25 Ocak 2011 Salı

ortak payda..

Matematikte vardır  pay, payda olayı.Rasyonel sayılar denir onlara...Payı büyük, paydası küçük yada tam tersi..Bazılarınınsa paydaları aynı, payları farklıdır hani..Paydaları eşit olanlar toplanır, eşit olmayanlarda payda eşitlenir..Paydası eşit oldu mu ne kolaydır onları toplamak.Eşit değilse bile toplanmaları mümkündür ama...
İnsanların da paydaları eşit olunca çok kolay olur onları bir araya getirmek, hiç çaba bile sarf etmeye gerek yoktur..Kendiliğinden toplanırlar bir araya..Hayata bakışları, dünyayı algılayışları, sevdikleri, nefret ettikleri, korktukları, hayalleri , umutları, belki de zevkleri..Bunlar ortaksa mesela hemen toplanabilirler aynı çatı altında..Konuşurken daha bir keyif alırlar, sevinirlerse daha bir coşku duyarlar, hüzünlenirlerse daha derin hissederler, ortak paydada buluşan insanlar..
Paydaları eşit olmayanlar da buluşabilirler, ama sadece ortak zevkler olmamalı onları buluşturanlar, nasıl payda eşitleniyorsa matematikte, onlarda eşitlenebilirler birbiriyle..Neden böyle bir girizgah yaptım bilmiyorum.. Belki de saçma geldi size söylediklerim..Ama böyle hissettim, benzettim bizi kesirlere..
Biz on kişilik bir grup, seksen kişinin de içinde olduğu bir kalabalıkla seyahat ettik..Hepimiz farklıydık, beklentilerimiz de yaşa, hayata bakışa, zevke, hobiye , fobiye göre değişiklikler gösterebilirdi..Öyle olmadı ama..Yola çıkış anından itibaren büyükler küçük oldu yerine göre , küçükler büyük..Kolay değil seyahatte ortak paydalarda buluşmak..Derler ya "birini tanımak istersen ya alışveriş yap, ya da yola çık"..İşte biz çıktık yola o grupla nefes ala ala, dura dura..Yolları devirdik, dağları aştık..On beş saat yolculuk yaptık..Ama anlaştık, keyif aldık..Aynı masayı paylaştık hepsiyle, kimisiyle de aynı odayı..Birlikte olmayı bildik , birbirimizi kısıtlamadan, bir olmayı bildik..

Yola çıkarken ne yaşayacağımızı bilmiyorduk..Tamam amaç aynıydı; ortamdan uzaklaşmak, karla buluşmak, zirvelerde soluk almak, kayak yapmak ...Sanırım herkes amacına ulaştı, çok güzel bir hafta sonu oldu..Herkes kendi tatil arşivine ekledi yaşadıklarını da, duygularını da..Ben de unutulmazlar arşivime ekledim Ilgaz'ı..Küçüğünden büyüğüne her anı için  çok teşekkür ediyorum hepsine..Ve diliyorum yeniden buluşmayı başka yerlerde..

3 yorum:

  1. inşallah, en yakın zamanda :))

    YanıtlaSil
  2. harika harikaa birrr tatildiiiiii seviorumm siziii hemdee cokk

    YanıtlaSil
  3. pınar;sanırım çok yakın..:)
    dicle;biz de seni seviyoruz canımmmm..
    kesinlikle harikaydı..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..