10 Aralık 2011 Cumartesi

pembe yalanlar


 



Kendinize yalan söylediniz mi hiç?Öyle büyük, kocaman değil küçük, pembe yalanlar..Hani ne ipe götürecek cinsten ne de dünyayı kurtaracak..Sadece biraz huzur, sükunet sağlayacak..Öyle bir inandırdınız ki ama kendinizi, gerçeği siz bile unuttunuz.Elli kişi gelse doğruluğuna onları bile inandıracak güçtesiniz..

Sonra yine yalnızlığın penceresinden baktığınız bir an geldi çöktü içinize..İnandığınız, inandırdığınız şey soluğunuzu kesti..Göz pınarlarınızda inandığınız yalana inat duru, şeffaf damlalar birikti..Ve yavaşça süzülmeye başladı yanaklarınızdan..

Gerçekle yüzleşmek, kendinizle yüzleşmek daha bir daralttı  yüreğinizi..Kolayı seçmek korkakların işi, cesur olan gerçeklerle baş eder..Padişahların, kralların karşısında durur..Dünyayı siz kurtaramazsınız ki, aday bile olmadınız..Öyleyse deli cesareti gerekmez..

Anımla şanımla korkarım ben..Hem kimseye zararı yok ki.Belki de bir elin parmaklarınca kişiye faydası bile var..Sadece bana zararı..Hem o kadar zarara alışkın bu bünye..Hiç mi incitmedi hayat onu..Kader adı altında düşlerinin üzeri örtülmedi mi?

Yok yok pembe yalan dedim ya kimseye bir kötülüğü yok..Sadece sizi alır götürür, düşünce gezegeninden duygu gezegenine bir yolculuk yaptırır..Ağlatır, güldürür, burkar yüreğinizi.Verir elinize sonra paket yapıp "ya ömrünce taşı ya da şimdi aç" der, bekler..

Gerisi size kalmış..
Ben mi?
Yoo şimdi değil, ama belki  bir gün..
Belki de..

             

6 yorum:

  1. yazını okuduktan sonra epey düşündüm de Eminecim...yok söylememişim dedim kendi kendime...ya da aklımda kalan olmamış demek ki

    ama pembe ümit verdiklerim olmuştur...ümidin de rengi mi olur yaa...ümit işte

    hani şöyle minik minik insanın ruhuna işleyen, motive eden cinsinden

    halledersin, yaparsın, bilirim ben sen başedersin gibilerinden

    o an...yaşanılan o anla ilgili pembe ümitler işte :))

    YanıtlaSil
  2. Aynurcum :) pembe ümitler çok şeker olmuş yalandan daha sevimli..
    ümit olmazsa olmaz hele pembeyse:)

    YanıtlaSil
  3. her pembe yalan sonra karanlık olarak döndü bana ta ki ben gerçeği, bütün netliğiyle görene kadar.

    YanıtlaSil
  4. Aslı'm ve sonra aydınladı mı?
    yoksa süregeldi mi bugünlere..
    pembe ne de olsa oluru var :)

    YanıtlaSil
  5. oooooo söylemez olur muyum, benim hayatım hayaller üstüne, hayalperest bir adam olarak çok pembe yalanlarım vardır, hatta kendimi bile kandırırım çoğu zaman

    YanıtlaSil
  6. toprak, pembeyse sorun yok :)

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..