4 Ağustos 2011 Perşembe

bu da benim sözlüğüm


Bütün yaz bıkmadan usanmadan dinlediğim dalga sesi; huzur veren, dinlendiren, bazen ürküten..En güzel bestelere rakip, en güzel güftelere talip..

Mum ışığı; gizemiyle büyüleyen, her şeye farklı bir güzellik ekleyen..

Sessizlik; vazgeçemediğim arınma hali..

Yağmur; toprak kokusuyla gelen ferahlık..

Kar; saflığın, temizliğin göstergesi..

Güneş; içimi ısıtan, günümü ışıtan..

Deniz; uçsuz bucaksız, ürkütücü ve derin mavi..

Gökyüzü; bulutların, kuşların, yıldızların ev sahibi..

Sis; gizemini içinde barındıran..

Kıyıya vuran dalga sesleri, geceye yaren..Serin bir gecede sesiyle üşüten dalga sesleri gündüze nispet yaparcasına kulaklarımda..Huzur bir kaç adım uzaklıkta, yanına gitsen ürperten bir karanlık hakim..En güzeli dinlemek denizin şarkısını, sözlerini kendin eklemek..Güzelleştirmek geceyi, denizdekilere selam söylemek..

Rüzgarın ürpertisiyle titremek, hırka almak üzerine, elinde çay bardağının sıcaklığından hoşnut olmak, gecenin dördünde..Sabahın demek daha doğru belki..Bir ağustos gecesinden beklenmeyecek kadar serin, sonbahar tadında mis gibi bir gece..

Uyku uzaklarda benden, günün ışımasını beklemek, güneşin ısıtmasıyla birlikte; rüzgarın, dalgaların sesiyle kapamak gözlerimi bir güne daha nokta koymak..Ya da yeni güne başlamak..

Geceleri gündüz yapıp, gündüzlerde saklanmak..Sonra kendini bulmak gece de..Aydınlanmak, karanlığa nispet, ışıtmak geceye inat, yaşamak ve yaşatmak anıları, anı, hayalleri..Düşleri çıkarmak sandıklardan içine çekmek, kalbine değdirmek, sevinmek; olma olasılığını düşününce ve daha bir sürü şey..

Uzar gider böyle kelimelerim..Bir dur demek gerek..Ve şarkı kesinlikle bu
                                                    


4 yorum:

  1. sözlüğünüz güzelmiş, sözcükteki sözlerden anladığım kadarıyla, özgürlüğün çok güzel olduğunu fakat bir o kadar da korkutucu olduğunu düşünüyorsunuz. Genel olarak sessizlikten, temizliği saflığı içeren şeyleri seviyorsunuz. Kötülük de içerisinde biraz gizem barındırıyor. (ama bunlar nacizane benim tahminlerim doğru olmayabilir)

    YanıtlaSil
  2. HerbirRenk; çok mutlu oldum ne güzel yorum böyle teşekkür ederim..tahminleriniz çok hoş ve yakın bana..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. yakın olduğuna sevindim:) mutlu etiğime de öyle:)sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. HerbiRenk, :)) isminiz gibı renk verdiniz.

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..