5 Ağustos 2011 Cuma

günü karşılıyorum


Saat sabahın beşi..

Bir ramazan ritüeli daha, gün aydınlanacak, balkona çıkıp şöylece bir etrafa bakılacak, günün ilk saatlerine bir kere daha her hayran kalınacak..

Dalga sesleri gittikçe şiddetleniyor..Bir yaz gecesi demek imkansız, kapı açık ve soğuk içeriye giriyor..Şal alıyorum üzerime yoksa ısırıyor rüzgar..Uykunun yakınımdan geçmesi ihtimal dahilinde bile değil..Güne böyle de devam edemem ama biliyorum..

Sivrisinekler rahat vermiyor..Nefret ettiğimi söylemiş miydim, vızıltılarından ve kendilerinden.. Sanırım onlar da soğuktan içeri kaçıyorlar..

Evde herkes uyumaya çalışıyor..Yarın hareket var çünkü..Herkesin bir programı var..Geceler gündüz oldu hepimiz için..Nispet değil tabi, sonuçta herkesin bir yaşam şekli var.Bizimkisi de böyle işte..İyice günlüğe bağladım şu an  biliyorum..Ama bu saate ne yapmamı beklersiniz ki başka?

Bu sabah için farklı bir yazı konusunu düşünmüştüm ama gelin görün ki unuttum :)

Bazen  bir anda, okuduğum bir makaleden, izlediğim bir programdan duyduğum bir kelime çok hoşuma gidiyor ve diyorum ki; tamam bunun üzerinden bir şeyler karalarım.Sözde aklıma yazıyorum, sonra bilgisayar başına geçince ne mümkün ki hatırlayayım..

Yine o anlardan birindeyim şimdi..Akşamüstü harika olduğunu düşündüğüm bir kelime değdi kulağıma..Ama gel de hatırla, imkansız..Kulağıma geliyor sesiniz yaşlılık belirtisi diye ama hayır canım ne alakası var, kafamda dolaşan tilkilerle alakalı bir şey..Yoksa kırk bire doğru aldığım yolla hiç mi hiç bağlantısı yok..

Yıllarca gerekli gereksiz her bilgiyi depolayan hafızam beni terk etmiyordur umarım..O kadar bulmaca doldurmuşluğum vardır ki halen devam ediyor..Sayılarla aram iyidir, kelime oyunları, puzzle daha ne yapabilirim ki kendilerini memnun etmek için?

Meleğimi çok özledim, beş gün oldu bugün..Gelse de artık gitmese evin neşesi o, ne kadar agresif bir döneminde de olsa..Küçük ya hep öyle kalacak biliyorum..Ben de evin küçüğüyüm ya ordan tecrübeyle sabittir..

Yarın, yani bugün güzel bir gün olacak..Sevdiklerimle bir arada olacağız..Aslında beş gün önce de birlikteydik ama olsun..Hayat sevdiklerinle güzel..Seni sevenlerle güzel, ailenle, arkadaşlarınla, dostlarınla  güzel..

Eee daha aydınlanmadı bekliyorum..Bu arada saçmalıyor da olabilirim..Uykum gelsin diye de bir yandan dua ediyorum..Şimdi normalde insanlar sıcacık yataklarında mışıl mışıl uyuyorlar bense klavye ile sıkı bir dostluk içindeyim..

Evet yavaş yavaş aydınlanmaya başladı gün..Sabahlamayı yaz gecelerinde çok seviyorum..Güne selam durduktan sonra uyumayı..Arkasından karanlığın vedasına şahit olmayı..Aydınlanınca gün  görevimi tamamlamış hissediyorum kendimi..

Şimdi o an geldi çattı..Aslında resimlemek isterdim ki çektim aslında ama aktaramıyorum bağlantı kablosu yok burda..Neyse bir daha ki sefere, ne de olsa daha yirmi beş gün var sabahlanacak..İyice aydınlandı hava, ışığa gerek kalmadı..

Ben uykuya gidiyorum gelmese de kendisi, güne devam edeceklere aydınlık bir gün olsun..Güneş pırıl pırıl parlasın, gülümsesin size..

3 yorum:

  1. "Hayat sevdiklerinle güzeldir." Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  2. hayatı güzel kılan ne çok şey var aslında değil mi Eminecim
    yeter ki onları görmeyi bilelim

    güzel geçsin günün/günlerin arkadaşım

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. profösör, öyle ama hayat sevdiklerinle güzel..teşekkür benden..



    Aynurcum, kesinlikle çok şey var hayatı güzel kılan..güzel geçsin günlerimiz canım sevgiler :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..