23 Mart 2011 Çarşamba

herkes böyle olsa..

                           
                                                  

Yaşam enerjisi başka bir şey..Gülen  gözlerle dünyayı seyreylemek..Hatta olup bitene seyirci olup gülmek..Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır, slogan olmuştur hatta bu söz..Ben  de tescilledim bu sözü bugün..Tescillemek ne kelime hayranlık duydum..



Yaşlarını tam bilmeme rağmen 60-65 yaşlarında bir çiftin evine konuk oldum bugün kısa süreliğine..Yaşları ile pek bağdaşmayan fiziki görünümleri, gülen yüzleri, mavi gözleriyle  harika iki insanın evine..Kim der yaş yetmiş iş bitmiş..Ütülü pantolonu, modern çizgide giyimiyle yakışıklı amcamız en fazla elli gösteriyor, kısa kesilmiş saçlar ve eşofmanlarıyla güzeller güzeli ablamız..

Hak verirsiniz teyze diyemeyeceğim; benim yaşımda oğlu olsa da en fazla abla olabilir, o görüntü, o ruh, o enerji ve neşeyle..Yüzünde güller açarak karşıladılar bizi..Yüreklerinin güzelliği sadece yüzlerine değil evlerine de vurmuş desem abartı olmaz sanırım..



Günün trendi avangart mobilyalar ve koltuklarla, şıkır  şıkır perdeler, osmanlı çizgileri taşıyan aksesuarlarla benim diyen mimarın beğeneceği bir salon..Aynı özende yatak odası, kullanışlı ve şık..Mutfakta doğal olsun  sevdasıyla  yapılan ve burnumuza gelen ekmek kokusu..En özenli şekilde pişirilen renkli fincanlarda mis  kokulu türk kahvesi eşliğinde yapılan hoş sohbet..

Gönül hoşluğu bu olsa gerek..Her daim birbirine destek, zevklerde, titizliklerde, keyifte buluşan bir çiftin yaşlılığı demeye dilim varmıyor olgunluğu..İnsan daha ne ister ki diye düşünüyor..O yaşta evlatlar evlendirilmiş, torunlar sarmış çevrelerini ama kendilerine ait özenli bir yaşamları var..Sadece kendileri yaşamıyor bu özeni ve güzelliği önce çocuklarına, torunlarına ışık oluyorlar, enerji veriyorlar..Sonra da çevrelerinde onlarla komşu, akraba olma lüksüne sahip olanlara bence..

Düşünürsem, bir saatte bile onların enerjileri bana geçtiyse, benim sesime bile yansıdıysa, günüme neşe kattıysa, bana yaşama sevinci eklediyse..Onlarla bir ömür geçirenlere ne mutlu..

Böyle olmak isterim ben de ileride..İnanın bu  insanlığa bir hizmet..Yaşam şartlarının zorlaştığı, dünyanın düzenin bozulduğu, ekonominin bu kadar dengesiz olduğu bu zaman diliminde bir insana dahi bu enerjiyi geçirmek, bir insanın ruhunu aydınlatmak ne büyük haz..

Etrafımıza baktığımızda bu tür insanlar çoğunlukta olsa eminim bir çok şey değişir..Bir çok olumsuzluk terk eder sahibini..Yerini huzura, belki neşeye bırakır..İyi ki onlar var, iyi ki onlar gibi mutlu insanlar var..Umut veriyorlar, geleceğe dair güzel bir umut beslemeye hasret olduğumuz bu günlerde, iyi ki yaşamımızdalar..
                                           

4 yorum:

  1. İşte ben öyle yaş almak istiyorum. Bizim için de böyle genç ve güzel yürekli bir kızımız yazı yazsın istiyorum o yaşıma geldiğimde. Olar mı:))

    YanıtlaSil
  2. Durmadan aynı mesajı gönderen bir deli değilim hayır:) Sorun çıktı sandım ilk yorumda, aynısını yazamamışım, onu gördüm:)

    YanıtlaSil
  3. olar Aslıcım :)
    sen öyle yaş aldığında o yazıyı yazacak şanslı kızımız kim olacak bilmiyorum ama hala okurlarından biri ben olacağım eminim :)

    YanıtlaSil
  4. deliler diyarından sesleniyorum sorun değil :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..