20 Ocak 2011 Perşembe

başa gelen..


Kendimi seviyorum dedi aynaya bakarak..Evet kendini seviyordu, güzel bir yüreği vardı, sevmeyi öğrenmişti, çünkü sevilmişti , affetmeyi  de öğrenmişti, hataların içinde ..Gülümsemeyi biliyordu hayata, çünkü kahkahalarla gülmeyi öğrenmişti..Hayatla dalga geçmeyi de biliyordu, kalıcı olmadığını öğrenmişti..

Otoritenin , saygının yer aldığı, sevgi ve şefkat dolu ama şımartılmayan, bolluğun olduğu ama israf edilmediği, miktarı az olan şeylerin bölüşüldüğü, dertlerin paylaşılarak azaltılıp, mutlulukların birlikte coşkuyla yaşandığı bir  ortamda büyümenin verdiği huzurla seyrediyordu dünyayı..

Kurallar hayatın bir parçasıydı..Hoşgörülü olmaya engel olmazdı ama kurallar..Tamam düzen için gerekliydi onlar..Bazen de esnetilebilirdi..

Kendini sevince insan herkesi her şeyi sevebilirdi..Sevince; hayat daha katlanılır, sorunlar daha bir çekilesi gelirdi.Kendini sevince hayatı da sevebililirdi, tüm zorluklarıyla, tüm dayanılmazlıklarıyla..İnsan gibi muhteşem bir varlığın baş edemeyeceği bir şey olmamalıydı..Tamam üzülebilirdi, korkabilirdi, şaşırabilirdi bildiği bir şey vardı ki insanoğlu baş edebilirdi...

"Allah dağına göre kar verir", "başa gelen çekilir" bu sözler de yadsınamaz..Kim başına geleni çekmemiş ki..Kim günlerce ağlamamış, dertlenmemiş, söylenmemiş, belki de isyan etmemiş ki...Sonunda ise ya zamana bırakılmış, ya da müdahale edilip seyri düzelmiş...

Bir kere dünyaya geliyor insan, ortalama altmış yıl ömür, ilk on beş yıl zaten ne olduğu anlaşılamadan geçiyor..On beş yirmi beş arası zirve yıllar , her şey bir kolay, bir güzel geliyor..Kalıyor geriye  kırk yıl..O da belki bir yastıkta kırk yıl diye düşünürken gözlerini ayırdı aynadan..Kalan zamanı düşünmeden yine iyi yaşamalı, iyilik yaşatmalı, sevmeli herkesi, kıymet bilmeli diyerek çıktı evden...

                 

6 yorum:

  1. insanın kendini sevmesi, kendiyle barışık olması ve hayatın akışı arasındaki bağlantı ile ilgili bi yazı yazmayı düşünüyodum ama bunu okuduktan sonra vazgeçtim.. fazla söze gerek yok çok güzel olmuş cicim...
    her yaşımız güzel olsun, her yaşımızda güzel olalım..

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. lütfen yaz cicim..ben de senin kaleminden okumak isterim kendini sevmeyi..teşekkür ederim yorumuna ayrıca..
    her yaşımız güzel olsun, her yaşımızda güzel olalım canım...:))
    benden de sana kocaman öpücükler...

    YanıtlaSil
  3. Öğlen kahve sonrası işe gelirken, aynen buna benzer bir şeyler düşündüm ben de. Anlattıklarım farklı olacaktı ama temelde aynaya bakmak ve kendini sevmek üzerine kuruluydu. Çok seviyorum bu paralellikleri. Sanki bizi daha da yakınlaştırıyor birbirimize.

    Şimdi seni okuyunca unuttuğum bu yazıyı hatırladım. Eline, kalbine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ne güzel duygularda buluşmak,dünyaya sevgi penceresinden birlikte bakmak..bu konuda anlatacaklarını okumak büyük keyif olur benim için..haklısın sanki her bir paylaşımda daha da yakınlaşıyor insan..
    çok teşekkür ederim aslı,yazılarımı senin okuman bir de üstüne yorum yapman benim için çook anlamlı..senin de okuyan gözlerine ,hisseden yüreğine,yazan parmaklarına sağlık..

    YanıtlaSil
  5. polyannam benim..biraz da bana bulaştırsan keşke..

    YanıtlaSil
  6. bulaşıcı değil işte canım sorun orda :))

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..