17 Haziran 2011 Cuma

ben burda..

 

Ben burda yazarak konuşmayı sevdim..Okuyarak dinlemeyi, düşünerek anlamayı, hissederek paylaşmayı sevdim....Ben burda beni benden dinlemeyi, okurların gözünden beni anlamayı, benle tanışmayı sevdim..

Başka pencerelerden bakabilmeyi, aynı pencereden bakıp farklı şeyler görebilmeyi, bazen aynı yerden bakıp aynilikte buluşmayı sevdim..Dünya üzerindeki farklı coğrafyalarda anne olmanın, insan olmanın, kadın olmanın benzerlik ve ayrılıklarını hissetmeyi sevdim..

Farklı yeteneklerdeki kişilerin, farklı algılarını, farklı dışavurumlarını sevdim.."Yazmak özgürlüktür gökyüzünde uçar gibi" desem de, sınırların içinde yazmayı sevdim..Sınırsız düşüncelerle, ortak hayallerde, benzer ümitler içinde olmayı sevdim..

Paylaşmak için bir metaya ihtiyaç olmamasını sevdim..Fikrin, hayalin, umudun, derdin dile getirilişini sevdim..Hobinin, fobinin, öfkenin, neşenin çağlayışını sevdim..Hiç tanımadığın birine arkadaşım demeyi, neden yazmamış diye merak etmeyi, ooo ne güzel dile getirmiş hislerini diye özenmeyi, kimse okumamış diye üzülmeyi, bugün çok ziyaretçim olmuş diye sevinmeyi, ziyaret etmekle kalmayıp yorumlarını esirgememişler diye mutlu olmayı sevdim..

Bir şiirde deniz kenarına gidip, martıların sesini duymayı, rüzgarın ürpertisiyle üşümeyi, bir şiirde aşkın büyüsünde gizlenmeyi, bir satırda çaresizliği yüreğinde hissetmeyi, gözlerimin nemlenmesini sevdim..

Ben burda günlük hayattan sıyrılmayı, kendimle kalmayı, iç sesime kulak vermeyi, sesimi sınırlar ötesine taşımayı sevdim..Uzaktan gelen sesleri duymayı, acaba ne demişler diye dinlemeyi sevdim..Her kalemin farklı gölgesini sevdim..Her cümlenin içindeki gizemi aramayı, kaynağını bulabilme ihtimalimi sevdim..

Kaybolduğum satırları yazan kişileri tanımayı sevdim..Onları kullandıkları noktalama işaretleriyle, cümlelerdeki vurgularıyla, harfleri bir araya getirişlerindeki biçimle, kişileştirmeyi sevdim..Kimler nerelerde, hangi iklimlerde, hangi yağmurlarda, hangi çöllerde diye düşünmeyi sevdim..

Yazmanın da konuşmak gibi bir ihtiyaç olarak algılanışını sevdim..Okumanın da dinlemek kadar özen gerektirdiğini anlamayı sevdim..Yazmayı sevdim, harflerle oyun oynamayı sevdim, farklı oyunların içinde bazen senarist bazen oyuncu olmayı sevdim..

Gecenin bir yarısında kendimle konuşmayı sevdim..Kelimelerimi  kalıcılaştırmayı sevdim..Geriye dönüp ne demişim diye okumayı sevdim..Her okuyuşumda kendimi daha iyi tanımayı sevdim..Anlamayı, anlaşılır olmayı sevdim..Bazen kendimi yadırgamayı sevdim, kendime kızmayı, neden böyle yapmışım demeyi sevdim ben burda..

Ben burda en çok; beni sevdim, seni sevdim, bizi sevdim, onları sevdim..

Ben burda.....

                               

10 yorum:

  1. Bismillah ile...
    Gecenin en güzel anlarında ve benim de tam geceyi derinlemesine yaşadığım bir anda yazılmış bu yazı. Biliyor musunuz; ben burasını ''ben'' olduğu için çok sevdim... Ben'den kasıt basit bakışlarla bakılırsa büyük bir ego sanılabilir. Oysa benim ''ben'' ifademle yazının sonundaki ''Ben burda en çok; beni sevdim, seni sevdim, bizi sevdim, onları sevdim..'' ile zerresi zerresine aynı mantıktadır. Ve buraya yazmaya başladığım ilk anlarda bir ifadem vardı. O ifadeyi de araya katıyorum. Ben burayı ''ayni'' olduğu için sevdim... Ben burada ''beni benden okumayı'' sevdim... Farklı dışavurumlarımın tetiklenmesini sevdim... Ama yazılanları okuyamamayı hiç mi hiç sevmedim :)
    Şu an her satırı tekrar tekrar okuyorum bir taraftan. Dışavurumlarımı ortaya koyacak vakit bana elveda dediği için mecburen susuyorum...
    Hayırda kalın inşaAllah... Yüreğinizin ve paylaşımlarınızın derinliği hiç kaybolmasın... Fiemanillah... by_sükut

    YanıtlaSil
  2. by_sükut; aynilik sizden alıntıdır zaten :) yazının kaynağı olmuştur ve de teşekkürler ayrıca onun için..yazarken gece aynı şeyi hissettim ben de ego adına ve sonra öyle algılanmıyacağını hissedip devam ettim ki bu noktada sizi en iyi ben anlarım ve bana da tercüman oldunuz aslında bu açıklamayla..
    sayıları son günlerde fazlasıyla artan okuyucuların(ki bu çok güzel bir duygu) yorumları da okuyacağını umut etmek isterim bu anlamdaki korkumu gidermek adına..

    işte ben burdaki altıncı hissi sevdim.. anlamayı, anlaşılmayı sevdim :)

    YanıtlaSil
  3. Sevmek ne güzel.
    Ağaçlarıyla doğayı,
    Toprağıyla tarlayı,
    Balığıyla denizi,
    Hayvanlarıyla ormanı,
    Ve herşeyden önemlisi,
    Rengiyle, diniyle, diliyle,
    Duygu ve düşüncesiyle insanı.
    Ne güzeldir, ne güzel;
    Bütün doğallığıyla sevmek dünyayı.
    BENDE SENIN YAZILARINI SEVDIM

    YanıtlaSil
  4. Serpil; çook teşekkürler arkadaşımm, bence de çok güzel canım birlikte hissetmek bunları..

    YanıtlaSil
  5. Biz de burada, böyle güzel cümleler ve hislerle seni bulmayı sevdik, canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  6. Aslıcım; çok güzel bir buluşma oldu diyelim öyleyse :)

    YanıtlaSil
  7. valla benim blog hakkında senin kadar güzel ifade edemeyeceğim şeyleri ne güzel anlatmışsın..
    kalp kalbe karşı..

    YanıtlaSil
  8. öz'üm; benzer hisler yaşadıklarımız ne de olsa, tercüman oldumsa ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  9. sen burda kelimelerini eline alıp, attığın her adımda yenilerini de ceplerine sığdırıp, her köşe başında öyle güzel cümleler kurdun ki,
    buradaki seni tanıdığıma çok sevindim ben seni bi daha çok sevdim!!!

    YanıtlaSil
  10. cicimmm;şımarırım bak öyle deme.. ben de seni çok sevdim eee ne yapıcaz şimdi :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..