24 Aralık 2010 Cuma

40 YAŞ YENİ BİR BAŞLANGIÇ MI?

Doğrusu bir gün bir yerde içimden geçenleri, yüreğimin sesini, dileklerimi, dertlerimi, sevinçlerimi, hüzünlerimi paylayaşacağım hiç aklıma gelmezdi.Fakat hayatta neyle ne zaman karşılaşacağımızı hiç bilemeyiz değil mi? İnsan hayatında bazı zamanlar vardır, başlangıçlar, bitişler, dönüm noktaları... Kim bilir belki de benim için bu bir dönüm noktası..Artık kırk yaşında bir insan olarak hayattan öyle uçsuz bucaksız isteklerim beklentilerim yok..


Oysa çocukluk, ergenlik, genç kızlık dönemlerinde ne çok isteklerim, hayattan beklentilerim vardı...Olanlar oldu olmayanlar da oldu..Geriye dönük bir şey yapamayacağımı anladığımda ileriye dönük bir şeyler yapmalıyım dedim.Çünkü artık bebekler büyümüştü önce çocuk, sonra birer genç kız oldular..Büyük olan bir üniversite öğrencisi artık yetişkin adayı, her şeyi kendi doğru bildiğini düşünüyor, artık bana pek de ihtiyacı yok.Küçük olan ise " hayatımda çok yer kaplıyorsun artık yalnız başıma adım atmak istiyorum, hata yaparsam onunla baş etmek, düşersem kendim kalkmak istiyorum anne, senden ayrı hareket etmek istiyorum" diyor liselim..Bana da ne kalıyor? Onlarla birlikte geride kalmış olan gençliğimin, on dokuz yılımın bana kattıklarını yazmak, yazarken tekrar yaşamak, tekrarlarken yeni kazanımlar elde etmek..


Kimse diyemez bana yaşadıklarım bir şey katmadı diye..Ben de diyemem tabi ki..Yaşarken sanki dünyanın en büyük sorunu olduğunu sandığım, sonrasında geçen ve başka bir sorunda yine aynı şeyi hissettiğim ve yine geçen, yine geçen, yine geçen..Şiimdi anladım ki her şey ama her şey geçici.Şu an yaşadığım ve yarın yaşama ihtimalim olan sorunlar da geçici...İşte bu edinimin olgunluğuyla artık hayat daha güzel daha yaşanılası..


Biliyorum ki artık sorunlar da güzel, çözümler de güzel..Çünkü sevdiklerinle ve seni sevenlerle yaşamak güzel..Hepsi, tüm yaşadıklarım beni ben yaptı, onlar olmasaydı eksik kalacaktım ben.Pişman değilim yaşadıklarımdan, yaşatılanlardan da yüksünmüyorum artık. Kırk yaşının olgunluğuyla yaşananlara da yaşatanlara da teşekkür ediyorum..Hepsini seviyorumm..





not: hiç bir ön hazırlık yapmadan, planlamadan sadece içimden geldiği gibi yazdım.Gerçekten şaşkınım şu an paylaşıp paylaşmamakta ise kararsız..Şayet paylaşırsam yorumlarınızı bekliyorum.Bana yeni şeyler katmanız için...teşekkürler....

4 yorum:

  1. cicim...
    40 yaş ve öncesi... yürüdügün yollar, gelip dayandığın kapıılar..
    cok guZel olmus..
    dilerim ki 50 yaşını da okuruz...
    dilerim ki bir gün 40ımı yazarım ya bu yazını hatırlarız...
    nice yaşlarına...
    güzel yazılarına...

    YanıtlaSil
  2. cicimmmmm...
    çokkkk teşekkür ederimm..
    şu an bu dialogların ve satırların yazılmasındaki payını ben çok iyi biliyorum..hayatıma önce o bayıldığım yazılarınla,sonra da yazmama sebep olan katkılarınla girdigin için çokkkkkk mutluyum seni seviyorummmmm..dilerim sen kırkına geldiğinde bloglarını degil kitaplarını okuruz..
    benimki ise mechul belki 3-4 yazıdan ibaret bir blog belki de yıllar sonraya kadar sürecek bir serüven...
    sonuç her nasıl olursa olsun ben hep seninleyim....

    YanıtlaSil
  3. Canım bu senin ilk blog yazın, benim için de bir blog yazısına ilk yorumum.Aslında buna yorum denemez çünkü yazını okur iken kendi 40 yaşıma basacağım günleri hatırladım.
    Beni 40'lı yaşlar çok ürkütmüştü.Ne olacaktı şimdi? Çizgilerimiz derinleşecek,heyacanlarımız hayattan aldığımız tatlar yok mu olacaktı?
    Bu düşünceler beni çok rahatsız ediyordu. O yüzden o yıl doğum günümü kimse hatırlamasın, 40 yaşıma bastığımı kimse öğrenmesin istedim.
    Tabii ki bu kısa süreli bir kaçıştı...
    Şimdi 40'lı yaşlardan 2-3 yıl geride bıraktıktan sonra, o korkularımın anlamsızlığını daha iyi görebiliyorum.
    Yüzümdeki her çizgi bana yaşanmışlıkların izlerini gösteriyor..
    Ve bu yaşanmışlıklar bizi, iyi bir anne,gerçek dost,daha kadınsı ve yaşama inançla bağlanan kadınlar yapıyor..
    40'ıncı yaşın sana tüm güzellikleri getirmesi dileğiyle canım...

    YanıtlaSil
  4. sevgicim ilklerin yaşandığı bu ortamda birlikte yer almak çok keyifli..bu doğum günüm diğerlerinden daha fazla mutlu etti beni.birinci 40 yaşandı ve bitti ikinci 40 yeni bir başlangıç..öyleyse daha yeni doğdum..:)sanki yeni doğmuş bir bebek kadar masumum..herşey sıfırlandı..yapacak ,öğrenecek çok şey var..öyleyse durmak yok yola devam:)
    senin hissettiklerin de yaşanılası duygular..hepsini barındırıyoruz kendimizde biz kadınlar..önemli olan farkındalıklar..
    bana kendi yaşanmışlıklarınla eşlik edip,paylaşımıma ortak olduğun için çok teşekkür ederim...2011 güzel bir yıl olsun hepimiz için
    sevgiler..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..