24 Haziran 2011 Cuma

ne kadar uzaaaak...



Şirin bir kız çocuğu olduğum günler ne kadar uzak..Elma şekerim, yapış yapış ellerim, meraklı gözlerim, lüleli saçlarım, kırmızı rugan ayakkabılarım..Düşmekten yaralı dizlerim, şımarık sözlerim..Hep büyümek istemelerim, keltoş bebeklerim, vazgeçilmez çizgi filmlerim..Bisiklete binmelerim, saklambaçlarım..Elma denince çıkmalarım, armut denince saklanmalarım ne kadar uzaaaak..

İp atlamalarım, saçlarımı savurmalarım..İlk öğretmenim, ilkokulum, arkadaşlarım, özlemlerim, üstünü örttüklerim, derinlerde sakladıklarım, zaman zaman çıkarıp yenilediklerim..Yenilendiklerim, yendiklerim, yenildiklerim ne kadar uzaak..

Hiç büyümeyecekmiş gibi, büyüklere özenerek geçen günlerimm.Fotoğraf çektirirken kuş çıkacak diye beklemelerim..Ağzı açık poz vermelerim..Çocukça gülmelerim, korkularım, uf olmuş diye ağlamalarım..Masalları gerçek sanmalarım..Aynı masalları yüzlerce  kez okumalarım, yanımdan hiç ayırmadığım pembe panterim ne kadar uzaak..

Anlatılan masallara inandığım saflıklarım, erkek çocukları gibi misket oynamalarım, ayna karşısındaki prenses rollerim, bulduğum her nesneyi mikrofon yapmalarım, haber okumalarım, spiker olmalarım, şarkılar söylemelerim ne kadar uzak..

Tüm masumiyetimle dünyayı algılayamayışım, her olaya iyi tarafından bakışım, kötüyü sadece masallarda sanışım..

Büyüdükçe iyiyi masallarda,  kötüyü gerçeklerde buluşum..Bu gerçeklerle yaşayışım..Çaresizliğin ne olduğunu anlayışım..Hayatın çocukken güzel, çocuk kalbiyle güzel olduğunu farkedişim..

Hep çocuksu oluşumun, çocuk kalmak isteyişimin sebebi olabilir mi?.

                                

7 yorum:

  1. tık tık kimse varmı orada ? :)

    YanıtlaSil
  2. Eminecim çok afedersin ama benim pc den kaynaklanan bir sorunmuş sanırım profil fotoğraflarınız karışmış görüyorum canım. çok özür dilerim .
    ortak blogumuzda da yazıverdim birden öle görünce..

    YanıtlaSil
  3. sorun değil cecil :) ben de şimdi geldim anlamaya çalışıyordum olayı :) evet orda da gördüm neler oluyor dedim..
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  4. :) bak hala aynı görünüm of :)) az dinlenmesi gerek sanırım :)kapatayımda uyusun garip :)

    YanıtlaSil
  5. bence de biraz dinlensin teknoloji harikası dedik ama o kadar da harika değiller demek ki :)

    YanıtlaSil
  6. olabiliir, ne sakıncası var ki hem?:)

    YanıtlaSil
  7. di mi Aslı hiçbir sakıncası yok yani :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..