8 Mayıs 2011 Pazar

mayısın ikinci pazarı..

                                    

                                               

Bayram sabahı gibi erken kalkıldı..Uykulu gözler; sanki bırakın daha uyumak istiyorum der gibisiyse de , yarım saat içinde hazırlanıp çıkıldı..Hava  bir bayram havası, tam bir bahar havası gibiydi..


Önceden ayırtılmış olan yere doğru gidilirken istanbul'un boş trafiği de ilgi çekici olmuştu..On buçuk olmadan varıldı gidilecek yere..Sanki bir kır düğünü vardı..Çimlerin üzerine atılmış tüm masalar bembeyaz bir şekilde hazırlanmıştı.."Bizden de erken gelen varmış" dedirtecek kadar aile yerlerini almışlardı bile..

Masalarda annelere alınan çiçekler gözlere çarpıyor, kimi kocaman kimi küçücük paketler, az sonra sahiplerine verilmeyi bekliyordu..Garsonlar büyük bir koşturmaca içinde gelen konukları ağırlamak için seferber olmuşlardı..

İnsanların yüzlerindeki mutlu ifade, hoşuma gitmişti..Annelerin değeri bir günle , ya da herhangi bir hediyeyle ölçülemezdi tabi ama, jestler kimi mutlu etmezdi ki..

Gölün etrafındaki bir kaç restoran aynı zarafette hazırlanmış anneleri ağırlıyordu..Kahvaltılar  keyifle yapılırken, eşlik eden hoş sohbetler, üzerine içilen kahveler, sahiplerini bulan hediyeler, kuş sesleri, pırıl bir hava, hafif esen rüzgarla birleştiğinde ortaya nefis bir gün çıkıyordu..

Organizasyondaki eksikler, servislerdeki gecikmeleri saymazsak güzel bir bahar sabahı daha belleklerimize kazınıyor, sağlık , huzur, mutlulukla geçmesini dilenen diğer günlere selam duruluyordu..

Tüketim çılgınlığı, ticaret, pazarlama, dayatma gibi türlü yorumlar yapılsa da, bir anne olarak güzel bir gün geçirmemize vesile olduğu için, e tabi hediyelerim, çiçeklerim için :) ben seviyorum bugünü, evlat olarak da anneciğimin emeklerinin bir nebzesinin bile yerini tutmayacağını bile bile ona hediyesini alıp, küçük bir teşekkür fırsatı verdiği için seviyorum.

Anneliği tattırdığı iki güzel evlat için, böyle sevgi dolu bir anne verdiği için yaradana sonsuz şükrederken, bu güzel güne katkısı olanlara da teşekkür ediyorum..Tüm annelere evlatlarıyla güzel günler diliyorum..

6 yorum:

  1. anneler günün kutlu olsun emine:)

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin sitare, teşekkür ederim hepimizin anneler günü kutlu olsun ve hep mutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel bir anneler günü geçirmişsin..
    Umarım her günün en az bu kadar mutluluk dolu olur..
    Evlatların ve anneciğin ve sevdiklerinle nice nice güzel günlere..

    YanıtlaSil
  4. Annelerimizin hakkını nasıl öderiz bilemiyorum..

    YanıtlaSil
  5. Zeliha gerçekten çok güzeldi, iyi dileklerin hepimiz için gerçek olsun inşallah..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Profösör; sanırım bu imkansız..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..