25 Ağustos 2011 Perşembe

halının altına süpürülmüş tozlar..




Halının altına süpürdüklerim var benim..Yıllarca çözemediğim, bir türlü halleşemediğim durumlarda kullandığım bir metot.."Konuşarak çözülmeyecek bir şey yoktur" sloganım olduysa da uzunca bir süre, artık tam tersine inanıyorum.. Karşıma çıkan bir grup insana karşı atmışım halının altına, bir de güzel üstüne basmışım yıllarca..

Ama biliyorum hala halının altındalar..Halledilmemiş sadece bir tarafa atılmış, saklanmış tozlar onlar..Toz kadar değersizler ama toza karşı alerjin olunca değer kazanıyorlar işte..Kabullenmişim öyle üzerlerini örtmüşüm ama hangi durumda kendilerine kaçacak bir delik bulup canlanacaklar diye de endişelenmiyor değilim..

Ben onları yok sayarak, beynimin arka loblarına atarak, bir köşede unutulmuş muamelesi yapsam da günün birinde bünyeye nasıl zarar verecekler derdine düştüm bu günlerde..Kurup kurup kaldırmam, temiz bir sayfa açarım her sabah hayatımda ama bazı olaylar var ki işte  hep o sayfada yazılanların arkasında bir gölge gibi gizleniyorlar..

Çözüm, çözümsüzlüğü kabul etmek dersem; belki de beni güçsüz bulusunuz, belki de korkak dersiniz yada başka bir sürü şey..Bence dersem bu cümlenin başına, ahkam kesmiş olmam.Bence; halledemiyorsan, hangi dilde söylersen söyle anlaşılamıyor ve anlayamıyorsan, bir de hayatında var olması gereken bir kişiyle yaşıyorsan bu durumları, halının altına süpürmek bir çözüm..

Genellemelerin yapılamayacağı bir durum aslında bu..Kişilerin olaylara, sözlere, durumlara vereceği tepkiler başka..Çok benzer olsak da çok ayrıyız birbirimizden..Temel ihtiyaçlar aynı olsa da detaylarımız çok farklı..Önceliklerimiz, zaaflarımız, olmazsa olmazlarımız bambaşka..

İşte bu kadar farklı ve bu kadar aynıyken birbirini anlamak zor..Şu  an bu yazıyı okuyan x bir kişi beni anlayabiliyorken, neden hayatımda var olan somut bir kişi ile uzlaşamıyorum..Her ortamda düşüncemin kabul edilebilirliği olabiliyor da neden hayatımın kesiştiği insanlarla sorun yaşayabiliyorum öyleyse?

Benim bunlara tek bir cevabım var bu yaşımda..Çıkarlar çatıştığında, istekler karşı cephelerde yer buluyorsa kendine, bir başkasını hayatında mantıklı kabul edilebilir gördüğünüz şey sizin için savaş sebebi olabiliyor maazallah..

Burdan da tüm sosyal sıfatlar anlamını yitiriyor, anlayış, empati, saygı gibi..Geriye; çözülmemiş sorunlar, kırık kalpler, denizlerle aşık atan göz yaşları, yaşanmamış hayatlar kalıyor..İçinde kalıyor, ağzına kadar geliyor, tam çıkacak "buraya kadarmış" diyeceğin anda yutkunuyor, başka değerlerin, değerlilerin için vazgeçiyorsun..

En klasiğinden oysa şöyle denir;" bu dünyaya bir kez geliyorsun, yaşayacak başka bir hayatın olmaycak, hep başkaları için yaşama, bencil ol biraz, kır zincirleri, aklına geleni söyle, yutkunup duracak kadar zamanın yok" şeklinde uzar gider..

O kadar kolay değil işte..O an savunduğun da senin, sana ait fikrin, zincirleri kırdığında kırılacaklar da senin..İnsan hangi parçasından vazgeçebilir ki?

Gerçekten ben  ne kadar kendimi ifade edebildim bilmiyorum..İçimdeki kelimeler bunlar, kalbimin sesi, duygularımın harflere dönüşümü..Anlaşılır olmadıysa da, ki az sonra ben de okuyacağım, bırakın gitsin..Bu da böyle bir şey.. 

8 yorum:

  1. Benimde aklımda yok olmasını istediğim kişiler var.. Onları halının altına bile süpüremiyorum. Aklımda her an hortlayıp ben buradayım diye karşıma çıkıp kıs kıs gülebiliyorlar :( Bir çözümmm bana da :(

    YanıtlaSil
  2. AsaHHaRa, bu tamamen senin elinde benim öyle sadece bir kişim oldu..ve onu hayatımından çıkarma şansım oldu sonra da onu affettim, acizliğine acıdım hatta, hasta, zavallı kabul ettim..ama çıkarmasam sık sık görmek zorunda kalsam bunları yapabilir miydim bilmiyroum..
    umarım senin de böyle şansın olur..
    süpür gitsin hem de halının altına değil evrene yolla..

    YanıtlaSil
  3. ne bu karamsarlik :)

    bu arada yeni blog actim ama bu defa cok farkli bi tasarim tema uyguladim varsa siirlerin gonder butonuna tiklaman yeterli

    siir blogum

    www.siirkosemiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. eskiAcik, o da hayatın bir parçası :)

    şiir bloguna baktım güzel olmuş hemen de yolladm bir şiir :)

    bol şiirler gelsin ne diyim..

    YanıtlaSil
  5. tesekkurler sıırını ekledım

    http://siirkosemiz.blogspot.com/
    sıırın eklendı :)

    guzel bisey yaptigimi dusunuyorum siir yazanlar var karalayan amator sahirler fln blogu sade yaptin ziyaretcinin ilgisini siirler ceksin diye

    sana bir tasrim tema ayarliycaktik hala iletisime gecmedin benimle

    YanıtlaSil
  6. eskiAcik, yalnız nasıl ulaşacak insanlar bloguna şiirler için, izleme butonu da göremedim..bi parça daha hareketli olabilir sanki çoook sade olmuş..

    tema-tasarım işlerinden anlamadığım için kaçıyorum o işlerden, kalsın böyle diyorum..

    YanıtlaSil
  7. Hani demişsin ya bu yazıyı okuyan x kişi beni anlarkan yakınımdaki neden anlamıyor diye belkide sana şöyle uzaktan bakmıyordur. Nasıl bir objeye çok yaklaşınca onun her ayrıntısını göremezsin azıcık uzaklaşmak gerekir bazen insanlarada şöyle bir geriden bakmak gerekir.

    YanıtlaSil
  8. K.C.S. çok haklısın düşündüm de belki ben de bu yöntemi denemeliyim..geniş açı ile belki ben de bakamıyorumdur..
    teşekkür ederim sözlerin bana yardımcı olabilir bundan sonraki çıkmazlarda..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..