24 Mayıs 2011 Salı

bahane..

                                                

Aynadaki aksime baktım bugün..Gözbebeklerimde gizlenmiş ne acılar, ne sevinçler gördüm..Ne heyecanları, ne çoşkuları seyretti bu gözler..Az damlalar akıtmadı, kah sevinçten kah üzüntüden..Kimi zamansa içine akıttı yaşlarını bu gözler..

Yine de hep gülmek istedi bu gözler, gülmeye daha yatkın oldu..En olmaz anlarda bile gülmeyi seçti..Bilirdi çünkü yüzü güldürmek kolay, sahte bir tebessümle bile yüz güler..Ama gönül gülmezse gözler gülmez..

Elbette gönlü güldürmek zor zanaat..Öyle hemen kırılıvermeyeceksin, sabredeceksin, başedeceksin, herşeyi duymayacaksın, duyarsan da olumlayacaksın, görmen gerekmeyen şeyleri görmeyeceksin, görsen de..Riyakar olacaksın demiyorum tabi ki..Hoş görülü olacaksın, yumuşak olcaksın, sinirleri aldıracaksın..

Sesleri duyar gibiyim bu mümkün mü diye?Tabi ki kolay değil ama sayılı ömrü harcamamayı, giden yıllara pişman olmamayı sağlamak...Öyle de böyle de geçecek, güzel geçmesi için çaba sarfedebilemeyi başarmak..

Düşünüyorum da bazı materyallere sahip olmak için harcadığımız emeği, düşünceyi kalbimiz, ruhumuz için harcaybilsek ne gülen yüzlü, gülen gönüllü insanlar olurduk diye..Ama seyreden dünya aleminde bizleri hep farklı yönlere çekmekte başarılı olan politikalar var ya ruhumuzu bile ele geçirdiler..

Değerlerimizi çaldılar, ruhumuza el koydular..Mutlulukları maddeyle bağlantıladılar.Tamam biz de yardımcı olduk onlara, sahip çıkmadık özümüze, işlerini kolaylaştırdık..Bizler yine bunun farkındayız bir varlığı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz..Ya gençler , çocuklar onlar görmediler ki, hayatı bu sanıyorlar; ruhsuz, materyalist bir şekilde tanıyorlar..

Oysa bir kahvenin kırk yılı hatrı olan, komşusu açken uyuyamayan bir millettik..Bunları hatırlayıp tekrar uygulamaya geçirebileceğimiz, çocuklarımıza bunlar hatırlatabileceğimiz günlerimiz olsun önümüzde..


Çok sevdiğim, uyguladığım ve hiç bıkmayacağım bir söz..
"Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül bir dost ister kahve bahane"..
Kimbilir şimdi de yazı bahane..

sevgiler..
            
            

12 yorum:

  1. Bugün yine ruhlarımız aynı telden çalıyor gibime geldi. Yaşasın paralel duygular, hislenmeler, düşünceler.

    YanıtlaSil
  2. Aslıcım sadık okuyucu ve sadık yorumcu ödülünü vermek isterim kendi adıma sana, kabul edersen :)
    esin kaynağım oldun canım yüreğime dokundun, tercüman oldun hislerime..ben de ucundan dokunmak istedim paralel düşüncelere..

    YanıtlaSil
  3. Bende bir kahve alayım :) En büyük hazine insanların güler yüzü ama her şey gibi bu da günümüzde unutuldu.kocaman bir gülümseme gönderiyorum SEVGİLER:)))))

    YanıtlaSil
  4. birebir örtüşen düşüncedeyim seninle Eminecim
    çok güzel ifade etmişsin
    çünkü hislerini ve düşüncelerini kaleme alışın, yazıya döküşün harika...her zaman...
    şimdi arkadaşıma da okudum yazını
    hissederek...

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  5. uysal anne, en güüzelinden bir kahve gülen gözler gülümseyen bir gönülle..
    teşekkürler, sevgiler bizden..

    YanıtlaSil
  6. Aynurcum; biliyorum aslında bu hepimizin üzüntüsü, yaşadıklarımız bizle örtüşmüyor, eğreti duruyor..bizi biz anlayabiliyoruz..

    sadece okunuyor olması bile yeterken, güzel sözlerin beni çook mutlu etti..aynı hislerle sana da arkadaşına da gönül dolusu tebessüm ve sevgi yolluyorum..

    YanıtlaSil
  7. Bismillah ile...
    Ruhumuzu biz teslim etmedikçe ele geçirmek kimin haddine aslında... Zor zamanlarda yaşıyoruz. Ancak gençler ve çocukları genellememek lazım. Dejenerasyon çok ciddi boyutta. Ama epeyce de dejenere edilemeyen var. Biz edilmişleri görünce sıkılıyor ve üzülüyoruz. Kötü aleni, açık ve ortada. İyi ise göz önünde değil. İyiliğin özü göz önünde olmamaktır zaten. Göz önüne serilen iyiliklerde riya ihtimali vardır. Bu açıdan ''Ümitvar'' olmalı.
    Yazıya dair yanlış algım ve yanlış yorumum varsa bağışlayın. Ve hakkınızı helal edin...
    Dua ile... by_sükut

    YanıtlaSil
  8. hoşgeldiniz öncelikle ve teşekkürler ilginize..
    güzel özetlemişsiniz ama ruhu ele geçirmekten kastım özümüzü,özgünlüğümüzüdür.ümidim var elbette,ama zaman zaman kaybedebiliyorum..yazıya dair yorum ve algıda bir problem yok..
    iyilerin, iyiliklerin artacağı ve görüneceği günlere..

    YanıtlaSil
  9. Bismihi Subhanehu...
    Zaman zaman herkes ümidini kaybeder gibi oluyor elbet. Ama güzel ve güzellikleri görme çabamız yoğunlaşmalı belkide. ''Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır'' prensibince bakmak mı olsa gerek bize lazım olan...
    Dua ile... by_sükut

    YanıtlaSil
  10. Yazıları değişik zamanlarda birkaç kez okuyorum. Bu yazı şu an acaip kahve isteğimi tetikledi :) Oysa anlatılan bambaşka. by_sükut olmayı bırakıp by_acaibülgaraib mi olsam acep....Ama bana resimden orta kahve kokusu geldi :)
    dua ile... by_sükut

    YanıtlaSil
  11. by_sükut; afiyet olsun orta kahveye kim hayır diyebilir :) by_yorum da diyebiliriz aslında sakıncası yoksa..

    YanıtlaSil
  12. :)
    by_ kısmı sabit ötesi değişken :) ama sanırım herşeye rağmen by_sükut kalmalı... Ya da daha önce kullandığım vardı sanalda... by_hic...
    dualarla.. hayırda kalın...

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..