma dolu dolu bir mayıs ayını tamamladım..İstediklerim de oldu, istemediklerim de..Haziran, yaz benim için de umut dolu, elbette beklentilerim var..Öyle hayati, çok büyük hayaller, dilekler değil ama..Sevimli, can alıcı, minik beklentiler..Dilerim bu başlangıç istediğimiz gibi olsun hepimiz için, gönüllerdekiler olsun..Dilekler yerini bulsun..

                 

13 yorum:

  1. Bitiş tam bir bitiş değil aslında her sene yeniden ve yeniden gelecek bir bitiş ve bitişin ardından kendini tamamlayan bir başlangıcı var:)Umutlu yazlar:)

    YanıtlaSil
  2. isminizle müsemma umutlu ve renkli yazlar öyleyse :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Bismihi Subhanehu...
    Her başlangıç, her ilk, her yeni hayırlar getirsin duasındayım herkese dair. Yaz sizin için umut dolu olduğu kadar düzensizlikte saklıydı galiba içinde :)
    Yine yazınız çok ama çok ölçülü olmuş. Yüreğinize ve kaleminize sağlık...
    Dualarla... by_sükut

    YanıtlaSil
  4. mayıs ayının son gününde haziranın arifesinde uzun kollu bluzlerle oturuyoruz, cici bi haziran olsun, biraz içimiz güneş dolsun... ;))))

    YanıtlaSil
  5. by_sükut dualarınıza ortağım herkese dair..yaza gelince,tam da o yönünü unutmuş hayallere kapılmıştım ki kendime geldim sayenizde :)
    çook teşekkürler...


    cicim, benim itirazım yok bu duruma :)ohh, cici olsun tamam ama güneş kararınca olsun..

    YanıtlaSil
  6. güzel olsun bu başlangıç, beklediklerimizi en güzel haliyle getirsin.

    YanıtlaSil
  7. profösör; herkes mutlu olsun :)

    Aslı'm; evet arkadaşım en güzel haliyle getirsin lütfenn :)

    YanıtlaSil
  8. Yaşamımda bir başlangıç burda olmak benim için... diye başlıyor blogunuzun en üst katı. Başlangıçlar yazısıyla da bu bütünlük taşıyor. Geç fark ettim ama fark ettim ya en azından :)
    yazmıştım ya bir yorumumda yazılar bütünlük içinde aslında diye... Bu da o hallerden bir hal...
    Hayırda kalın inş.. by_süküt

    YanıtlaSil
  9. by_sükut; blog dünyası güzel, bu başlangıç aynı güzellikte devam eder umarım..

    not:yazılar arasında kurduğunuz bağlantılar yazmama engel mi olacak acaba? korktum :)

    YanıtlaSil
  10. Bismihi Subhanehu...
    Not'a Not: Kurulan bağlantı yazmaya engel olma ihtimali taşıyorsa bağlantı sadece iç dünyamda itina ile kurulur ve susulur :)
    Hayırlı cumalar... by_sükut

    YanıtlaSil
  11. by_sükut; sadece bir endişe :)karar sizin..
    hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
  12. yazmadan durabileceğimi sanmıYorum :)
    dua ile... by_sükut

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..