1 Şubat 2011 Salı

geçmişte aramak..

Kendini dinlemek, her şeyden kaçmak, geçmişe uzanıp bugünü unutmak, yarınıysa düşünmemek..Bu pek de sık yaptığım bir şey değildir..Anı yaşamayı tercih etmişimdir hayatım boyunca..Tabi gençlik yıllarındaki ileriye yönelik hayalleri saymazsak..

Kendimi dinlemeye çok vaktim oldu bu altı günde..Önce yakın geçmişe döndüm tabi, hatta düne..Yavaş yavaş daha geriye gittim..Gittiğim her zaman dilimini, okumakta olduğum kitabın bir sayfası gibi düşündüm...Okudukça sayfaları geriye doğru, bu kitabın kahramanı olmak hoşuma gitti..

Zaman zamansa hiç sevmedim kahramanın yaptıklarını..Sinir oldum, yadırgadım, ayıpladım..Ama her şeye rağmen güzeldi  geriye dönmek..Bir nevi iç yolculuktu, kitabın sayfalarını geriye doğru çevirmek..İleriye yönelik yazılacak sayfalar hakkında bana ışık oldu desem yalan olmaz..

Yaşamımı onar yıllık periyotlarla değerlendirdim..En yakın olan otuzlu yaşlardan başladım, yirmili, onlu yaşlara kadar yürüdüm geriye doğru..Ve düşündüm ki akıl, beden ve  ruh sağlığı ile yaşayabileceğim, en iyi şartlarda  belki de üç periyodum var..Geçen periyotların hızını düşününce ise korktum bir an..Sonra dedim ki dolu dolu geçirilen, hissedilen mutlu  bir dakika bile bir ömre bedelken endişe etme.

Kalan zamanı da bugüne kadar olduğu gibi, anlarla yaşa..Anlık mutluluk gibi, anlık hüzünler de kalıcı olmaz..Mutlu anları biriktirmeli, hüzün barındıran anlar ise unutulmalı..

İşte bu düşünceler arasındayken kahramanı olduğum kitabın sayfaları arasından çıkıp, yaşadığım anın güzelliğine döndüm..Diğer kahramanlarla beraber yeni sayfaları oluşturmaya, daha ileridekilerinin de taslaklarını şekillendirmeye başladım..Biliyordum ki kitabın sonu bana bağlıydı..Ve bitmesini istediğim şekilde yaşamalıydım..

Bu yolculuk bir başlangıçtı..
Bir final değildi..

Belki de hazırlıktı..
Kitabı ters yöne doğru okumak bugünü anlamaya, yarını anlamlandırmaya hazırlıktı..

Dinlenmiştim; düşünmüş, sorgulamış, yargılanmış, anlamış, anlaşılmış kızmış, cezalandırılmış, sevmiş, sevilmiştim diyerek kapadım gözlerimi..


Umutla..
                                                        
Yarınlara..

4 yorum:

  1. Harika bir yazı bu Emine, kalbine ve aklına sağlık. O kadar anlamlı ki şu cümlelerin...

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim Aslı..iç yolculugumun kısa bir aktarımıydı..daha önce de dediğim gibi okuman beni çok mutlu ediyor..senin de yüreğine, gözlerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. kaleminee sağlıkk harikaa bunu senin o kadife sesinden okurken dinlemek isterimmm

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim diclecimm.. neden olmasın zevkle okurumm:)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..