26 Aralık 2010 Pazar

2010'un son haftası

Aralık ayının son günleriydi..Yeni yıl yaklaşıyordu.Bir yıl daha bitecek, hüzünler mutsuzluklar, olumsuz hatıralar geride bırakılacaktı..Umutla yarınlara bakılacak, beklentiler, arzular, hayaller 2011’in  kapısını çalacaklardı.
Öyleydi tabi umutsuzluk doğanın en mükemmel varlığı olan insana yakışmazdı.Bu sene olmadıysa istediği şey, ileriki yıllarda olabilirdi..Hem sanki çok mu istemişti, olmazsa olmaz mıydı? Belki de hayır..Sadece istemiş olduğu için belleğinde yer etmiş, o zaman diliminin en önemli olayı olmuştu..Belki de iyi ki olmamıştı,olsaydı aklına bile gelemeyecek olan olaylar silsilesine yelken açacaktı..
İnsan dilediği, istediği her şeyin kendisi için iyi olacağını bilmeden ister, hep ister, hep bekler, bazen sabırla bazen sabırsızlıkla..Oysa yaşananlar da kendi istedikleridir aslında..Sadece bilmez onları kendi istediği için yaşadığını..Kader der geçer kimi zaman, kimi zamansa dayatma..Hayır gerçek olan, kabul etsek de etmesek de yaşananlar bizim seçimimizdir, belki de farkında olmadan ettiğimiz dualarımızın gerçekleşmesidir…
Önemli olan kendini tanımak, önce kendinden ne istediğini bilmek, istediklerinin ne kadarını yapabileceğini bilmek..Başkasından beklememek..Çünkü başkasından beklemek; üzülmek demek, hayal kırıklığına uğramak demek,yeni umutların, hayallerin önünü kapamak demek..

Verilmiş olan gücün farkına varmak, onu kullanmak için atılabilecek ilk adım..Öyleyse yıllar, sadece yapabileceklerimizin tarihi olmaktan öteye geçmez..Hayallerin anahtarı kendimizde..ne kadar çok istersek olmasını ve o yönde emek verirsek, gün ay ve yıl olarak o kadar yaklaşırız dileklerimize..
Bakalım bu yıl kim daha çok isteyecek, kim daha çok istediğine ulaşmak için çaba sarfedecek. Kim hayatına istediği şekilde yön verebilecek.2011’in muhasebesini yaparken artıları eksilerinden fazla olacak, kendine güveni gelecek,yarınlar için beklediklerine bu güvenle bir adım daha yaklaşacak…

Hepimiz bunu yapabiliriz,yeter ki inanalım, nefes aldığımız dünya, yaşadığımız ülke, üyesi olduğumuz  aile, bizim seçimimiz olmadıysa bile, yaşadıklarımız bizim SEÇİMLERİMİZ…Şimdi yapmamız gereken ise bugüne kadar seçtiklerimizi  yaşamak, yarınlara  daha güzel, daha bilinçli, daha akılcı, daha kalıcı,…… seçimler için çalışmak..
2011 dilerim seçtiklerimizin farkında olarak yaşayacağımız bir yıl olur hepimiz için..Dilerim yeni başarılara imza atılacak, yeni mutluluklara yelken açılacak, aklımıza  bile gelmeyecek güzelliklere gebe bir yıl olur…

     

2 yorum:

  1. Çok beğendimmm... Çok Çok Çok..
    böyle hikaye diliyle yazmaya devam edersen çok güzel şeyler çıkacak diye düşünüyorum cicim..
    hatta yaşamayan ama senin ellerinle can bulmuş kahramanlar bile yaratabilir, onları bizim kucağımıza bırakabilirsin..
    2011 güzel olsun...
    sevgiler.... :)9

    YanıtlaSil
  2. Cicimmm inanamıyorum ya...şimdi sen mi bana yorum yazıyorsun?çok mutlu oldum canımmm..teşekkür ederim senin payını söylemeden geçemeyeceğim (çok tekrar etmiş olsam da)ne çıkar bilemiyorum ama ben elimden geleni yapacağım.. 2011 bizim yılımız olsun...
    :)))))

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..