7 Şubat 2011 Pazartesi

ÇOK ÖNEMLİ İNSAN..

 Very İmportant Person;  futbol maçlarında , uçaklarda, galalarda,  özel gecelerde , özel yerler ayrılan çok önemli insanlar..Belleğimizdeki yeri ; "çok önemli insan" olarak değildir, o kadar yerleşmiştir ki  "VİP",  türkçe anlamını bilmeyen çoktur..
 Bir çoğunun hayatında da vardır işte böyle insanlar..Olmazsa olmazlardır, "tek geçerim" diye halk arasında payelendirilirler..VİP olması için öyle aileden , akrabadan, en yakın arkadaşlardan olması şart değildir..Bazen konumsal olarak en uzak görünenler bile olabilirler..Onları öyle kılan , koşulsuz , kayıtsız şartsız yanınızda olmalarıdır..Öyle sizin iyi olmanıza gerek yok, onun için her türlü fedakarlığı da yapmak zorunda değilsinizdir, hasta olduğunda ya da başı sıkıştığında da ilk koşan siz değilsinizdir..Yani her durumda size sizden yakındır, sizi sizden daha çok düşünür..Öylelerine de biz aramızda "WİP" diyoruz..O kadar önemli ki çift V' li...
  Genç bir arkadaşım var ; bu  konuyu konuştuğumuzda onayladı O da... Yakın akrabadan var iki tane dedi, ama öyle biri var ki kan bağı olmamasına rağmen WİP..Nedir dedim peki onu öyle yapan? Aldığım cevap kısa ve netti.."HER ZAMAN VAR.."Söz konusu var oluşluk, elbette ki  sadece  fiili değildi..
  Bunları yazmamın bir sebebi var...Sizin için de varsa öyle insanlar , bir beyin fırtınası yapıp, o kişiyi bulursanız belki sizin de, benim de bilemeyeceğimiz bir yararı olur..Kimbilir belki haketmeyenlere verilen değer , belki de hakedenlerden eksik bırakılanlar farkedilir..
  Önemli olan öyle localarda maddi değerlerle değil, kişilikteki özelliklerle; insan sevgisiyle, merhametle, öngörüyle, hoşgörüyle, empatiyle "çok önemli insan" olmak...


Tüm insani değerlerle çok özel bir yaşam dileğiyle..
                                                                                            ( bu konuya istek üzerine değindim)

2 yorum:

  1. bu yazına tek bir yorumum var benim wip'im sensin...

    YanıtlaSil
  2. canım benim...çok teşekkür ederim..karşılıklı wip durumları :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..