31 Aralık 2010 Cuma

yeniden...

Aralık...Yılın son ayı..Kimsenin gelmesiyle ilgilenmediği, ama gidişi çok önemli olan ay..Aralığa girildiği fark edilmez bile.. Aralıkta yapılacaklarda özel değildir..Sadece bitişi anlamlıdır...Neden?...Tabi aralık bitsin ki, yeni yıl gelsin...Aslında o da, geçen yeni yıla ait bir aydı. Ama bu paye ona hiç verilmedi..Onun bitmesine anlam yüklenmişti, yılın son gününü içinde barındırdığı için dillerde dolaşıyordu..

Halbuki; aralıkta da aşık olunabilir, güzel bir iş bağlantısı yapılabilir, kış tatiline çıkılabilir, öğrenciler güzel notlar alabilir ve daha bir sürü şey olabilirdi ve hatta oluyordu..Ama bunlar dikkate alınmıyor, yılın son günlerinin kişilere ne kazandırdığı yada ne kazandırabileceği ile ilgilenilmiyordu, varsa yoksa yeni yıldaki hayaller, planlar ve o yılın getirecekleri..Ekonomiyi canlandırıyor, vitrinlere canlılık geliyor, her yer süsleniyor, son günü bayram coşkusuyla yaşanıyordu...

ARALIK, bir kez daha on iki ayın içindeki önemin anlaşılmadan gidiyorsun..Günlere yüklenen anlamlar değişmedikçe bu hep böyle olacak..Ama ben ve benim gibi düşünenler için en az diğer aylar kadar önemlisin..Yeni yıla geçişi sağladığın için değil, her günümüzün kıymetli olduğu bu dünyada, içinde barındırdığın günler ve tabi bir de bana yaşattığın özel bir  gün  olduğu için..

Yaşadığımız her anın, günün, ayın ve  yılın önemini anlayıp, akıp giden ama kaybetmediğimiz  renkli, neşeli,  mutlu  ve sağlıklı  yıllara...Yeni bilgilerin öğrenildiği, özümsendiği ve yaşama uygulandığı  yıllara.. Yine, yeniden ve hep beraber…

2 yorum:

  1. çok doğru olmuş, o kadar anlamsızken aslında nekadar anlamlı bi ay =))

    YanıtlaSil
  2. günleri, ayları değerli kılan aslında içinde yaşananlardır..tarihlere kilitlenmemek lazım..teşekkürler cicimm..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..