18 Haziran 2011 Cumartesi

müneccim değilim



Satır aralarını okumam çünkü söylemek istediklerimi söylerim ben..Söylememeye karar verdiysem de bitirmeye çalışırım zihnimde onları.Kurup, kaldırıp, tekrar tekrar ısıtıp getirmem kendi önüme, değil ki muhatabına..Sabrederim, şans da veririm karşımdakine..Algı farklılığı derim, bakış açısı derim ikna ederim kendimi savaş etmem kendimle, ettirmem de düşüncelerimi..

Oysa yeni tanışılan bir kişiyi anlamak için sadece söylediklerine değil de söylemediklerine bakmak gerekmiş..Bu yaşımda bu sonuca vardım.Elli yaşını geçmiş, yıllarca neler yaşamış, neler biriktirmiş, ne darbeler yemiş ki almış hayata karşı gardını..Temkinli, kelimeleri söylerken, cümleleri kurarken sürekli mesaj verir hale gelmiş..Söylediği cümlenin havasından hissedeceksin, söyleyemediğini, gölgesini satır arasında sen bulacaksın ki kendini koruyacaksın..Kırılmayacaksın o zaman..

Yıllarca ben söylenene değer verdim, sözün güvenilirliğine inandım ya, satır aralarını okuyamamı müneccim olmamaya bağladım..Şanslıydım sanırım sadece şu ana kadar bir kaç kişiye rastladım..Satır aralarında kinler gizleyen, kompleksler barındıran, güvensiz, zavallı olduğunu düşündüğüm bir kaç kisi..Acıdım onlara, acıttıkları geçtikten sonra..

Böyle geçmez ki hayat, güvenmeden, sevmeden, paylaşmadan geçmez ki..Bir tanesi var bildiğim şu an yapayalnız, sadece yanında kendine esir etttiği iki üç kişi ile devam ediyor hayat serüvenine..Yolun sonunda kalır mı yanında kimse bilemem ama..Tanı koymak değil tabi, depresif kişilikler bence onlar, savaşları kendileriyle aslında ama onu bile farkedemedikleri için karşılarına çıkanlarla uğraşıyorlar..

Bulamamışlar yaşam gayelerini bence, yaradılanı yaradandan ötürü sevmeyi öğrenememişler, kimsenin mükemmel olmadığını anlayamamışlar, insanın, hücrelerinin duygularla beslendiğini de anlamamışlar..Bir bir öldürmüşler kendi hücrelerini de yetmezmiş gibi karşılarındakileri hedef almışlar..

İşte böyle anlatırken bile üzülüyorum onlar adına, yazık diyorum istemsiz..Net ol kardeşim, kurgu yapma..Söylemediğim şeyi, düşünmediğimi bana atfetme..İstesem, düşünsem öyle söylerdim, yapardım da kimse tutamazdı beni..Bırak söylenenden yan manalar çıkarmayı, sese kulak ver, yüreğe bak, yapılanla değerlendir..Arayıp bulduklarınla, kurguladıklarınla değer verirsen sen kaybedersin üzgünüm ben değil!!

                                                   

14 yorum:

  1. satır aralarında kinler gizleyen..
    ne kadar güzel bir ifade..
    acıttıkları geçiyor.. biz de onlardan geçiyoruz, hemde nasıl derler
    "vaz"geçiyoruz..
    vurgularını çok beğeniyorum arkadaşım .. kalemine sağlık,yüreğinede elbette..

    YanıtlaSil
  2. cecil; yerinde bir tanımlama olmuş "vazgeçiyoruz" derken..beğenilerine sağlık öyleyse arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  3. son cümlen gene ders niteliğinde ... bence de insanlar, yapılanları fedakarlıkları çok kolay harcayabiliyor ama yazdığın gibi,sen kaybedersin üzgünüm ben değil sözü tam yerinde olmuş.

    YanıtlaSil
  4. tuba; sözüm net olmayanlara, kendini sakladığı gibi karşısındakinde de bunu arayanlara..


    Hayal Meyal, genç arkadaş :)böyleleri çıkmasın dilerim karşına..

    YanıtlaSil
  5. işte tam da bunu demek istiyorum. Benim satır aralarımda sana sevgi var, onları gör ama:)

    YanıtlaSil
  6. Aslıcım; satır aralarından taştı bizimkisi galiba :)

    YanıtlaSil
  7. DOST ise,Düsünme ver ÖMRÜNÜ gitsin. DOST degilse, hiç bekletme YOL ver gitsin..!!!!
    .

    YanıtlaSil
  8. serpil; verdim yolu gitti :)

    YanıtlaSil
  9. :)
    yoluna sağlık... :) by_sükut

    YanıtlaSil
  10. Geçen gün bahsettiğim mezuniyet programı konuşmasında bir cümle kullanmıştım. SERPİL kardeşimin cümlesi aklıma getirdi.Bir şarkı seslendirildi o gün programda. ''Eski dostlar'' şarkısı içindeki şu sözlere de değinmiştim. ''Unutulmuş birer birer, eski dostlar, eski dostlar'' Demiştim ki ''dost olan unutulur mu, unutulana dost denir mi...''
    fiemanillah... by_sükut

    YanıtlaSil
  11. Ve 3. olarak...
    Yazıdaki harika cümleler içinde bir yer dikkatime çarptı :)
    ''yeni tanışılan bir kişiyi anlamak''... Tanışılan kişiyi anlamak ne kadar mümkündür. Bazen tanıdığımızı sandığımız kişiyi anlayamayabiliyoruz. Ya da hatalar şu noktada başlıyor. İnsanlarla tanışıyor. Çok kısa sürede tanıdık sanıyoruz. Hızlı hükümler veriyoruz. Tanışmalara beklediğimiz özellikler yükleyip ''bize ait'' ideal bir tanıdık ortaya çıkarıyoruz.
    Fiemanillah... by_sükut

    YanıtlaSil
  12. by_sükut; ve 3.olarak.. diye başlayan yoruma cevaben:teşhis ve tanı yüzde yüz doğru..


    zaman ve kavram karmaşası derim ikinciye cevaben :)

    birinci ise nokta koymuş olaya :)

    YanıtlaSil
  13. :)
    3-2-1 ve 0 olmuş cevap tarzı. Bu da güzelmiş... :) by_sükut...

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..