30 Temmuz 2011 Cumartesi

ilk göz ağrısı..

Elif Özkan


Bugün benim için özel bir gün..Elma yanaklı kızımın, ilk göz ağrımın doğum günü..Hepimiz çok mutluyuz elbette..Onun büyümesini izlerken, hayatta aldığı yollardaki sağlam duruşundan, özgüveninden, yaşam ve insan sevgisinden, dostluğundan, yardımsever kişiliğinden dolayı çok mutluyuz..

Kendisi gece boyunca doğum günü kutlamalarını kabul ettiği için uyuyor yanımda..Bense on dokuz yıl öncesinden başlayarak bu güne gelen anılar yolculuğu içerisindeyim..Doğumu, ilk yaşı, ilk okula başladığı gün, ilköğretim mezuniyeti, liseyi bitirişi gözlerimin önünde..Hiç geçmeyecekmiş gibi gelen yıllar ne de çabuk bitmiş..Nasıl hızlıca geçmiş ömürden on dokuz yıl..

Neler yaşanmadı ki bu zaman zarfında, hiç biri unutulmadı, günlüklere düşüldü belki de çoğu, acısıyla tatlısıyla..Belleğimdeki anı defterinde hep farklı öyküler yer buldu kendisine..İlk çocuk olmasıyla ilgili belki de hayatımda hep ilkleri yaşattı bana..Zorluklarıyla baş ederken ben, onun var olma mücadelesi verdiğini şimdi anlıyorum..Özerkliğini kabul ettirme, kimliğini bulma çabalarındayken o; üzüntülerimi, kaygılarımı göz ardı edişini şimdi daha iyi anlıyorum..

Birlikte hep deneme yanılma yöntemiyle, kimi zaman  eğlenerek, kimi zaman göz yaşlarıyla, kimi zaman sessizce, ama hep birlikte geçen yıllar, inşallah ilerdeki birlikte geçirilecek yıllara başlangıç olmuştur..

Onun için her şeyin en iyisini dilemek, varsa yapılacak bir şey yapmak, onu hep en iyiye, en güzele, taşımak için çaba sarf etmek, o gülünce gülmek, üzülünce içerlenmek, hep kaygı duymak, hep korkmak hayattan, o yatağında  uyuyunca sadece huzur duymak, dışarıdayken hep aklı onda kalmak, sürprizler yapmak mutlu etmek için, gurur duymak yaptıklarıyla..

Yanlışında karşısında durmak, dil dökmek saatlerce, ikna etmek..Başarması için yanında olmak, ağladığında yanında olmak, güldüğünde yanında olmak..Ömür izin verdiği sürece yanında olmak, hiç bıkmamak, hiç pes etmemek..Annesi olmaktan gurur duymak..Güzel bir ömür dilemek ona, her şeyin en güzelini dilemek..

Gönlünden geçenler hep  iyi olsun ve her şey gönlünce olsun kızım..
                           
              27-07-2011/ çarşamba 02.30


not:elde olmayan sebeplerden şimdi yayınlanmıştır :)


13 yorum:

  1. ay çok duygulandım yahu içim titredi resmenn.... ne güzel yazmışsın cicim...
    iyiki doğmuşş minnoşummm...

    YanıtlaSil
  2. canımmm iyiki doğmuşsunuz hepiniz :)öpüyorum..teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  3. sevdikleriyle birlikte geçireceği sağlık, mutluluk, huzur ve güzelliklerle dolu nice yılları olsun inşaAllah

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. iykiide doğmuşşş güzel eliffff... kim beni bu kadarr güldürebilirr... o hayatımızaa neşe saçannn hayatt doluuu güzellik. umarım bu yaşında ve her yaşında mutluu olurrrr sevgilerr dicle ablasııı

    YanıtlaSil
  5. senin kızın olduğu için çok şanslı ve siz İnşallah daha uzuun yıllar sevgiyle, mutlulukla bir sürü güzel anı biriktirmeye devam edeceksiniz.

    YanıtlaSil
  6. Bütün kızlarımız mutlu olsunlar inşallah.. Benim de iki kızım var.. Ben de şanslıyım..

    YanıtlaSil
  7. Aynurcum gönülden amin diyorum güzel dileklerine.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Diclecim teşekkürler canım, öyleyse gülmeye devam :)

    YanıtlaSil
  9. Aslıcım, umarım şanslıdır ve şansı bir ömür devam eder..teşekkür ederim arkadaşım :)


    Profösör, tüm evlatlara gelsin güzel dilekler..(aramızda kızı olmayanlar da var şans konusuna girip onları kıskandırmayalım :)

    YanıtlaSil
  10. Allah ayırmasın sizi.

    YanıtlaSil
  11. katılmamak elde mi ? aynı yaşta kuru kızım varken.
    neyseki ,biraz akıllandılar da hak vermeye başladılar çırpınışlarımıza.

    YanıtlaSil
  12. neval, neyse ki akıllandılar bizim akılları almadan başlarımızdan :)

    sana da kızına da sevgiler..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..