23 Mayıs 2011 Pazartesi

gün..

                                         
                              

Kıpır kıpır başladı ya gün çok güzel devam etti.Boşuna korkmamışım..Kızımın tek başına trafiğe çıkmak istemesine kuzu kuzu evet dememe ne demeli bilmiyorum ama..Her şeyin bir ilki vardır, bir yerden başlamak lazım gibi,  her türlü klişe söze güvenerek, izin vermiş oldum..

Kısa bir mesafeye gideceğini düşünürken ben, büyüüük bir sahil turu atmış, hatta bir kaç kez..Tabi bunlar bildiklerim, bilmediğim katedilmiş mesafeler de cabası..Her türlü trafik terörünün olduğu bu kent, yeni bir sürücü daha kazanmış oldu..


Bu arada tabi ben kalp spazmı mı geçiririm, panik atak mı yaşarım kim bilir?Heyecan doruk noktada yolunu gözlerken evin köşesini döndüğünü görünce derin  bir nefes aldım..Anladım ki kalbimin sesine kulak vermeliyim.Bana haber vermiş erkenden günün getireceklerini de ben fark edememişim..

Trafik herkese tehlike  de söz konusu çocuğunuzsa tehlikenin boyutu değişiyor..Her türlü senaryoyu yazıp, çizdim.Ona gelecek her şey bana gelsin, zirve yaptı o anda..Kaygılarımı dindirmeye çalıştım ama ne çare..Gönül ferman dinlemiyor..

Kızım trafikte boy gösterirken, ben bir arkadaşımla güzel bir yaz gününde keyifli bir kaç saat geçirdim.Yaz diyorum çünkü bahar demek doğru olmazdı bu güne..Güneş tüm sıcaklığıyla görünürken, ılık bir rüzgar tatlı tatlı yüzümüzü okşuyordu..Yanında biraz felsefe, biraz da güncel bir sohbet eklenince tadından yenmez oldu..Arada ki endişeli anları saymazsak tabi..


Kalabalıklara aldırmadan doğayla haşır neşir geldik eve..Ardından akşam yemeği, hafif tempolu akşam yürüyüşü ve günün sonu..Bakalım yarında neler saklı?

                                            

10 yorum:

  1. yarında ne saklı olduğu tamamen sana bağlı. kaygıları da bırakmak zor olsa da o da senin elinde değil mi canım?

    YanıtlaSil
  2. yarında ne saklı olduğunu az önce öğrendim Aslı..amca ziyareti :)
    kaygılarla baş etmeye çalışıyoruum inan bana..en azından çalışmaya çalışıyorum arkadaşım..

    YanıtlaSil
  3. Bismillah ile
    Sitenizi 2 gündür inceliyorum. Yüreğinize ve emeğinize sağlık. Yarın ne saklı sözünüzü okuyunca yarın var mı diye düşündüm. Aslında hayatın tanımında evvel zaman ölmüştür. Yarın ise meçhul. Biz ancak ''AN'a sahibiz. Aklıma bu geldi.
    Dua ile hayırda kalın. by_sükut

    YanıtlaSil
  4. by_sükut, an'a sahibiz ya işte yarının belirsizliğinin uyandırdığı bir his işte bendeki..
    zaman ayırdığınız için teşekkürler..
    siz de hayırda kalın..

    YanıtlaSil
  5. Bismihi subhanehu...
    Yazıyı tekrar okurken ''kalabalıklara aldırmadan'' diye başlayan son cümleleriniz gözüme takıldı. İlgisiz olacak belki ama hayata dair bir söz geldi aklıma; ''hayat denen şey kalabalıklar içinde yalnızlık ve çığlıklar içinde sessizliktir aslında...''
    Dua ile... by_sükut

    YanıtlaSil
  6. by_sükut, "hayat denen şey kalabalıklar içinde yalnızlık, çığlıklar içinde sessizliktir aslında" doğru bir ifade.. yeni yazımın konusu olabilir teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Ve aslında bu söz gece ile bütünleşen yazılara da yolo açabilir. İnsan kalabalıklar içinde yalnız olduğunu ve çığlıklar içindeki sessizliği bir gece vakti fark ediyor aslında.
    dua ile... by_sükut

    YanıtlaSil
  8. Buradaki kavramla ilgili yeni yazı sabırsızlıkla bekleniyor :)
    dualarla... by_sükut

    YanıtlaSil
  9. bir taslağım var tamamlayınca yayınlayacağım, umarım beklendiğine değer olur..

    YanıtlaSil
  10. Ne hikmetse beklediğime değecek diye yoğun düşünme hallerindeyim :) Yüreğiniz ve kaleminiz çok sağlam. Rabbim nazardan korusun...
    dua ile... by_sükut

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..