23 Mayıs 2011 Pazartesi

yaz mı geldi?

                        

Bir heyecan var ben de şimdi..Sevmediğim yaz mevsimi geliyor diye mi?Yoksa kendimin bile işitmediği sessiz düşüncelerim mi sebebi?Kalbim şu an pır pır..Sıradan bir hafta başı, uykumu almışım, pazartesi sendromuna da yakalanmadım..

Yoksa altıncı his mi?Günün devamında mı bir şey gizli ?
Bilmiyorum..Bakalım her zamanki ki yaşayıp görmekten başka çarem yok..Yazarken bile bir telaşlıyım sanki bir yere yetişecekmiş gibi..Noktalamalara, imla kurallarına da dikkat edesim yok.Yavaşlamalıyım ama hissediyorum çünkü biliyorum bu hızla gidersem kaza yaparım..Düşünce hızı deyip te geçmeyin lütfen, sonuçta düşünceler değil mi bizi harekete geçiren?


Yaz mevsimini sevmiyorum, düzensizlikten dolayı..Herkes farklı bir yerde, yollar üstünde..Hatta sürekli mobil bir durum hakim..Yatış saatleri, kalkış saatleri yakalayabilene aşk olsun..Mazeret de hep aynı "tatildeyim"..

Düzenli yaşamayı seven biri olarak beni bozuyor işte bu düzensizlik..Yemek saati belli değil, hele kahvaltı aman Allahım günün muhtelif saatlerinde..


Gözünü sevdiğim kış gel bir an önce..Hayatımız girsin tekrar düzene..Biliyorum okuyan herkes sinir olacak daha yaz gelmeden bitsin istediğim için..Aman canım benimki sadece bir istek, nasıl olsa yaşanacak mevsimler ben ne desem de vaktiyle..

Aslında ben de severim yaz sabahlarını, güneşin tepeye çıkmadan önceki saatlerini..Erken kalkıp sabahın ılık esintisinde kayısı ağacının gölgesinde, çimlerin üstünde hazırlanmış masada  kahvaltı keyfi yapmayı, hatta onu alabildiğince uzatmayı..Tüm gazeteleri okuyup üstüne güzel bir kahve sohbetini..

Güneş kızdırmaya başladığında eve girip, serin serin kitap okumayı, bulmacaları ardı ardına doldurmayı..Denizden kurt gibi acıkarak çıkan ev ahalisine yiyecek hazırlamayı..İkindi saatlerinde klasik haline gelen beş çayında buluşmaları..Akşam yemeğinden sonra yapılan yürüyüşleri, sahillerdeki telaşı, heyecanı, gece pazarlarını, kalabalıkları, çocukların kahkahalarını, bisiklet turlarını, dondurmaları..

Seviyorum da kısa sürsün mesela bir ay, o zaman ses çıkarmam ben hiç..Sürekli bahsetmem, demem yaz çabuk bitsin, usulca yaşarım her mevsimi tadında..Bilmediğiniz bir şey var tabi güneş dokunuyor bana, galiba bütün sorun  bunda..

                          

9 yorum:

  1. Bismillah ile...
    İnsan kişiliğğinin renkleri vardır. Bu yazınızı okuyunca tam bir sarı kişilik algıladım adeta. Sarı kişilik rengi düzen sever ve düzensizliğe tahammülü yoktur :)Bu yazınızı da keyifle okudum. Hayırda kalın :)
    Dua ile... by_sükut

    YanıtlaSil
  2. by_sükut; renklerle ilgiliyim, kişiliklerle de ikisinin birleşimiyle ilgili bir fikrim yok ama:)
    eğer öyleyse tamam sarı kişiliğe girerim..saatle, planla programla işim, düzenle nizamla :)

    not: ilk fırsatta bakacağım ama kişilik renklerine..

    YanıtlaSil
  3. Bismillah ile...
    Kişiliğiniz de kaliteli renginizde. Kişi sözünde gizlidir. Ve kişinin sözü özüdür aslında. Sözlerinizden özünüz görülebiliyor. Rabbim sizden razı olsun. hayırda kalın... by_sükut

    YanıtlaSil
  4. renginiz de yazarken ''de'' ayrı olacaktı. Sürç-i kelime etmişim. Affola :)

    YanıtlaSil
  5. by_sükut yorum yazma hızınıza yetişemezken, sürç-i kelimeler olur elbet ne demek :)

    YanıtlaSil
  6. Vaktim elverdikçe yazılarınızı her noktasına kadar okuyacağım inş. Okudukça yazma takatim olanlara yazacağım nasipse. Ben yazılarınızın özünün hızına göre çok yavaş kalıyorum aslında.
    dualarla... by_sükut

    YanıtlaSil
  7. ayırdığınız zaman, verdiğiniz değer, özel ve güzel yorumlarınıza günülden teşekkür..
    dualar bizden..

    YanıtlaSil
  8. Zamanı ayırmayı takdir edene şükür. Değer verilmeyi hak eden yazılar için teşekkürler. Ancak değer vermek gibi bir kavram haddim değildir. Ben ki ancak bir aciz... Yazıların özel ve güzelliğidir yorumları özel ve güzel yapan...
    Her daim dua ile...
    by_sükut

    YanıtlaSil
  9. ne denir ki bu güzel sözlerin üstüne, gönülden teşekkür..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..