21 Mayıs 2011 Cumartesi

öyle işte..

                    


 Evde bıraktım ben aklımdakileri, beni meşgul edenleri, arkadaşlarımı, ailemi, komşularımı, eşimi, çocuklarımı..Hepsini evde bıraktım bir kendimi aldım yanıma, sadece kendimi aldım ve geldim deniz kenarına..

 Masmavi denizin sonsuzluğunda dinlenip, kaybolmak istedim..Herşeyi geride bırakıp bir kendimle olmak istedim..Hiçbirşeyi sorgulamak için değil, sadece herkesten, herşeyden uzaklaşmak için..Derin derin nefes almak için..Deniz kokusunu içime çekip, ferahlamak için..Martılara selam durmak için..Balıkları anlamak için..

 Sanmayın ki yoruldum, çıkmaktan bıktım hayat merdivenlerini, hayır hayır öyle değil..Herşeyin otomatikleştiği makineleştiği bir zamanda yaşamanın kaçışı bu..Elektrik yüklü ortamlardan uzaklaşıp sadece doğal bir ortamda olabildiğince rahatlama nefes alma seansı..

 Şikayet değil bu teknolojiye, sözüm yok olsun zaten, telefonlar, bilgisayarlar hayatımızın olmazsa olmazları olmuş ya bundan memnunum ben..Arınma  da diyebilirm aslında.Boşluklar bırakmak kendime, ruhuma molalar aldırmak zaman zaman..Yeşilden oksijen alıp, maviden huzur almak..Huzur duymak sessizliklerden..

 Kısa süre ama, öyle uzun boylu değil.Ne kadar yorsa da, sinirleri bozsa da, tükensemde anlamaktan, anlaşılamamaktan yüksünsem de zaman zaman ben onlarsız yapamam.Yüzüne bakmak, gözlerindeki anlamı görmek, dokunmak, hissetmek isterim..Sesinin titreşiminden ruhunu anlamak, mimiklerinden okumak isterim yüreğini..

 Herşeyin mekanikleştiği bu zamanda, duyguların  hala varolduğunu görmek, hissetmek isterim..Yapamam ben paylaşmadan dostumla birkaç güzel saat, yapamam aileme vakit ayırmadan.Komşuma selam vermeden, tebessüm etmeden geçemem..Dünya cennet olsa da insansız, dostsuz, arkadaşsız yapamam ben..

 Öyle işte bir kaç saatlik bir uzaklaşma sadece..Sonra kaldığım yerden devam etme, daha dingin , daha huzurlu bir yaşam sürdürme..

                                               

10 yorum:

  1. insan bazan kendini de özlüyor bence...
    günlük koşturmacanın içinde kendine hasret kalıyor...
    kendimle başbaşa kaldığım zamanları severim ben de,kendi kendimle mutlu olduğumu,olabildiğimi görmek hoşuma gider:)
    senin de haftasonun güzel geçsin emineciğim:)

    YanıtlaSil
  2. galiba cep aynacım ben de kendimi özlemişim güzel tespit..
    ne güzeldir kendinle özlem gidermek..
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Sessizliğin senfonisinde seni arıyorsun sen. Kalabalıklar içinde kendini yitirmişken. dostlarının sükuneti içinde huzuru buluyorsun sen.

    YanıtlaSil
  4. Biz nasılsa buradayız ve sen orada da gülümsüyorsun kalbinden.

    YanıtlaSil
  5. Mükemmel bir yazı :( Benim de içimdekilere tercüman olmuşsun.

    YanıtlaSil
  6. profösör, sessizliğin senfonisinde beni arıyorum ben, dostların sükunetinde kesinlikle huzuru buluyorum ben.. harikaa...

    YanıtlaSil
  7. ASaHHaRa,teşekkür ederim..benzer şeyler hep yaşadıklarımız, bazen sen, bazen ben..
    sevgiler..

    Aslı'm, iyiki ordasınız evet evet kesinlikle gülümsüyorum size tüm kalbimle..

    YanıtlaSil
  8. Bismihi Subhanehu...
    Yazıya bakınca ben mi yazdım diye bir hal oluştu içimde. Hani yazmışımda hatıtlamıyorum adeta :)
    ''Aynı'' diye bir ifade vardır. Onun bir üst boyutu ''Ayni''dir. Ayni aynıdan öte bir haldir. Bu yazı benim için aynılık değil aynilik taşıyor...
    Dua ile...
    Hayırda kalın.. by_sükut

    YanıtlaSil
  9. by_sükut, benzer hisler, benzer dertler benzer dile getirmeler..aynilik ise şaşırtıcı..
    ben de okumak isterim yazılarınızı..

    YanıtlaSil
  10. Bismihi Subhanehu...
    Konuşmada gayet iyi yazma aleminde konuştuklarını yazamayan biriyim. Söylediklerim anlık gelişiyor. Sonra oturup düşünsem de aynı atmosfer oluşmuyor. En son bir törende yaptığım konuşma metnini bir arkadaş istemişti. Dedim ki metin falan yok. :) Bu açıdan kendimi yazma özürlü kabul ediyorum. buradaki ''ayni'' kavramı içimdekiler yazıya dökülse ancak bu kadar olurdu anlamında. Aslında yorum yazmasamda bir kısmına hala blogunuzu yoğunluklara boğulmadığım her zaman diliminde dikkatlice okuyorum. Ve ilginç bir ''ayni''lik var. Söz çok aslında. Ama vakit dar. Hak helal edilsin...
    Dua ile ... by_sükut

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..