23 Nisan 2011 Cumartesi

ruhunu özgür bırak..

        

                
                                         
Kendine gülümsemek her şeyden önemli..Öyle kolay değil kendine gülümsemek..Vicdanın rahat olması gerekir, yüreğin hafif..Eğer ağır yükleri varsa taşınamayan, ezilir altında, somurtur bir ömür boyunca..Önce kendini inandırmalıdır yaptığına, yanlış olduğunu düşünüyorsa kendine affettirmelidir kendini..Kişinin kendine verdiği ceza benzemez hiçbir şeye.En iyi avukatın bile savunması bile bitirmez mahkumiyetini..


Eğer sen affettiysen kendini, söz geçirebildiysen yüreğine, bilmeli ki karşındaki de affeder seni..Hem affetmeli ki affedilebilmeli..Ruh özgür kalmazsa nefes alamaz, aldırmaz da etrafındakilere..Zindan olur dünya hepsine..Değer mi bahşedilmiş bir ömrü zehir zemberek geçirmeye, geçirtmeye..Varsa verecek hesabın önce kendine vereceksin, kendini geçebilirsen her jüriyi geçersin..


Oldum olası severim ben gülmeyi, gülümsemeyi..Önce kendimi iyi hissettirir bana, sonra etrafımdakileri..Bilirim gülersem güne, gün de güler bana..Bilirim gülümsersem herhangi birine, ona da geçer enerjim..Belki küçük bir mutluluk yaratır,  sadece yüzünü değil ruhunu da gülümsetir..



Yine güldüm güne dün, bugün..İçimdeki her türlü sese rağmen güldüm..Onlara inat kahkaha attım hatta..Hiçbir şey yokmuşçasına gülümsedim..İnandım kendim de yüzümün güldüğü an yüreğimin de güleceğine..Gülemezse de yüzüm kadar en azından gülümseyebileceğine..Evet evet yüreğim gülümsüyor şimdi, buruk da olsa, kırık da.

Biliyorum ben çünkü hayat hep aynı çizgide gitmez..Hem o kadar düz gitmek de sıkıcı canım..Arada hareket gerek, enerji dolmak için harcamak gerek..Şarj edip tekrar devam etmek gerek.Durup bir nefes almak, düşünmek kendine bir yol açmak gerek..Her gidişin bir dönüşü olduğu gibi her inişin de bir çıkışı var demek gerek..
 

Gün de gülümsüyor şimdi bana güneşle birlikte..Az sonra ben  de çıkacağım el sallayacağım güne, güneşe..Gülümseyeceğim hafta sonuna kızımla birlikte.. Plan yapmadan, tasarlamadan nereye götürürse bizi orada bulacağız kendimizi..Kim bilir belki bir dostla beraber koyu bir sohbette bulacağız kendimizi, belki oksijeni bol bir ortamda, belki  de deniz kenarında yürürken..

Ben özgür bırakıyorum ruhumu, geçmişe dair mahkemelerde süründürmüyorum..Nerde yanlış yaptım demiyorum..Neyi değiştirebilirim değil, nasıl güzelleştirebilirim diyorum.Bu amaca hizmet ederek şimdi; güzel bir hafta sonuna benim gibi düşünebilenlerle  selam duruyorum..

                                                    

2 yorum:

  1. Ben henüz kendimi sorguluyorum umarım bir gün bende özgür bırakırım:/

    YanıtlaSil
  2. CMOS, sorgulama sonrası özgürlük zaten..
    az kalmış ne güzel :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..