8 Mayıs 2011 Pazar

bebeğim ben..

                            
                
Bebeğim ben; daha yeni açtım gözlerimi..Nereye geldiğimi bile bilmiyorum..Birinin kollarındayım şu an bana öyle bir bakıyor ki; elleri yumuşacık, yanaklarıma dokunuyor, beni içine çeke çeke kokluyor..Bir şeyler söylüyor ama anlamıyorum..Bakışları hüzün ile mutluluk arası, gözleri yaşlı gibi sanki..Beni tutuyor, düşürmekten korkuyor gibi sanki..


Süt veriyor bana kendi gibi sıcacık..Sanki  süt değil sevgi akıyor dudaklarıma..Sonra kucağında gezdiriyor beni, gaz çıkarınca ben öyle seviniyor ki; sanki o rahatlıyor..Sonra yatağıma bırakıyor beni, ıh desem koşup tekrar geliyor, tekrar bırakıyor yatağıma, ağlayınca yine geliyor..Her gelişi sevgi dolu hiç bıkmıyor, kızmıyor, her seferinde daha bir şefkatle bakıyor.

Ben de sırf beni bırakmasın diye ağlıyorum..O yumuşacık sevgi dolu eller beni bırakmasın, beni mis gibi kokusundan ayırmasın diye mızırdanıyorum hep..Defalarca besliyor beni, temizliyor, uyutuyor.. Gözlerinde hep aynı sevgi dolu ifade..İçimi ısıtıyor, güven veriyor.Onun yanında hiç bir tehlikeden korkmuyorum..Biliyorum güvende olduğumu, hissettiriyor..

İstemiyorum beni bırakmasını hiç,  buğulu gözlerini, yumuşacık tenini, kadife gibi sesini ayırmasın benden..Akşam olunca bir adam geliyor, o da seviyor beni, ağlayınca bırakıyor..Ve yine O alıyor..Sadece O susturabiliyor beni, onun yüreği, yüreğime değerse rahatlıyorum çünkü..

Gelirken bana söylemişlerdi, biri var ki; sen ne yaparsan yap seni asla bırakmayacak, kollayacak, sevecek aynı zamanda senin de çok seveceğin biri ..Bizden biri o, meleğe benziyor, hem yüzü hem yüreği..

Demek anne sensin; sen ne güzel bir şeysin, bana hayatımı hediye edensin..Kendi hayatını hiç düşünmeyensin..Benim bir gülüşümle şenlenen, hastalığımla yıkılan  kanatsız bir meleksin..Kollarının arasında olmak dünyaya  bedel.İyi ki benim annemsin iyi ki benimlesin..

Böyle anlattı bebek annesini..O varsa her sorun çözülür, en büyük dertler küçücük olur o varsa..Sıcacık, yumuşacık kalbinde erir tüm buzlar..Hangi yaşta olursan ol Anne direktir, yıkılmaz, hangi hatayı yaparsan yap, seni bırakmaz..


Hep vardır, son nefesine kadar da var olacaktır hemen yanı başında..Bazen bakışlarında, bazen sesi kulaklarında, bazen çarpan yüreğinde, bazense düşüncelerinde..


İşte böyle; tarifsiz, eşsiz bir melektir ANNE..






                           

9 yorum:

  1. bir solukta okudum
    ne kadar güzel, ne kadar hoş bir anlatım bu Eminecim

    kutlu olsun tüm annelerin bu özel ve güzel günü...

    YanıtlaSil
  2. kutlu olsun arkadaşım tüm annelerin bu özel günü..ilk kutlamayı senden almış oldum böylece :)
    ayrıca çook teşekkür ederim Aynurcum güzel sözlerine çok mutlu oldum..

    YanıtlaSil
  3. Bütün annelerin ellerinden öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. profösör; tüm güzellikler onlarla olsun...

    YanıtlaSil
  5. yürekten çıktığı, hissedildiği nekadar belli... yüreğinize sağlık, bizleri gülümsettiniz...

    SEWgimle

    YanıtlaSil
  6. Kelebeğin Katibesi, çok teşekkür ederim, gülümsemeniz ömrünüze yayılsın..

    sevgiler bizden

    YanıtlaSil
  7. hepımız gulumseyelım kı, mınıklerımızınde omrune yayılsın ınş...:)

    YanıtlaSil
  8. ınş o gulucukler hepımıze yayılsın sonrada mınık kalplere ulaşsın...

    YanıtlaSil
  9. Kelebeğin Katibesi,amin minik kalplere ulaşsın, hatta tüm dünyayı sarsın..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..