6 Eylül 2011 Salı

nerdeyim?



Olmak istediğim yerde miyim?Yoksa olduğum yerde, istediğim gibi mi?Hangisi insanı daha mutlu eder acaba?Ya da ikisi de olabilir mi?Hem istediğim yerde hem de istediğim gibi olmak..Sanırım bu çok zor, bence yani..

Belki  her ikisine de ulaşmış kişiler var..Genelleyemem elbette ama bana biraz uzak göründü.Hem kendim için uzak, hem de olabilitesi uzak..Derler ya "yüz kişiye sorduk".Gerçekten sorulsa ve dürüst cevaplar alınsa pozitif cevap alma olasılığını az buluyorum..

Halinden memnun olmama, şikayet durumu değil, dediğim..Hayal ettiği, dilediği yerde olamama..Statü olarak, aile olarak, arkadaş çevresi olarak, kariyer olarak..Belki engeller çıktı karşısına, belki de kendi koydu engelleri..Ya da küçük düşündü kimbilir, öngöremedi geleceği..

Sonuç olarak bana gelirsek, istediğim yerde değilim, ama güzel bir yerde, olmak istediğim gibiyim..Bulunduğum yerin de hakkını verip, tadını çıkarıyorum.Tatsızlıklarıyla da başa çıkıyorum..Sorunlarıyla uğraşıyorum, çözüyorum..Bazıları da çözümsüzlük kervanına katılıyorlar..

"Yaşıyorsan umut vardır", "çıkmamış candan ümit kesilmez", "yaşanacak bir hayatın var kendin işin yaşa" gibi söylemlerin etkisiyle düşündüğüm olsa da, üç-dört dakikayı geçmemiştir..Hayallerimin peşinden gitsem, olmak istediğim yer için şimdi çabalasam, kar-zarar hesabı yaptığımda elimdekilerin daha önemli olduğunu anlıyorum..Ve kazanacaklarım kaybedeceklerimden daha değerli değil diye, oturuyorum yerime..

Galiba şapkayı önüne koyup düşündüğünde insan, genelde şikayet eğilimli olsa da, ciddi ciddi düşündüğünde hayatta edindiklerinin, (duygusal ve manevi anlamda) hayalindeki edinebileceklerinden daha gerçek, daha kalıcı ve daha anlamlı olduğunu anlıyor..İçinde bir ukde de kalmıyor değil ama..

16 yorum:

  1. sürekli kendime sorup durduğum beni çıkmaz sokakların en dip köşelerine iten sorular..sorular..sorular.

    YanıtlaSil
  2. temerrüt, ve elbette önemli olan cevaplar..çıkmaz sokaklardan çıkaracak olan, bence kendine vereceğin samimi cevaplar..

    YanıtlaSil
  3. ben artık sorgulamaktan vazgeçtim... bi ara çok yapıyordum onu "30uma 4kala, kaçıncı basamaktayım hayatta acaba" diye diye, artık saldım aman üf nefes alıyorsak ölüme zamanımız var hala...
    Kader..

    sevgiler Ciciş...... ;)

    YanıtlaSil
  4. Sürekli bir gelişim içindeyiz. Eğer monotonlaşma başladıysa o zaman donuklaşma da başlamış demektir.

    YanıtlaSil
  5. anı yaşamamız,bize artı birşeyler katabilmek için gayret etmemiz,maddi manevi bi çok nimetin içinde olduğuğumuzu düşünüp bunun için mutlu olmamızın yeterli olağının bilinci ile hareket etmeliyiz diye düşünüyorum.
    güzel duyguların hoş anlatımın ve ayrıca çokk ama çok anlamlı ziyaretin için çok teşekkürler canım...
    takibindeyim bu güzel yüreğin...
    muhabbet ve dua ile nice güzel paylaşımlara inşallah...

    YanıtlaSil
  6. YaşamPINARIM, ohhh içime sular serptin canım..kaldığı yerden devam hayata dimi ama :)


    Profösör, değişim-gelişim şart tabi :)


    birtutamkekik, bu ne güzel bir iade-i ziyaret :)çok mutlu oldum ama biraz da mahçup oldum :P
    düşüncelerimiz paralel anı yaşamamız noktasında..
    teşekkürler ve sevgiler benden..

    YanıtlaSil
  7. Mutsuz olmamak için sürekli bu soruları kendime soran biri değilim lakin birkaç haftadır tam da bu ruh halindeyim.OLmak istediğim yerde miyim. Değilim açık ve net.Bu durum ara sıra beni rahatsız etse de şu yaşımda öğrendiğim çok öenmli birşey var Şükretmek.Şükürler olsun bugünüme.

    YanıtlaSil
  8. Ayla, şükür edecek hep çok şeyimiz var..olmak istediğimiz yer belki de olmadığımız için bu kadar anlamlı..olanların kıymeti az biliniyor ya..kimbilir olsa yine memnun olmazdık..
    güne şükür bence de çabaya devam :)

    YanıtlaSil
  9. Kesinlikle haklısınız hep düşünürüm acaba yana döne istediğim şey,şu konumda olsaydım herşey çok daha farklı olurdu dediğim şey gerçekten beni mutlu edecek miydi yoksa elde ettiğimde anlamını yitirecek miydi.

    YanıtlaSil
  10. Ayla, bu soruyu sormayan yoktur kendine diye düşünüyorum..cevap da her ne kadar bir muamma gibi görünse de en mantıklısı an'ın kıymetini bilmek..

    YanıtlaSil
  11. bence de emıne abla en guzel cvp yaşadıgımız AN'ın kıymetını bılmek....

    YanıtlaSil
  12. Tespara, ötesi yalan, gerçek sadece AN..

    YanıtlaSil
  13. Bu soru alır adamı, tutar ensesinden çarpar bi o yana, birde diğer yana.

    YanıtlaSil
  14. K.C.S, sana katılmamak elde değil doğrusu..

    YanıtlaSil
  15. işte o zaman gerçekte olmak isteğin yerdesin :) tersi olsa elindekilerden vazgeçerdin :)

    YanıtlaSil
  16. suvebeyaz, evet sesli düşünerek doğruya varıyor insan :)sonuç aynen söylediğin gibi :D

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..