29 Ağustos 2011 Pazartesi

pıt pıt atıyor kalbim..

Evet pıt pıt atıyor, hatta güm güm de denebilir..Öyle durup dururken, otururken, yatarken fark etmez bir başlıyor atmaya akıllara zarar..

Bu gece saatlerdir bu çarpıntıyla baş etmeye çalışıyorum..Heyecanlı değilim, kalbimi pır pır ettirecek bir şey de olmadı..Olağan bir gün olağan bir gece..Olağan dışı olan kontrol edemediğim kalbim..

Psikosomatik hastalıklar kontrol altına alınabilir diye, bu bana aklımın  bir oyunu diye yenmeye çalışıyorum kalbimi ama ne fayda..Çıktı çıkacak yerinden..Teselli, telkin, olumlu düşünme ne varsa yaptım da tam biraz yatıştırdım derken, Elif' in inleyen "anne" sesiyle tekrar harekete geçti..

Gecenin bu saatinde dondurma sevdasına nöbetçi markete giderken düşmüş ve ayağının üstüne basamıyormuş..Önceden kırılmış olan ayağı galiba çatlamış..Eh be kızım ben sana demedim mi böyle konularda bana seslenme diye..İkinci ağızdan öğrenirsem dur diyebiliyorum kalbime..

Şimdi onlar kardeşi ve babasıyla hastanede ben de bunları yazarak sakinleşmeye çalışıyorum..Ah panik atak ne hastalıkmışsın sen böyle..Aklımın bana oyunlarını sevmiyorum işte..Mücadele ediyorum etmesine de, söz dinletemiyorum..Üç sene önce geldiler kendileri, o zaman tedavi oldum, geçti ama sanırım bu yaz yeniden hareketlendi..

Anlaşılan ilk fırsatta doktoru ziyaret etmek gerek..Tuhaf gelebilir ama güçlü olan insanların başına gelen bir rahatsızlık..Ya da güçlü görünmeye çalışanların..O yüzden derim ki kendinizi zorlamayın, ağlayın, gerekiyorsa ayılın, bayılın..Kendini sıkıp, tutup, olay anlarında kriz yönetiminde başarı göstereceğim derseniz sonu kötü..Benden söylemesi..

Daha ben postu bitiremeden geldi haber, çatlamış ayağı bayramüstü..Neyse en azından kırık değil buna da şükür..

10 yorum:

  1. en kısa zamanda doktora gitmelisin cicoş... bizim evde de aynı durum söz konusu ve onu da bayram sonrası doktor yoluna sokuyorum..
    lütfen sen de..
    yoksa sizin yüzünüzden biz de ataklı olcass :D
    sizi seviyorum....

    YanıtlaSil
  2. evet cicim doktor şart..yoksa pır pır pır pır nereye kadar di mi :)sizin atağınız olmasın aman..
    biz de seni seviyoruz..

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun. O kalp çarpıntıları hep bir şey öncesi oluyor, biliyorum. Bu üzücü ama Allah beterinden saklasın canım.
    Her şey yoluna girsin.
    Panik atağı bir kez yaşadım, nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Şimdi ne zaman gelse o günü hatırlayıp aslında hiçbir şeyim olmadığına dair kendimi teskin ediyorum. Çok ağır olmadığı için sanırım söz geçirebiliyorum.
    Melekler hep seninle olsunlar.

    YanıtlaSil
  4. güzel dileklerine teşekkür ederim Aslıcım..yaşayan anlar zaten çok garip bir şey..aman uzak olsun canım senden de hepimizden de..
    sevgileeer

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun canımm.. ayrıca mimlendin

    YanıtlaSil
  6. Miacım, teşekkür ederim..
    ayrıca mim konusunu dair cevabım sayfanda olacak :)

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun her ikinize de. Yaşamı tüm gizemleriyle bahşedilmiş. İçinde sızısı da saklı, neşesi de. Hastalığı da sağlığı da.
    Bunların arasındaki dengeleri kurmakta yetersiz kaldığımızda sıkıntılar ön plana çıkıyor ne yazık ki. Aşılabilir umarım.

    Yeter ki çocukların hep mutluluğunu görelim. Hep.

    YanıtlaSil
  8. two, çok teşekkür ederim evet şu an ikimiz de iyiyiz..dengeler arada bozulsa da kısa sürede toparlıyoruz neyse ki.

    ne olursa olsun her koşulda tabiki her koşulda çocuklar mutlu olsun..

    YanıtlaSil
  9. emine ablacım:(( elife geçmiş olsun şimdi duydum daha dorusuu okudum:((( doktor konusunda pınarımaa katılıyorumm:))

    YanıtlaSil
  10. diclecim,teşekkür ederiz daha iyi elif şimdi..doktor konusunda hemfikiriz :))

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..