1 Nisan 2011 Cuma

rağmen sevgi..

                                                                                       

Bugün bir yardım toplantısındaydık arkadaşlarla..Güzel otantik bir mekan, ney eşliğinde, gönül hoşluğuyla geçen bir kahvaltı..Farklı beyinlerin, farklı fiziklerin, ortak bir noktaları vardı..Kahvaltı midelere doygunluk hissi vermişti evet ama, ruhlara aynı hissi verense, ortak nokta olan yardım edebilme duygusuydu..


Konuşmacı sahne aldığındaysa gönüller daha bir hoş olup, huzur bulmuştu..Konuşmanın bir yerinde sevgi türlerine değinildi..Daha önceden bildiğim, sizlerin bildiğini düşündüğüm bu konuyu tekrarlamanın yararı olacağını düşünüyorum..

Eğer türü sevgi; bir koşula dayandırılan.Eğer şöyle yaparsan seni severim, şöyle yapmazan sevmem gibi..Kimse sanırım böyle bir sevgi istemez.Çünkü türü sevgi; seviyorum çünkü güzelsin, seviyorum çünkü akıllısın gibi..Bu da çok tercih edilmez sanırım. Sahip olunan vasıf herneyse, kaybolduğunda sevgi de kaybolacaktır çünkü..


En kabul göreneni hatta tercih edileniyse; rağmen sevgi..Seni şöyle olmana rağmen seviyorum, ya da şöyle olmamana rağmen seviyorum gibi..Ne kadar önemli değil mi? Sanırım sessiz kalabalık o an kendini sorguladı, acaba kim tarafından rağmen seviliyor, kimi rağmen seviyorduk diye?

 
Belki, bir yada bir kaç cevap bulmuştur herkes kendince..Ama en özel cevap ne evlattı, ne aile..Bizi sevabımızla, hatamızla, günahımızla seven Rabbimiz..Ve bir çoğumuz bu en özel sevgi biçimiyle sevildiğimizin  farkında  bile değiliz kimbilir..

İyiliğin, insanlığın, merhametin, paylaşmanın vurgulandığı, hissedildiği bu güzel toplantıdan sonra, iç huzuruyla ayrıldık mekandan..Yine güzel bir amaca hizmetle hasta ziyareti yaptık..Gönül aldık, umut verdik, umutlandık..Sevgi verdik, aldık..


Varoluş amacımızı hatırladık, tebessümün, küçük bir jestin, basit bir yardımın hangi kapıları açacağını, hangi gönülleri mutlu edeceğini, birlik beraberlik gücünün önemini  bizzat yaşadık..Kimi zaman yorulan, bıkan, ümidini kaybeden yüreklerimizi tazeledik..


Bunları hissedebildiğim, insanca duyguların hala varolduğunu görebildiğim için mutluyum, umutluyum.Sevgi halka gibi olsun, bir yenisi daha, bir yenisi daha eklenerek kocaman olsun..Nesillerden nesillere aksın..İyilik, insanlık ölmesin, kalıcı olsun..                                      

2 yorum:

  1. Allah razı olsun. Gönüllerimizi fethediyorsunuz..

    YanıtlaSil
  2. amin hepimizden razı olsun profösör..
    ne mutlu bana öyleyse..
    teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..