25 Şubat 2011 Cuma

sera etkisi..

Yine harika bir kış günü istanbul'un..Kasvetli ve karanlık..Bir de akşam saatleri ile gelen pus var, düşünün artık oluşan güzelliği..Ne yapabilirim seviyorum kasvetli havaları...Daha enerjik daha bir mutlu oluyorum, herkesin aksine...

Biliyorum; okurken bir çoğunuzun şöyle pırıl pırıl bir güneş açsa, her yer aydınlansa, kuşlar cıvıldasa, kalpler hoplasa diyesiniz var ama elimde değil, ben bu havalarda da mutluyum, içim bir hoş..Bunda belki öğlene kadar uyumanın, beden ve ruhumun dinlenmesinin de etkisi var..Hoş olmasa da ben de sera etkisi yapıyor bu hava :)Az sonra sevdiğim bir dosta gidecek olmanın coşkusunu da yabana atamam elbette..


Aslında ben Londra'  da mı yaşamalıyım diye düşünmedim değil..Orda hava hep bu modda ne de olsa..Ama yok yok , ne kadar sevsem de kasvetli havayı biliyorum ki baharın tadı bambaşka..Cik cik öten kuşlar , çiçeklenen ağaçlar, rengarenk güller ve tabi her yeri örten  polenler..

Çok severim ben de mis gibi gül kokularının her yeri sardığı, yeşilliklerle bezenmiş parkurlarda ya da deniz kenarında, bol bol oksijeni içime çekerek yürümeyi..Alırım ben de  baharın verdiği haberi..Yazın geleceğini, tekrar kasvetli günler için  daha dört beş ay beklemem gerektiğini..

Sayılı günleri kaldı benim mevsimimin, kayıp bir kez daha gidiyor elimden..Ama çooook kışlar geçti ömürden, varsa yaşayacak gün; yine geçer bahar, yaz kavuşuruz biz..Şimdi tadını çıkarmalı İstanbul'un, karanlık, kirli, yorgun havasını içime çekip, ıslak yerlere basarak , yağmur kokusuyla ve hafifçe ıslanarak keyif yapmalı..

Unuttuğum bir şey var tabi, cuma akşamı ve yağmur trafiği bir de ona yakalanmazsam, olmaz benden mutlusu..Herkese güzel hafta sonları..

                                                   

5 yorum:

  1. Emineeeee, güneş istiyorummm, ben güneş enerjisiyle çalışıyorum, acı banaa:)

    YanıtlaSil
  2. ama Aslı az önce girdim eve..4,5 dereceydi buz gibi iliklerime işledi ve inan çığlık attım keyiften..kızım yanımda donuyordu ben kışa bayılıyorum diyordum..
    yine de sen ve senin gibi hissedenler için bahar gelsin,güneş tepemizi ısıtsın ve sen enerji depolan, tamam kabul :))

    YanıtlaSil
  3. sevmezdim eskiden kışı,yağmuru,bulanık havayı...
    ama son yıllarda her mevsimin güzelliğinin farklı olduğunun farkına vardım:)
    yine de gönlüm yazdan yana...

    YanıtlaSil
  4. sıcacık evdeysem evet bu havalar hoş...
    ama yaz gelsin,diyorum:)))

    YanıtlaSil
  5. evteek,
    her mevsim bir başka güzel gerçekten..yeter ki farkına varalım :)
    sanırım yazı tercih edenler çoğunlukta..


    cep aynası,
    işte ben sıcacık evdeyim ya :)
    peki yaz gelsin..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..