17 Şubat 2011 Perşembe

hayatı yaşanır kılmak..

Kolay değil  nefes aldımız dünyada yaşamak..Yaşamak nefes alıp  vermekten ibaretse, o zaten bize verilmiş bir hediye..Yok değilse, nefes almaktan öteyse, işte o zaman yaşamak zor..Hayatı yaşanır kılmak zor..

Kimilerine gümüş tepsilerde sunulmuş yaşam, kimilerine ise sunulmuş hiç bir şey yok..Kimse halinden memnun değil..Mücadele ederek elde ettikleri bile değersizken, bir de çaba sarfetmeden sahip olduklarını düşünün..İnsan emek vermezse, bilmez değerini;  hayalini kurmazsa, ona ulaşmak için planlar yapmazsa, anlamaz ki  önemini, aklı hep elde etmediklerinde kalır..Elindeki mutluluk vermez ona..
 

Şimdilerin büyük sorunu bu mutlu olamama..İnsani değerler bile anlık tüketilirken, hangi madde , hangi materyal ruhu tatmin edebilir ki..Aslında ruhun tatmini şükür..Sahip olunanların farkında olmak ve şükrünü bilmek..Çok klasik bir söylem ama sahip olduğumuz; bir makine hassasiyetiyle çalışan organlarımız, başlı başına bir lütuf...Ondan sonrası size kalmış..İster hayal kurarsın önce, sonra çalışır elde edersin, ister akışına bırakıp seyredersin..


Hangi koşulda olursa olsun, yaşanır kılmak için hayatı uğraşmalı insan..Olabilitesi olan şeyler için mücadele etmeli, olmayacak duaya amin demek zaten baştan yanlış..İnsan istediği şeyin önce rüyasını görmeli ki sonra gerçek olsun.. Kimseye oturduğu yerden kısmetler yağmıyor..(istisnalar kaideyi bozmaz tabi :)

Herkesin yapabileceği olduğu bir şey olduğu kanaatindeyim bu konuda..Küçüğünden büyüğüne herkes yaşam kalitesi adına bir tuğla daha  koyabilir ..Önemli olan bu güce sahip olduğunun farkında olmak..Neleri değiştirebileceğini bilmek..


İstemek çok istemek..İstemek göz ardı edilemeyecek bir gerçek..İstersem olur yapabilirim..Neyi , ne kadar ve neden istediğimi bilir ve kendimi buna inandırırsam yapabilirim..Elimde bana verilmiş bir irade, olanları yapacak bir güç var, geriye kalan sadece uygulama..

Değer buna.. Bizim bilmediğimiz, ama  belli olan bir yaşam süremiz var..Bu süreyi yaşanır kılmaktan öte, keyifle yaşanır kılmak için verilecek çabaya değer..Bu yolda yürümeye, yorulmaya değer..


Farkındalıkların zirve yaptığı, yaşanılası hayatlara..

                        

6 yorum:

  1. uğraşmak gerek ciicm evet.. çokk yerinde çok zamanında geldi yazın..
    teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. bak sennnnn demek öyle hımmm meraklandım şimdi :))
    yerindeyse, zamanındaysa süper, çok sevindim..
    anlaşılan az sonra konuşmamız gerek:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Anlam bulmak gerek yaşamakta, yapılan her işte, sevgi gerek en çok da kalpte.

    YanıtlaSil
  4. haklısın Aslı..
    o kadar şanssız olmasın ama kimse..anlamlandıramadığı, sevgisiz bir yaşamı olmasın..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel yazmışsın canım ..dilerim herkez şartları ne olursa olsun mücadele ruhunu hiç bir zaman kaybetmezler.yoksa kaybedilen koca bir yaşam oluyor..

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim tubacım..
    evet her zaman yaşama sımsıkı sarılmalı..tek bir hakkımız olduğunu unutmamalı..
    sevgiler ve iyi geceler ..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..