6 Haziran 2011 Pazartesi

akıp giden zamanı yakaladım şimdi..



Harika geçen bir Pazar günün ardından haftaya dinamik, neşeli  başlamak bambaşka..Elbette günü, dünü nasıl geçirdiğimle ilgili, yarına nasıl bakacağım..Hayatta her şey ilintili birbiriyle bağımsız görünse de.En özgür anlarımda bile bağlıyım aslında dünüme, düşüncelerime..
Özel bir çaba sarf etmedim iyi geçsin diye ama inanılmaz hareketli, keyifli geçti..Aslında her şey detaylarda saklıymış fark etmesem de..Hep görünenle ilgilenilir oysa..Görünmeyen yüzünde gizliymiş aslında güzellikler ki marifet o noktayı görebilmekteymiş..
Hayatım boyunca hep o güzeli görmeye çalışmışım, çoğunlukla da başarmış olduğum için bunu şanslıyım diyebilirim  kendime..Elbette  zaman zaman vardır kalmışlığım, çıkamadığım oyunların içinde..Göremediğim  güzellikler, katlanmak zorunda olduğum yanlışlıklar, çirkinlikler..Hayatın hep rölantide gitmediği, iniş-çıkış ve bir sürü engelle dolu olduğunu fark etmem zaman alsa da hala her şey için zaman varmış gibi hissetmek güzel.
Olmasa da..
Kim bilir belki her şey için çok vaktim var, yapmadıklarım, yapmak istediklerim belki de atladıklarım..Yaşanacak daha çok şey var görülecek çok güzellik.”.Ömür ne artar ne azalır” derler de ömrü daha uzun yaşamış gibi hissetmek dakikalara sığdırdıklarımızla alakalıymış meğer..Zaman artımı bu olsa gerek, altmış saniyeyi üç bin altı yüz salise gibi görüp, yaşayabilmekte..
Acele etmeden ama,  bir telaşa kapılmadan, sindire sindire aynı zamanda süratle..Kaçırmadan en küçük detayı bile, asla boğulmadan hiçbirinde..Her şey benim algımdaymış aslında..Çabuk geçsin istersem bir gün demeli, yok hiç bitmesin istediğimdeyse bin dört yüz kırk dakika yada seksen altı bin dört yüz saniyem var daha diyebilmekteymiş.
Aslında hafta sonundan bahsetmek istemiştim de nedense saniyelerde buldum kendimi..Şimdi sözü uzatmadan  gitmem gerek yaşanacak güne borcumu ödemeye..Saatlerde, dakikalarda gizli olanlarla yüzleşmeye..İnsan  bazen söylemek istediğini değil de kendine yada karşısında gerekeni söylermiş.. Zaman kime gerek değil ki ya da hatırlatmak zamanın çok çabuk akıp gittiği..
not:başlık sadece bir gülmece , yoksa zamanı yakalamak mı?işte orası tam bir bilmece :)

11 yorum:

  1. Bismillah ile...
    Bir önceki yazıya dair yapılan yoruma verdiğiniz cevap meğer bu yazınızın habercisiymiş :) Yazıdaki ilk algım bu oldu... Algımı şimdilik diyerek burada birazcık ertelemek zorundayım. Bugün zor ama yarın daha detaylı okurum Rabbim ömür takdir etmişse.
    Hayırda kalın :) by_sükut

    YanıtlaSil
  2. "Zaman kıyamette yakalanır"

    YanıtlaSil
  3. Bismillah ile...
    Yine yazıdaki bazı yerlere fikrimi değdirip kaçacağım :) Aslında yine birçok cümleden birçok şey çıkar ama zamanı yakalamanıza barikat olmamak adına az'ın öz'ünde ve öz'ün az'ında yazmak gerek :)
    ''Görünmeyen yüzünde gizliymiş aslında güzellikler ki marifet o noktayı görebilmekteymiş..'' cümlenizdeyim. Bu bir ayetin siz diliyle farklı bir açılımı olmuş. ''Sizin hayır bildiğinizde şer, şer bildiğinizde hayır vardır'' ayeti... Ve bu ayetin ikinci bölümü ile cümleniz tam örtüşüyor.
    ''Hayatım boyunca hep o güzeli görmeye çalışmışım'' derken bunu sonradan mı fark ettiniz :) Hani şöyle yapmışım ama haberim yokmuş tarzı bir cümle olmuş :)
    Ve kendime sorduğum bir soruyu bir cümleniz bana tekrar sordurdu: ''katlanmak zorunda olduğum yanlışlıklar, çirkinlikler..'' Neden katlanmak zorundayız?
    ''hala herşey için zaman varmış gibi hissetmek''... Aslında bu bir his değil gerçektir. İnsanın ömür sermaeysi tükenene kadar hala herşey için zaman var demektir.
    ''Herşey benim algımdaymış aslında..''... İşte bu süper bir tespit.
    Bu arada dün yaşanacak güne epey borcunuz birikmiş sanırım tekrar gözükmediniz :)
    Ve sonuçta: Zaman sudan hızlı aslında... su gibi akıp gitti cümlesi zamanın akışını ve hızını tarif edemiyor. Önemli olan zamanı harcamak değil de zamanı değerlendirmek olsa gerek. Doğru ve ebede kalacak hallerle...
    Fiemanillah... by_sükut

    YanıtlaSil
  4. ''En iyi analizi yapan kişi, herkes bir noktaya bakarken, o noktaya yönelen bakışları izleyen kişidir''
    Yazılarınızı okuduğumda bu söz aklıma geliyor.
    Fiemanillah... by_sükut

    YanıtlaSil
  5. profösör; böyle tek cümlelik ama nokta atışı, ürkütücü yorumlarınız yok mu ne diyeceğimi bilemiyorum..

    YanıtlaSil
  6. by_sükut; kimi zaman öyle hallerde davranışlarda oluruz ki bunu bir strateji olarak uygulamayız hayata, özünüzdür o sizin çabanız yoktur öyle olmak adına ki benim -mişli geçmiş kullanmamdaki kastım da orda budur.."bir ayetin siz diliyle açılımı" kısmı çok hoş olmuş teşekkürler..zaman ve algı konusunda hem fikiriz öyleyse..düne gelince evet borcum çokmuş öderken biraz başım ağırdı..dinlenirken uğrayamadım bir daha :) zamanı değerlendirebilmeyi başarmaya niyet adına olsun bu yazı öyleyse, bir başlangıç olsun ki ben ve başlangıç uyumlu oluyor :)
    şu durumda en iyi analizi yapan kim oluyor :))

    YanıtlaSil
  7. :)
    Siz, başlangıç, ışık, zamanı yakalamak hepsi birbiriyle çok uyumlu cidden. Ve ben zamanı harcadığınızı değil zamanı değerlendirdiğinizi düşünüyorum.
    Analiz konusunda ben sadece analiz edileni analiz ediyorum :) Yazıuların sahibi cidden iyi bir analist...
    Hayırda kalın... Fiemanillah.. by_sükut

    YanıtlaSil
  8. bol tebessüm içeren bir sabah oldu sayenizde..analiz konusuna gelince, işte öyle bir şey :)

    YanıtlaSil
  9. not'a bayıldım... :))) ben kaçırdım hala kovalıyorum kendisini :D yakalarsam haber vericem ben de...
    bu arada seni çok özledim.. zamanı YAKALAYALIM biara da, hasret giderelim..

    öptm :D

    YanıtlaSil
  10. sen varya cicim tam seni ipe götürecekken kıyından dönüyorsun :)
    bak ne ses var ne seda dediğim, gönül koyacağım an göz kırpıyorsun bana..çirkin ördek uğra bir geçerken de yakalayalım peki :)

    YanıtlaSil
  11. HUYUM KURUSUN :)) İPE GÖTÜRTMEM Kİ KENDİMİİİİİİİİİİİİİİ
    SEN BANA KIYAMAZSIN Kİİİİİİİİİİİİİ :))
    TAMAM EN KISA ZAMANDA UĞRUCAM... :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..