10 Ağustos 2011 Çarşamba

renkler ve kişilik mi?




Yazmayı çok severim.Duyar gibiyim "biliyorum" dediğinizi..Bahsettiğim kalemle yazmak, yani yazma eylemi sevdiğim..Bir de mutlaka el yazısı yazacağım, orta büyüklükte ve hafif eğik..Sayfalarca yazabilirim..Çocukluğumda abilerimin ödevlerini az yapmamışımdır..

Bu yaşa geldim değişen bir şey olmadı..Bulduğum her boş yere mutlaka el yazısıyla bir şeyler yazarım..En klişesi bunların ailemin isim ve soy adlarıdır..Bazen kısa kısa mektup formunda arkadaşlarıma yazarım..Ya da karalama yaparım..Hemen bir kaç figür çizerim..Çöp adamdan başka çizebildiğim şeyler de var canım..

Düzeni severim, planlı, programlı hareket etmeyi severim, kışı severim, baharları severim de yazı sevmem..İşte tüm bu sözünü ettiklerim kişilik testleri için birer veriymiş efendim.El yazınız sizi ele veriyormuş, seçtiğiniz renkler, çizdiğiniz resimler, hepsi birer göstergeymiş iyi güzel..Lafım yok bunlara varsa bu konuda bir analist değerlendirsin beni :)

Ben onların birer ipucu olabileceği konusunda hem fikirim de, bence kişiliğin en belirgin göstergesi olaylar karşısındaki duruştur..Hatta hiç bir şey yokken ki duruş, bakış, gülüş..İnsanlara yaklaşım, kriz anı çözümleri, çiçeklere, böceklere, dünyadaki olaylara şeklinde uzatabiliriz.

Sen benim açıkça sergilediğim hallerim dururken; yazıma, çizgime bakarak ne kadar sağlıklı karar verebilirsin ki? Gerçekten bilmiyorum..Böyle dediğime de bakmayın burçlara ve her türlü testlere de bayılırım bir yandan ama orası işin eğlence tarafı gibi geliyor..Aslolan somut delil, yaşadıklarım ve yaşattıklarım..

Çuvaldızı kendime batırmasını bilirim de şu an başkalarına  batırasım var..Mesela burnu büyük, burnundan kıl aldırmayan ve bu bağlamdaki tüm ata sözlerini bünyesinde barındıran insanlara.Şimdi onların el yazılarından, yumuşacık, insan sever, mütevazi diye bir sonuç çıksa ne olur ki?O gösteriyor kendini, kibrini..Ne oldu küçük dağları sen mi yarattın? Havan kime?Diyesim var böylelerine..En çok da kendini bir şey sanıp aslında bir şey olmayanlara, haddini aşanlara..

Ne kadar biriktirmişim içimde kendim de şaştım şu an..Ama öyle karşındaki sana değer veriyorsa, seni yüceltiyorsa  onun asaletindendir..Senin asaletin varsa, sonrasında yaptıklarınla belli olur..Yani ne renk, ne yazı, ne çiçek, ne böcek kişiliğine bir şey katmaz..

Artık böylelerine hakettiği gibi davranıyorum..Öyle nezaket, insanlık değerleri işlemiyor onlara çünkü..Bilmiyor ki o dili, bildiği dili kullanıp davranınca duvara çarpıyorlar..Eee olacak o kadar sen yükseklerde uçarken düşünmüş müydün diğerlerini? Ohhh olsun şimdi sıra sen de..

5 yorum:

  1. batır emine, insan öyle tek ve özel ki; onu tam dediğin gibi duruşuyla, tavrıyla analiz edebilirsin, onda bile yanılma payı çok.

    Ayrıca insan dediğin sürekli değişir , yani davranışı değişir, o zaman nasıl çıkacak büyük analistler işin içinden? Elbet belli kodlarımız var ama genellemeler yanlıştır kanımca.

    YanıtlaSil
  2. Aslıcım, hoşgeldin aramıza :)
    batırdım bile canım :) her konuda olduuğu gibi genellemeler yanlış tabi..bak hem böyle diyorum hem de o genellemelere de kulak veriyorum hee :)

    YanıtlaSil
  3. wuuuuuuu sonuna bayıldım..!! :)
    ama gerçekten el yazısı, çizdiğimiz şekiller, seçtiğimiz renkler, gerçekten birer gösterge... analizini yapmak için iyi bir araştırmacı iyi bir analist iyi bir psikolog, sosyolog vs. olmak gerek ama ele veriyor cicoş biliyorum...
    bu arada, gerçekten, insanlıktan nasibini alamamış bi çok insandan nefret ettiğimi belirtip hepsinin üzerini siyah pastel boyayla boyayıp utanmadan bir de tükenmez kalemin ucuyla o siyah pastel boyanın üstünü "defol" diye şekillendiresim var...
    allaalla seçtiğim renk ve yazdığım beni ele mi verdi ne ;)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. cicimmm oooo bu ne enerji maşallah tatil yaramış..tabi stanbul kazan sen kepçe gez bakalmm..

    valla anlamam ben eğer göstergeyse iyi bir psikolog çözsün beni ki ona yazıya çizgiye gerek yok galiba her yönümü biliyor :)

    ben de senin o karalamnın üstüne imza atıyorum öyleyse..evet açık verdin şekerim çözdüm seni :)

    YanıtlaSil
  5. Açıklarımın altındaki kapalılarıma girmeye ne dersin :) hadi çöz bakalım :D

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..