4 Mayıs 2011 Çarşamba

özgür olsan..

                        
Bir kuş kadar özgür olmak ister misin? Gökyüzünde süzülmek, istediğin coğrafyada hüküm sürmek..Bir yere ait olmamak, her yere hakim olmak..Bugün burda olmak, yarın nerde olacağını bilememek..Kimseye bağlanmamak, bağlamamakta hiçbir şeyi kendisine..Öylece bırakıvermek istediğin zaman..Hesapsız, plansız hareket etmek..


Yorulduğunda duraklamak istediğin yerde, nefes almak, soluklanmak.. Ardından istediğin zaman istediğin yerden devam etmek..Düşünmemek hiçbir şeyi, sonucunun endişesini duymadan davranmak, hareket etmek..Zorunlu diyaloglardan, zaman mekan paylaşımlarından sıyırmak kendini alabildiğince..


Kimseye dert anlatmaya çalışmamak, anlatacaklara da dinleme, anlama sorumluluğu yaşamamak..Sadece sen olmak, senden mesul olmak..Bir  sen için yaşamak , bir sen olmak..Nerde olmak istersen orda açmak gözünü güne, hangi iklimde istersen orda devam etmek mevsimlere..Yıllara hakim olmak, yollara hakim olmak..

İsterim dersen eğer; bil ki yalnızsın, yalnız yaşarsın ondan sonra..Öylesi kanat çırpmak istediğin her şeye, hayatta tek olmak, yalnız kalmak demek..Eğer yaşıyorsan sorumlusun önce kendinden, sonra sevdiklerinden, sevmediklerinden..Herkese karşı bir duruşun , bir görevin var yapılması gereken..Zor gelse de zaman zaman  bağlılıklar, sorumluluklar, görevler seni sen yapanlar, onlar..


O zaman gel fark et! Kaybetmeden elindekilerin değerini, oflama puflama yaparken vecibeleri..Özgürlük, sonsuzluk da mutlu etmez, huzur vermez..O zaman gel fark et!  Çok istiyorsan özgür olmak, kafeslerin içinden çıkmak; bunu yaşam alanında yap..Molalar ver ufak ufak, hiçbir şeyi geride bırakmadan soluklanmak..Kendine bunu yap!
                          
 görsel:web

2 yorum:

  1. Çok güzel bir anlatım.. İlk bölümdeki özgür kuş tasvirin bana cenneti hatırlattı, insan sadece cenette böyle bir özgürlüğe sahip olabilir bence.. Dünyada yok böyle bir şey..

    YanıtlaSil
  2. Gezi/yorum, teşekkür ederim..Doğru düşünmüşsün ama hayal bu işte dünya, ahiret bakmıyor :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..