11 Temmuz 2011 Pazartesi

veee geldimm..

Gezdim, gördüm, dinlendim ve geldim, tatilin en klişe şekilde ifade ediliş şekliyle..Beylik laflar etmeyeceğim, ben kültürel gezi yaparım sadece, tatil demek boş durmak, deniz, güneş, havuz demek değildir diye..Herkesin tatil anlayışı kendine elbette..Başkalarının yaşam şekline eleştiri getirmektense,
kendi yaptıklarımla ilgilenmeyi tercih ederim..Bu demek değildir tabi hiçbir şeyi garipsemem, yadırgamam..Kimi zaman şaşkınlık diz boyu bile olur hatta ama ondan öteye gitmez..Hayat kendisinin, seçimde kendisinin demekle yetinirim..

Benim için güzeldi geçirdiğim on gün.."Öğrenmenin yaşı yoktur" sözünü doğrularcasına bazı çıkarımlar elde ederek dönmekte hoş olmadı dersem yalan olur..İnsan mozaiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri bence tatil köyleri..Benzer zevklerle orda buluşulmuş da olsa çok farklı getirilerle donatılmış insanlar..

İnsanları izlemeyi, gözlem yapmayı sevdiğimi söylemiş miydim bilmem ama, bu tatilde en fazla yaptığım şey bu olsa gerek..Yemek yemelerinden, ortak alanları kullanırken göstermiş oldukları duyarlılıktan, gülümsemelerinden, konuşmalarından, giyinişlerinden, duruşlarına kadar..Çok zengin bir ülkeyiz biz cümlesi sadece kaynaklarımızın değil insanlarımızın çeşitliliği  için de bir gerçek..

Yok yok, şikayet etmeyeceğim..Bilmediğim, görmediğim şeyler değildi elbet gözlemlerim..Sadece bu yaza ait olanların bir kısmı belleğimde yerini buldu..Kim bilir hangi zaman diliminde su yüzüne çıkacak, sözcüklere dökülecek?

Benim için en güzel yönlerinden biri bu sürenin, uzaklaşma duygusu mekanlardan ve insanlardan, farklı bir kentin oksijenin solurken dinlenme..Sözünü ettiğim bedenen dinlenmeyi de kapsasa, aslolan manen dinlenme..Düşüncelerin rutinliğinden sıyrılma, duyguların benzerliğinden uzaklaşma, farklı sesleri, farklı nefesleri duyma..

Yüreğinde, taa  derinlerde üzeri örtülmüş, unutulmaya yüz tutmuş sesleri gün ışığına çıkarma, belki de üstünü sonsuza kadar örtme..Kendini alabildiğince dinleme, istemediğin sesleri dinlememe, mecburi birlikteliklerden uzaklaşma..Sadece sevdiğin, istediğin kişilerle birlikte zaman geçirme..

Şöyle güzeldi, böyle şahaneydi demeyeceğim..Çünkü öyle değildi sadece bir gitmeydi..Dönüşü olan bir gitme..İyi ki dönüşü olan  bir gitme..Giderken sahip olduğun ama fark etmediğin her şeyin dönerken anlam kazandığı bir gitme..Giderken mutluydum, gittiğim içim mutluyum ama gitmenin en güzel yönü bence geri dönme..

Döndüm İstanbul, en sevdiğim..Her yönüyle kabullendiğim, en vazgeçemediğim..
Kentim..

11 yorum:

  1. hoşgeldin ..
    hoşgeldin :) ve hoşgeldin ..
    nasıl güzel bir dönüş,geliş bu böyle arkadaşım :) nasıl yalın .. nasıl duru ..:)
    hoşgeldin ama :)

    YanıtlaSil
  2. seçill çok çokk hoşbuldum :) bu ne güzel bir karşılama..
    ben demedim mi işte en güzeli dönmek.. karşılanma böyle olursa ben daha çok giderim :)

    YanıtlaSil
  3. yeterki böyle özlem dolu,dupduru olsun dönüşlerin .. hep bekleriz ki :)

    YanıtlaSil
  4. çook teşekkür ederim seçil..
    öyleyse ben de bekletmem gelirim :)

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldiniz :))benim içinde sadece tatil deniz kum şezlongtan ibaret değil,Yorulmalı, ayaklar toz toprak olmalı, görmeli işte haneme bir bilgi daha ekledim demeli vs vs vs kısaca sadece yaşamalı

    YanıtlaSil
  6. Bismihi Subhanehu...
    Öncelikle siz ve dahi sonra ben hoşgeldik :) Geliş günümüz aynı olmuş. Benimki tam geliş denemez aslında. 1 haftalık bir çalışma molası verdim. Zaten uzun tatiller beni sıkıyor. Birde manen dinlenmenin en muhteşem yolu ''deniz'' değil ''yayla'' tarzı yerler oluyor. İstanbul'da iken deniz benim manende dinlendiriyor. Ama eğer deniz-kum-güneş diye adlandırılan ortamlarda isek tam tersi daha gevşeme oluşabiliyor. Önceleri bu hal sadece bende var zannederdim. Zaman geçtikçe bir baktım ki bir hayli arkadaş benzer şey söylüyor.
    Sonuç: İyi ki hoşgeldiniz :)
    Dua ile.. Fiemanillah.. by_sükut

    YanıtlaSil
  7. Döndüm İstanbul, en sevdiğim..Her yönüyle kabullendiğim, en vazgeçemediğim.. Kentim..
    Aynen...Aynen...Aynen... Yani bir açıdan ''ayni'' diye tanımlanan hal :)
    by_sükut

    YanıtlaSil
  8. hoşgeldin ciciiiiiiiiiimmmmmmm.....
    seninle tatil yapmanın ne kadar keyifli olduuğunu biliyorum ve tekrarlarını yaşamak için kuduruyor olsam da; ben bu yaz tatile gidemediğimden sen yeditepeliye HOŞGELDİİİİİİİİİİİİİİNNNNNNNNNNNNN :)

    YanıtlaSil
  9. Ayla, hoşbuldumm..kesinlikle aynı fikirdeyim..özetle yaşayan bir tatil..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. by_sükut, siz de hem istanbula hem de yorumlarınızla buraya hoşgeldiniz :)
    yayla da fena fikir değil değerlendirmeye almalı :)

    YanıtlaSil
  11. yaşam pınarımm,hoşbuldummm.. tatil arkadaşları önemlidir ki sen de benim için ilk sıradasın canım bu anlamda..yaz olmaz, sonbahar olur cicim merak etme..bence de çok hoşgeldim yeditepelimize :)
    öpücükler kocaman..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..