27 Eylül 2011 Salı

twitter gündemi blog satırlarında: İstanbul'a not



Üzerine destanlar yazılası, şiirler söylenesi, şarkılar okunası, gözlerde yaşlar kalmayacak şekilde ağlanası, kahkahadan mideye kramplar girecek kadar gülünesi kent, İstanbul..Her sokağı bir öykü barındıran, her köşesi buram buram tarih kokan kent..

En büyük aşklara ev sahipliği yapan, türlü sırları kendinde saklayan, saltanatların şehri, padişahların gözdesi kent, gizemli durma öyle derdin varsa söyle..Hangi aşık seni harcadı bir cümlede, hangi padişah sildi seni bir kalemde, hangi seyyah bir selam bile vermeden geçti gitti, söyle?

Gemiler yolcularıyla geçtiler boğazdan, durup solumadılar mı seni, bakmadılar mı eşsiz manzarana, şahit olmadılar mı güzelliğine, Kız Kulesi'nin öyküsünü dinlemeden mi geçtiler?

Aşk sadece sevdiğinin nefesini solumak mı?Öyleyse İstanbul seni soluyorum şu an..Egzoz kokusundan başım dönse de..Hem de öyle soluyorum ki, derince içime çekip, uzaklaşma benden diye vermiyorum nefesimi geri..Aşk sevdiğini her yönüyle kabul etmek mi? Ben de seni kabul ediyorum derdinle..

İnsana duyulan aşkın ömrü iki seneymiş, sana duyulan aşksa yıllarla değil, asırlarla ifade edilebiliyor ancak..Sen ki  önce Fatih'in fethettiği sonraysa milyonların keşfettiği, fethettiğisin..Sen fethedilenlerin en muhteşemisin..Sen İstanbul'sun, İstanbul sensin..


şarkı

      

8 yorum:

  1. nasıl güzel bi şehir..çok da güzel anlatmışsın..ben istanbul'dan da istanbulu anlatan yazılardan da büyük keyif alanlardanım, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. suvebeyaz, sadece küçük bir nottu istanbula,teşekkür ederim..sanırım istanbulda yaşayıp ustaların yazılarını okurken özellikle, o keyfi almayan yoktur :)

    YanıtlaSil
  3. her bir şeyine ayrı ayrı onlarca şiir yazılabilen, aşk yaşayan, aşk yaşatan dünyadaki tek şehir...

    YanıtlaSil
  4. Aynurcum, arkadaşımm özendirmek gibi olmasın ama olağanüstü bir şehir :)

    YanıtlaSil
  5. İstanbul'u ben fethettim.. İstanbul da beni fethetti..

    YanıtlaSil
  6. profösör, budur diyorum başka da bir şey demiyorum..

    YanıtlaSil
  7. gittikçe daha da güzel yazıyorsun, tadın damağımda kalıyor.

    YanıtlaSil
  8. Aslıcım, o zaman üzerine su içme lütfen :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..