8 Haziran 2011 Çarşamba

gidiş...



 Gözünü ilk açışında dünyaya, selam durduğunda hayata, ilk adımlarını attığında, ilk okula başladığında, ilk mezuniyetinde, ilk aşkla tanıştığında, evlendiğinin ilk gününde, ilk anne olduğunda, çocuğu ilk dişini çıkardığında, çocuğu okula başladığında, ikinci çocuğu olduğunda, sünnet törenlerinde, ... ilkler daha uzayıp gider de giden geriye gelmez..İşte bu ilklerin hepsinde, mutlu, sevinçli, umutlu, coşkulu bir çift gözle, ıslanmış ama sevinç gözyaşlarını akıtarak bakan iki gözle seyretmiş kendi filmini..

 Pişmanlıklar yaşanmış, kıskançlıklar, özlemler içinde geçmiş belki de gençliği..Sıkıntılara meydan okumuş seven iki yürek..Sevgileri dillere destan olmuş kısa süren yaşamları gibi..Öyle bool bol vakitleri olmamış, birbirlerine olan aşklarını doya doya yaşamak için..Uzun görünen ama kısa bir hayat yazılmış onlara..

 Kalan gidenin yokluğuna alışamamış da hep istemiş gitmek yanına..Her isteyenin istediği zaman gidemeyeceği bir yer orası ne de olsa..Kimsenin zamannını tayin edemediği bir yolculuk..Yıllarca isteyip durmuş, sonunda kavuşmuş sevdiceğine..

 Diğer sevdiklerini geride bırakarak gitmiş ama..Yüreğini bırakmış tabi giderken..Hangi anne yavrusundan ayrılırken yüreğini de götürebilir ki? Beden gider belki, toprak olur karışır içine, ruh da görülmez, hissedilmez de, yürek geride kalır..Sevdiklerinin elinde kalır paramparça, burnunda kalır sızlatır, soluğunda, kalbinde kalır sıcacık..

 Hiç yaşamamış gibi olur beden girince toprağa, ruh göçünce başka boyutlara..Yaşanmışlıklar, yorulmalar, dinginlikler, huzursuzluklar herşey yalan olur da bir gerçek kalır,  gidiş..

Dünyadan gidiş, kendinden gidiş, sesinden, nefesinden gidiş..

Her son bir başlangıçtır ya,

Her gelen gidecektir,

Her adım yaklaştırır ya bizi sona,

Her gülüş, ağlayışa yoldur ya,

Her ağlayış yaşartmaz gönlü ne de olsa,

Giden gittiğiyle kalır da geride bıraktıkları, yürekleri paramparça, sanki gerçek gibi ama yalan, sanki oyun gibi ama gerçek yaşarlar bu gidişi..Ağlarken gözler, kanarken yürekler gidene üzüldüğü gibi belki de kendi gidişini görür hisseder..O zaman daha çok ağlar gözler, daha çok ıslanır, paralanır yürekler..Dünyanın kanunu bu belli, her nefis tadacak ölümü..Sırası gelen gidecek..Kalanlar hep üzülecek..

Yağmurdan sonraki toprak kokusu ne de güzeldir..Sevmeyen yoktur, içine  çekmeyen iliklerine kadar hissetmeyen..Derin derin solumayan yoktur sanki..Neden sevilir ki; nasıl bir sevgi bu?
Belki de sona olan sevgi, bitişe-başlangıca, gidişe olan sevgi..

                                   

11 yorum:

  1. gidişleri metanetle karşılamaız dileğiyle..rahman sabır versin kalanlara..gidenlerede cennet nasip etsin ..çok etkilendim..kutlarım emine..

    YanıtlaSil
  2. cecil, amin gidenlere cennet, kalanlara sabır..

    YanıtlaSil
  3. Bir son gibi görünen, ama kesinlikle bir başlangıç olan ölüm bir gün bizlerinde kapısını çalacaktır. Bizler de, o gerçek başlangıç ile tanışacağız. Dünyanın ne üzüntüsü, ne sevinci hiçbiri kalmayacak. Yaptıklarımız ile baş başa kalacağız.
    Allah bütün ölmüşlerimize rahmet eylesin,geride kalanlarada sabır versin.

    YanıtlaSil
  4. ne söylense yetersiz kalacak :(

    tüm hastalarımıza şifa, geçmişlerimize rahmet ve kalanlara sabır diliyorum Eminecim

    YanıtlaSil
  5. son yorum cok etkıleyıcı .gercekten yagmurlu toprak kokusu neden sevılırkı??????????sona gıdışş.ellerıne saglıkk

    YanıtlaSil
  6. @serpil, amin canım..

    @aynur,çok teşekkürler..

    @marifet ellerimizde,sağolun sizlerin de yüreklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. İnna lillahi ve inna ileyhi raciuuuuun.

    YanıtlaSil
  8. gidiş...
    kendi gidişim değil beni korkutan,sevdiklerimin gitmesi!

    kaçınılmaz biliyorum ama...

    YanıtlaSil
  9. Nasıl nasıl parçalandım şuan... Nasıl güzel yazmışsın Can'ımın hikayesini.. Nasıl güzel...
    ZAMAN denilen şey nasıl da hızlı akıp gidiyor, nasıl da hızla geçiyor ömür. ahhh canımmmm, 40 günü devirdi gidişi ahh canımmmm...canımmm....

    YanıtlaSil
  10. canım ben de o gün siz giderken paramparça olmuştum ,öyle çıktı kelimeler..zamana gelince sadece sahip olunan "yaşanan an" gerisi yalan...

    YanıtlaSil
  11. ne diyim... yaşadık yaşıyoruz..yaşayalım...
    seviyorum seni cicoş...

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..