1 Kasım 2011 Salı

gün..

 



Güneşli bir kasım sabahı..Güzel bir güne selam durmak istiyorum ama düşünceler beynimde dolanıp duruyor..Ne uzun bir yol, hayat..Bir o kadar da kısa..Karışık bazen, dolambaçlı, bazense dümdüz, basit..Gün güne uymuyor işte..

İnsan bir çok duyguyu aynı anda yaşayabiliyor..Alabildiğine kızgınken, inanılmaz derece sevgi ve merhamet barındırabiliyor yüreğinde..Bazen kahkahalar atarken gözümüzden gelen yaşlar, ağlamaya dönüşebiliyor çığlık çığlığa..Hüzün ve neşe, ağlamak ve gülmek gibi kardeş olmalı..Kardeşler de birbirine  benzemez nasılsa..

Umut hayatın olmazsa olmazı..Cılız bir alevle yanan  mum,  yangınlar çıkarabilecek güçteyse eğer, küçücük bir umut da tüm olumsuzlukları tersine çevirebilecek güce sahip demek..Öyleyse imkansız demeyelim hiçbir şeye, olma olasılığı var istediklerimizin..Mumun sönmesine engel olalım yeter..

Hep ters gitmeyecek elbet..Bazen de güzellikler ardı ardına gelecek..Başlangıçlar, bitişlerle dolu yaşam..Kapanan her kapı yeni bir kapının açılması için umut, biten her yol başka bir yol için arayışa çare değil mi?Evet evet hem toplumsal hem bireysel olarak umutluyum ben..Nefes aldığımız sürece umut var..

Yeter ki, sevgi çıkışlı olsun her sözümüz, hoş görülü olsun bakışımız, duruşumuz, saygıyla yoğrulsun özümüz..




6 yorum:

  1. ben de tıpkı senin gibi "yeter ki sevgi, saygı, hoşgörü olsun..." diyorum Eminecim...

    YanıtlaSil
  2. Hayata bakış açısıyla ilgili bir durum bu.Bazı insanlar yangına körükle gidebiliyorken bazıları ise tam tersi.Çok nadir olumsuz düşünürüm.Hep derim hep diyeceğim beni hayata bağlayan da umutlarım

    Nasıl bireysel olarak günü gününe bırakın sabah farklı akşam farklı olabiliyorken toplumsal olarak herşeyin tekdüze geçmesi imkansız.İnişler olacak,çıkışlar olacak önemli olan hangi düşünceden olursa olsun diğerine sahip çıkmak.Böylece düşülen yerden çabuk kalkılır kimbilir

    YanıtlaSil
  3. Aynurcum, muhteşem üçlü onlar.. bir nevi anahtar açamadıkları kapı yok aslında..




    Ayla, pozitif düşünce gücü, olumlama gerçekten hayat kalitesini değiştiriyor insanın..dolayısıyla toplumun ki de değişebilir..
    sanırım bizi de bu benzerlikler bir arada tutuyor arkadaşım :)
    eraya ve sana öpücükler..

    YanıtlaSil
  4. Güzellikler güzellikleri celbeder.. Kötülükler de kötüllükleri tetikler..

    YanıtlaSil
  5. Bismihi Subhanehu...
    Hayatın sırrı teslim... Teslimin özü sevgi...
    dua ve sevgi ile... Fiemanillah... by_sükut

    YanıtlaSil
  6. Profösör,tam da dediğiniz gibi...



    by_sükut, o özle burdayız hepimiz neyse ki..siz de Allaha emanet olun..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..