12 Mart 2011 Cumartesi

cıvıl cıvıl..

                                                           

Kuşlar sanki evimin içinde cıvıldıyor..Hadi uyanın diyor, doğa uyandı, güneş doğdu, ağaçlar yeşerdi..Çiçekler bile açtı siz hala uyuyorsunuz demek istiyor sanki..Ve ev halkını uyandırana kadar cıvıldamaları devam ediyor..

Uyumayın; hayatı kaçırıyorsunuz, herkes faaliyette diyorlar sanki.Uyarıları dikkate alarak kalkıyorum yatağımdan, elimi yüzümü yıkarken bakıyorum aynaya gerçekten çok uyumuşum diyorum..Balkona çıkıyorum doğruca, evet gün uyanmış diyorum..


Bir hareketlilik hakim dışarda..Ekmeğini, gazetesini alan bir yaşlı amca geliyor sokağın başından, pastaneden poğaça ve simitlerini almış güzelce bir kızcağız yürüyor yanında..Esnaflarda bir hareketlilik; vitrinini temizleyen, ürünlerini düzelten, herkes karınca misali çalışıyor sanki..Bu aydınlık günün bereketi için uğraşıyor olmalılar..

Lunaparktan bile gençlerin çığlık sesleri geliyor, ahh gençlik başka bir şeysin sen..Kim yataktan kalkar da gider lunaparkta gondola biner çığlık çığlığa, ölümüne eğlenir ki; ayakları henüz yere basmayan, hayaller dünyasında uçuşan gençten başka..


Geç kalmamalıyım ben de güne; hemen size bu şekilde merhaba dedikten sonra, uyandırmalıyım evdekileri..Güzelce bir kahvaltı hazırladıktan sonra, keyifle kahvaltımızı yapmalı, gazetelerimizi okumalıyız..Sonrasında herkes yapmasını gerekenler için çıkmalı dışarı..Bu güzel havada çıkıp canlanmalı..

Belki deniz kıyısına gitmeli, yürümeli uzun uzun sonra bir yerde oturup kahvesini yudumlamalı..Ya da orman tercih edilmeli yemyeşil; koşu olabilir, belki de piknik..Bir park olabilir sokak hayvanlarının meskeni olan yaz kış..Bilmem belki de evinizin etrafında bir yürüyüş bile aynı enerjiyi verebilir..Nerede olduğu değil, parlayan güne ve bahara selam durmak, aydınlanmak önemli...

 Evi severim elbette, kendimle kaldığım anları da, sevdiklerimle geçirdiğim keyifli ev saatlerini  de yabana atamam..Ama bugün o gün değil! Bu gün soğuk, insanın içini donduran o günlerden sonra bahara merhaba günü, yeni bir başlangıç..Olumsuz olan her şeyi geride bırakabileceğin kadar duru ve güzel bir gün..

O  zaman daha vakit kaybetmeden kalkmalıyım..Nefes almalıyım dışarda , aldırmalıyım da etrafımdakilere..Uyandırmalıyım sevdiklerimi kasvetten, soğuktan..Kim bilir belki sıkıntılardan uyandırmalıyım onları..

Öyleyse; okuyorsa bu satırları, henüz uyanmamışsa, geç kalmışsa güne, şu an itibariyle elini çabuk tutsun..Evde ya da ofiste ne varsa bıraksın, kendini ister yalnız, ister sevdikleriyle dışarı atsın..Güneşi yakalasın, bahara merhaba desin, gülümsesin güne..Gülümsesin hem kendinde hem de etrafındakilere..

                       

6 yorum:

  1. İçimizdeki güzü bulduk değil mi güzel arkadaşım?
    İşte hayat bu, bazen diplerde sonra su üstünde ama hep nefes alarak ve devam ederek yola.

    YanıtlaSil
  2. Aslı bahar gibi sen de içimi açtın teşekkür ederim..
    yorumların da en az yazıların kadar anlamlı..
    bir o kadar da anlayışlı :)
    sana gününe güzellik katsın diye mis kokulu bir gül yolluyorum..
    (şimdilik hayali) :)

    YanıtlaSil
  3. ayaz ama...
    güneşli ve evet bahar çağrıştırıyor hava.....
    heyyyoooo:)))

    YanıtlaSil
  4. ne keyifli bir yorum :)
    gelde çoşma.. daha çağrıştırıyorken böyle bir de gelse..
    :)

    YanıtlaSil
  5. Hoşbuldum diyerek başlamak istiyorum önce:)
    ve merhabaa:)

    Gecenin şu saati hazır ıp havuzundan sızmışken kapıyı çaldım hemen buyur edildim..
    ve içim açıldı bana hoşgeldin diyen satırların renginde(:

    Sesini duyduğum kuşlar için, hala dünyada umut var diyen cümleler için sağolasın sevgili EminE;)
    Hala umut var..
    güzel kalemine yüreğine sağlık..
    kelamın hiç bitmesin inşallah..
    görüşmek dileğiyle;)

    YanıtlaSil
  6. merhaba arkadaşım; dün ayarlara rağmen tüm gün giremedim bloğa bu sabah itibariyle açtım ve yorumunu görünce çoook sevindim ama yine giremedim :(
    sonra yine bir umutla ayar değişikliği yaptım ve cevap yazabiliyorum...
    hoşgeldin diyen satırlarıma hoşbuldum deme nezaketinde bulunduğun için asıl ben teşekkür ederim..
    cümlelerimizi paylaşabildiğimiz nice günlere Ebr-i Nisan..
    sevgiler :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..