20 Şubat 2011 Pazar

karmaşa..

Hava buz gibi bugün istanbul' da..Soğuğu anlamak için balkona çıkmam yetti, dışarı çıkan kızımın ardından bakıp, onu en güvenilir merciye teslim etme seansım sırasında..(dua)  İliklerime işledi denir ya, o sözü bizzat yaşamış biriyim ev haliyle balkona çıkınca..Dünden kalma mı bilmem ama ruh halim de en az hava kadar soğuktu bugün..Birkaç girişimim de yeterli olmadı evdeki havamı düzeltmeye..


Kızmaya, sinirlenmeye, üzülmeye açık bir günümdü sanırım..Okuduğum yazılarda, düşüncelerimde gözyaşlarım bana pek bir eşlik etti bugün..Olsun "ağlamak iyidir temizler insanın içini" diye beni aydınlatan arkadaşımın da sözünü dikkate alarak akıttım yaşları, istemeyerek de olsa..


Kardeş ya ağlamak ve gülmek, sanki o yaşlara inat pek bir güldüm akşam saatlerinde..Hüznümü dağıtmaya gelen kızım ve arkadaşıyla..Beni güldürmek için geldiler diye düşündüm arkalarından bakarken..İyi ki geldiler..İyi geldiler bana..İçimi döktüm biraz onlara, onlarda sırlarını verdiler bana..Tamam biraz söylendim, kızdım, kabul ediyorum ama insanın zaman zaman ihtiyacı oluyor böyle anlara..


Şimdi elimde moral olsun diye getirdikleri gelin gibi, bembeyaz çiçeğime bakarken gülümsüyorum..Ağlamak mı iyi geldi, kızlar mı, çiçek mi bilmem ama..İyiyim şimdi, daha bir rahat, daha bir huzurlu..Çiçeğim gibi bembeyaz bakıyorum dünyaya..


Yeni bir haftaya temizlenmiş, dingin  bir ruhla merhaba demeye hazırım şimdi..

Bu satırları okuyan herkese diliyorum gülümseyen, güzel  bir hafta..
                              

6 yorum:

  1. Senin için öyle güzel ki Emine, kalbin öyle temiz ki; ben biliyorum bunu en derinden hem de. Sen hep mutlu ol!

    YanıtlaSil
  2. Aslı bugün yaşadıklarıma burdan da olsa sen şahitsin..ne garip değil mi?belki en yakınlarım habersiz..
    çoook teşekkür ederim böyle düşündüğün için..
    güzel dileğine de tüm kalbimle seni de içine alarak amin diyorum...
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Şahit olmakla kalmadım seninle birlikte şu yazdıklarını okurken üzüldüm ve yeniden umutlandım. Evet, hayat garip ve bu çok değerli güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. şu ana kadar olanlar için öncelikle olmak üzere Aslı, ilerde olabilecek paylaşımların için de şimdiden çook teşekkür ederim..
    kesinlikle çok değerli olmalı..
    senin bu konudaki yorumun tecrübeyle sabit sanırım..
    benimkiyse seninle bir başlangıç arkadaşım..
    gülümseyen,kocaman sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  5. senin kalbin hep mutlu olmalı emine ablam sen hep gülmelisin. ÇOK DEĞERLİSN bizim için iykii varsınnn ben senii iykii tanımışımmmmm seni cok seviorum

    YanıtlaSil
  6. diclecim teşekkür ederim güzel sözlerine..canımmm ben de genç arkadaşlarım arasında olduğun için mutluyum..
    gençleşiyorum sizinle..
    sevgiler benden sana gelsin..
    öptüm..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..