9 Mart 2011 Çarşamba

kader..

"Aşamayacağın hiç bir şey olamaz...Bunu da unutma bir kenara yaz..O ne dedi bu ne dedi diyene kadar, kaderini yaşa yada yenisini yaz"..Sorgulama günüm değil bugün..O yüzden geçmiş sayfaları karıştırmayacağım..Bu sözleri gelecek için değerlendirmeyi düşünüyorum..

Kimi zaman tek bir kelime, kimi zaman bir olay yada bir hayal düşüncelerimi kalıcılaştıryor burda..Şimdi ise bu şarkının sözleri içimdeki seslerin dışarıya çıkmasına sebep oldu..Bilge kişilerin sözleri ne kadar yaşanmışlığın ve tecrübenin eseri olup etkiliyorsa beni, bir şarkını sözleri de zaman zaman aynı etkiyi yapabiliyor örnekte görüldüğü gibi..

Karşılaşma ihtimalim olan, beni zorlayan olaylar için, bir kenara not almış olmak adına yazıyorum zihnimdeki sesleri..İsterse insan herşeyi aşabilir, tabi ki zorluklar aşılırken yaralanmalar, küçük sıyrıklar olabilir ki onlarda verilen mücadelenin göstergesidir..Onlara üzülmek yerine belge niteliğinde saklamak aslında daha iyi gelir insana..

Bir de hayatımıza engel olan, ne dediklerini çok umursadığımız insanlar topluluğu var..Herşey yolundayken pek takmadığımız kişiler bir şeyler ters gidince, söylemleri nedense pek bir değer kazanır..Bu kesinlikle bize öğretilmiş bir saçmalık..Çünkü insan aklı ve vicdanına cevap verebiliyorsa diğer sesleri kayda almamalı..Onlar tam anlamıyla çatlak sestir çünkü..

Kader; elimizde olmadığını düşündüğümüz ama aslında istersek şekillendirebildiğimiz yazı..Tamam doğduğumuz coğrafi bölge, içinde bulunduğumuz aile, dayatmalarla dolu sosyal çevre bizim seçimimiz değil elbet..Ama yetişkin (kendine yeten insan) olduktan sonra insan kaderini yeniden yazabilir..Çok iddialı oldu kabul ediyorum, yani üzerinde oynamalar yapabilir..

Sonuçta kendi hayatını güzelleştirmek adına verdiği çaba ve o çabanın sonucunda elde ettikleriyle anlamlandırır yaşamını..Oturup elleri kolları bağlı beklememenin huzurunu yaşar..Varılan noktayı o kadar değerli kılan aslında onun için verilen emektir..

Hani hep denir ya zor olan değerlidir..İşte o değerin açılımı kesinlikle ona ulaşmak için verilen uğraştır.Sözün özü ben de karar verdim çatlak seslere aldırmadan, elimden geldiğince beğenmediğim yerlerde yenisini yazarak yaşamaya kaderimin..

Fincanım elimde sıcacık çayımı içerken sanki yere düşmek için birbiriyle yarış eden, bir o kadar da özgür kar tanelerini izlerken umut ve mutluluk barındıran cümleler kurmak kadar güzel bir şey yok..Kışın son  günleri çok soğuk ama yüreğimiz hep sıcak olsun...

10 yorum:

  1. Evet Emine'ciğim, içimiz hep sıcak ve umutla dolu olsun, kalsın...

    YanıtlaSil
  2. lütfen öyle olsun bunu canı gönülden istiyorum hepimiz adına :)

    YanıtlaSil
  3. kar yok ama,buralarda da yağmur yağmur...yüreğimiz sıcacık olsun da:))

    YanıtlaSil
  4. öyleyse size de gelsin kar,sıcacık olmak kaydıyla yüreğimiz tabi..:)

    YanıtlaSil
  5. içimiz sıcak olsun..
    havalar ısınsın..
    güneş doğsun...
    ooohh mis olsunn.. :))

    YanıtlaSil
  6. çirkin ördeeeekk :)
    tamam hepsi olsun ama sen önce gel bir kahve içelim beraber belki bana anlatacakların vardır :)

    YanıtlaSil
  7. anlatılacak kadar değil, inan...
    çay.. mozaik pasta.. muhabbet... sinema.. eve dönüş...
    okaaa...
    ben bugün bi atraksiyon olur dedim ama :p
    no no no nooo... ay bak o "no no no no " diyen bebek geldi aklıma, keyfim yerine geldi :D

    YanıtlaSil
  8. hımmmm peki bakalım duble çirkin ördek :)
    sana no no no no evet ben de keyiflendim ne tatlış bir bebekti o :)

    YanıtlaSil
  9. sıcacık; insana ümit veren çok güzel bir yazı olmuş..

    YanıtlaSil
  10. bu sıcak yorumlar benim de içimi ısıttı :) teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..