15 Aralık 2011 Perşembe

olmazsa olmaz bence



Bir şey var ki eksik olduğunda ben de eksik kalıyorum..Nefes alamıyorum, daralıyorum..Yorgun hissediyorum kendimi..Enerji yoksunu oluyorum..Mutlaka olsun istiyorum.En yoğun günlerde, en kalabalık anlarda, en olağanüstü durumlarda bile istediğim; hani şu deprem anlarında adı sıkça geçen yaşam alanı..

Evet benim için yaşam alanı kendimle kaldığım anlar..Dopinglendiğim, şarj ettiğim kendimi, dinginleştiğim, nefes aldığım, aldığım nefesi oksijene dönüştürdüğüm anlar..Gözlerimin gülümsemesi, kalp ritmimin seyri, iç sesimin ahengi içi gerekli..

Öyle özel bir yer değil, kentimdeysem eğer evimde sessizliğin sesinde kaybolmak..Şehir dışındaysa doğayla baş başa olmak yeter..Doğa derken vahşi doğa değil tabi ki, manzaranın hakim olduğu bir odanın penceresi, belki bir deniz kenarı, durgun bir göl ya da bir orman belki..

İlle de yalnızlık ama her neresi olursa olsun yalnızlık..İstediğim sadece kendimi dinlemek, anlamak..Sıyrılmak her türlü etkenden, açıyı genişletmek uzaktan bakmak yaşadıklarıma..Anlamak, anlamlandırmak..

Üst üste, molalar almadan devam etmek beni zorluyor..Mutlaka duraklamak istiyorum..Sonra yine yeniden devam ediyorum..Daha anlayışlı, daha derin bakıyorum her şeye..Ve hep öğreniyorum.Öğrendiğimi süzüp yaşama geçiriyorum..O farkındalık, yeniden başlatılan bilgisayarın performansı gibi etki ediyor bana.

Böylece duraklamaların, dinlenmelerin benim hayatımdaki yeri daha belirginleşiyor..Uzun, günler süren  zamanlar değil kaliteli bir saat bile bazen yeterli olabiliyor..O zaman daha dost, daha anne, daha kul, daha arkadaş, daha evlat, daha insan olabiliyorum bence..

Harekette bereket olduğu gibi molalarda huzur var diyorum yani..Arınma, algılama, farkındalık ve derinlik var diyorum..Dinlenmiş bir beden, dingin bir ruh, daha verimli bir beyin vadediyor diyorum..

Ya siz?
Bir molaya ne dersiniz?


10 yorum:

  1. bahsettiğin gibi bir molaya hayır demem Eminecim
    ama senin moladan kastın buralardan uzaklaşmak ise yok diyorum...mola verme diyorum...vermeyelim diyorum :)

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  2. Aynuuurr :) farklı bir bakış açısı olmuş molaya :) burda hep devam diyelim duraksamalar olsa da :D
    sen hep enerjinle, gülen yüzünle ol burda arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle katılıyorum. molalar herşeyi yeneden değerlendirme fırsatı veriyor. Ve enerji veriyor.

    YanıtlaSil
  4. Profösör, değil mi ama :)
    hemfikiriz yani..

    YanıtlaSil
  5. Bir iki gündür tamda bu moddayım ben ve çıkamıyorum.Mola,antrakt,es artık adı her ne ise ondan istiyorum çok uzun da olmasına da gerek yok.O moladan sonra var ya dönüşümde muhteşem oluyor..

    YanıtlaSil
  6. Ayla, öyleyse tez vakitte bir mola..sadece dönüşe bile değer :)

    YanıtlaSil
  7. blog aleminin olmazsa olmazı da mimler biliyorsun Eminecim :)

    bir mim dolaşıyor ortalıkta...bloğuma uğrayabilir misin

    YanıtlaSil
  8. Aynur ben mim konusunda pek bir başarısızım ama tabiki seni kıramam geliyorum :)

    YanıtlaSil
  9. çok ihtiyacım var molaya, sürekli uyuyorum çalışmadığım zamanlarda. hadi mola:)

    YanıtlaSil
  10. Aslı'm öyleyse mola zamanı..
    ya da yol, şöyle karlara doğru gitmeye ne dersin? :)hem biz de takip ederiz sizi yine..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..