9 Ağustos 2011 Salı

sabaha karşı güncesi 2


Sevgili günlük,

Bir günü daha tamamladım burda..Burayı sevmediğimden bahsetmiş miydim sana?..Aslında her normal insanın çok sevebileceği bir yer..Deniz kenarı, dalga sesi, yeşillik, sayfiye daha ne olsun ki?Ama hiç sevmedim ben yıllarca..

Yirmi yıldır geliyorum da, belki de hiç mutlu bir gün yaşamadım burda..Yok yok haksızlık etmek istemem..Elbette keyifli, güzel günlerim de oldu burda ama yirmiyi geçmez belki..Duvarların dili olsa denir ya, bu duvarların gerçekten dili olsa anlatacağı çok şeyleri olur..

Ne sıkıcı günlere tanıklık etmişliği vardır, duvarların, bahçedeki çamların, şeftali ağacının, dalgaların, denizlerin..Yaşanan yeri sevdiren o mekanın güzellikleri değil bence..Etkisi olabilir ama beğeniler adına, zevkler adına..Yeşili sevmek, denizi sevmek, dağı sevmek, doğayla iç içe olmak gibi..

Yok hayır, yaşananlar sevdirir ya da nefret ettirir bence..Belki de nötr kalırsınız.İnsan bence en çok çocukluğuna ait yerleri, mekanları, zamanları seviyor ve unutamıyor..Sebebi açık, bir çocuğun kalbiyle bakmak zamana mekana, saf ve masumca..Yaşananları da öyle kılmasına sebep işte..

Haksızlık etmek istemem bu coğrafyaya..Belki de tamamen benim kurgum benim şartlanmam.Burda rahat nefes alamıyorum..Rahat hareket edemiyorum..Zamanında bunlar için sebebim olsa da, şu an yok aslında şimdi de tabuları yıkamıyorum galiba..Ya da alışkanlık olmuş, öğrenilmiş çaresizlik belki..Bu tanımlamayı da çok seviyorum..Çok gerçekçi ve çok açıklayıcı..

En zoru da ön yargıyı kırmaktır ya..Her şey benim algımda bunu da biliyorum..Değiştirme gücü de ben de saklı tamam ama belki de değiştirmek istemiyorum..Bilmiyorum ama bana bırakılsa tercih hakkım olsa, belki de ben de gelmek isteyeceğim..

Şimdi sana anlatırken fark ettim de sanırım ben burdaki dayatmayı sevmiyorum..Mecburen gelmeyi, özlem duymadan, istemeden...Ya da geldim tamam, istediğim zaman dönemediğim için sevmiyorum..Zevklerin çatışması işte..

"Böyle gelmiş böyle gider" değil çabalıyorum..Değiştirmeye çalışıyorum, tüm yazı değil bazı periyotları burda geçirelim diyorum..Azimle uğraşıyorum biliyorum bir zaman olacak, her şeyin bir vakti vardır ya günlük, işte ben de onu bekliyorum..

Kabullenip keyif almak en güzeli ama yapabilene aşk olsun..Aynı dertten muzdarip bir arkadaşımın tanımı aslında tam oturuyor.."Açık cezaevi"..Yok nankörlük değil, memnuniyetsizlik, şikayet ruhu ise hiç değil..


Yine saat sabahın beşi..Hatta çeyrek geçiyor..Ses verdim sana günlük, yine gece sabaha kavuşurken..Yine dalga sesi, yine gün ağarmaya çok yakın..Bense daha böyle çok şeyler anlatabilirm sana..Yarın, gecenin sabahla randevusuna bırakıyorum anlatacaklarımı..

Selam olsun güne, güneşe..
        

17 yorum:

  1. Bazı yerler ne kadar güzel olsada insana huzur vermez, belki bilinç altına zamanında yerleşmiş farklı birşey yüzünden, anlam vermenin zor olduğu anlaşılmaz bir durum da olabilir..direnmek ve güzel diye sevmeye çalışmak da faydasız olabilir bu durumda.

    Belki başkası orda zaman geçirmek için can atabilir ama ne önemi var ki yürekte bu his varken..asla nankörlük değildir bu..

    Dediğiniz gibi yaşananlar sevdirir veya nefret ettirir. Belki bazı konularda çabalamak lazım ama nereye kadar değilmi?

    Hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil
  2. MAVİ TUTKU, tam bu işte hissettiklerim, tercüman olmuşsunuz teşekkür ederim..

    Size de hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil
  3. Gecenin bereketi sabaha da yansıyor..

    YanıtlaSil
  4. profösör, gece sabaha sabah geceye uzatıyor elini güzelliğiyle, bereketiyle..

    YanıtlaSil
  5. kim sevmez ki deniz kenarini ama ben meela deniz kenarida gun dogusunu veya baisini hic gormedim

    YanıtlaSil
  6. eskiAcik, deniz kenarını kim sevmez tabi ki ben de çok severim, hatta bayılırım denize, saatlerce izleyebilirim..gün doğumu ve batımı da olağanüstü seyirlikler..

    YanıtlaSil
  7. ama istir ki bizim burda deniz yok :/

    YanıtlaSil
  8. eskiAcik, üzüldüm şimdi bak..nispet yapar gibi oldu..neresi orası?

    YanıtlaSil
  9. makedonya cumhuriyetine selamlar öyleyse :)

    YanıtlaSil
  10. aleykum selam :)

    benim blogda cit yok sen daha tecrubelisin nasil kazanabilirim okuyucular ve izleyiciler :/

    ben sadece tasarimdan anlarim boyle seylerde sinifta kaldim :)

    YanıtlaSil
  11. eskiAcik, sanırım kimse bilerek girmiyor bu dünyaya..ben şunu anladım kendi adıma okuyuucu kazanmak isteyince gelmiyor, siz canı gönülden paylaşım yapınca kendiliğinden gelişiyor..
    bir de bloglara girerek izleyici olmak, yorum yapmak da etkileyebilir..sonuçta herkes okunmak takip edilmek istiyor..sormak için çok amatör birini seçtin ama istersen daha bu işi bilenlere danışabilirsin :)

    YanıtlaSil
  12. hmmm diyorsun ki edebildigin kadar takip et ve yorum yap diger bloglara :) yorum yapiyorum ama takip etmiyordum simdi takipte etmeye basliycam

    tesekkur ederm bu arada blogunun farkli tasarimi olmAsini istersen yardim edebilirim

    tesekkurler

    YanıtlaSil
  13. sana kolay gelsin öyleyse, binlerce izleyicin olsun..tasarım ile ilgili bazı sorularım olabilir daha sonra teşekkürler..

    YanıtlaSil
  14. blogun cok guzelmıs.ne guzel postla yazmıssın emıne.

    YanıtlaSil
  15. Dolunay, :)çok teşekkür ederim.mutlu oldum ziyaretine..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..