11 Ekim 2012 Perşembe

düşünce gezegeninden düşenler







Uykunun geceleri beni terk etmeye başlaması, yaşın kemale ermesinden midir bilmiyorum ama sükunetin hakim olduğu bir sonbahar gecesi katip modunda geçirdi yine beni klavye başına..Yine kendimleyim; yani yalnız, yani çok kalabalık, yani halsiz, yani çok güçlü.Yani çok renkliyim ama bir o kadar da siyah beyaz hatta sepya biraz da, belli belirsiz..Çok eminim kendimden, biraz da şüpheliyim..Yani bir öyleyim bir böyle..İyiyim, mutluyum ama biraz da buruk, hazandayım ne de olsa..

Mevsimlerden sonbahar hüzün zamanı ya, kuralı bozmamak için öyle dedim yoksa keyfim yerinde..Sararmış yapraklar ağaçlarını terk etmiş, yerlerde görsel bir şölen..Sarının tonlarıyla mest ediyorlar, meşk ediyorlar birbirleriyle sanki..Rüzgarı da almışlar arkalarına geziyorlar düşler ve gerçekler arasında..Benim için gerçek bir rüya oysa hayat..Yaşam gerçek mi, yoksa ne zaman uyanacağımı bilmediğim bir rüya mı?Bilmediğimi biliyorum ama, bildiğimi sanıyorum belki de yanılıyorum..

Kesin doğru olduğu kadar yanlışlarla dolu hayat..Hiçbir kesin; kesin değil, garanti hiç değil.En akıllıca gelen çok saçma, saçmalık abidesi dediğiniz ise kimi zaman en doğru..Çelişkilerle doluyum galiba..Doğru bildiğim yanlışlar, yanlış bildiğim doğrular karman çorman olmuşlar..Yoksa ben mi çok karışığım?Hayır değilim aslında, savaşmıyor beynimde artılar ve eksiler..Kabullendiğim zaman durumu, kendimi kandırmadığım zaman, inandığım zaman kendime, yaptıklarımın arkasında durduğum zaman iyiyim, arapsaçı olmamış düşüncelerim.

Meraktayım sadece, endişe hali bu..Yoksa yalnız değilim kalabalıksa hiç değil..Mutlu değilim ama mutsuz hiç değil..Ne çok renkliyim ne de siyah beyaz..Hiçbir şeyden de ne eminim ne de şüpheli sadece meraktayım, endişe hali bu..Gerçek değil, rüya da değil ikisinin ortası.Mutlak doğru-mutlak yanlış değil, her ikisi de olabilir..


Gel-gitler, çelişkiler bu gecenin şarkısı bu, belli..Daha da dalmadan düşüncelere, boğulmadan derinlerde, uyumalı..Yeni günün getireceği aydınlığa kapamalı gözleri.Bilinmezlerde, bulunmazlarda değil yanıbaşında aramalı cevapları..Hatta o bile uzak, kendi düşünce gezegeninde bulmalı..Duygu selinde, yüreğinde, avuçlarının içinde..

8 yorum:

  1. O'nun selamı ile,
    2 ölçek med ve 1 ölçek cezir hali. Birbirini tamamen red eden harfler, kelimeler ve cümleler geçidi adeta. Aynı cümle içinde 180 derece karşı duruşlar. 2 ölçek med ve 1 ölçek cezir ölçeğiyle tanımlamama rağmen aslında med ve cezir ötesi boyutlar var. Empatilerin en zoru iç dünyasıyla içten konuşan birisiyle empatidir.
    ''Yaşam gerçek mi, yoksa ne zaman uyanacağımı bilmediğim bir rüya mı?''.. Yaşam rüya, hayat gerçek. Her ne kadar hayata yaşamın eş anlamlısı deselerde değil. Biri tek boyutlu diğeri 2 boyutlu. Yaşam 3 boyutlu, hayat ise boyutlar ötesi. Ve insan yaşamdan ölümle uyanır hayata geçer.
    ''Hiçbir kesin; kesin değil..''.. Tüm kesinler kesin olduğu için kesindir. Kesin olamayanlara zaten kesin denemez.
    ''Daha da dalmadan düşüncelere, boğulmadan derinlerde, uyumalı..''.. Satırların sahibi dalmayı bilen biri olduğundan boğulmayacaktır biiznillah :)
    ''Bilinmezlerde, bulunmazlarda değil yanıbaşında aramalı cevapları''.. Hz Mevlana deyişiyle ''Ne ararsan ara onu kendinde ara'' hali...
    Vesselam, Veddua..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "neyi arıyorsan sen O'sun..
      zulmün içindeysen zalimsin,
      aşkı arıyorsan aşık.."

      güzel dizeler..

      gecenin bendeki hallerinden biriydi, geldi geçti boğulmadan :)

      Sil
  2. Çok güzel bir anlatım. Yüreğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim.sizlerin de yüreğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. O'nun adı ve selamıyla..
    Vakt-i Cuma hayrola. Hayır ömre ve ebede hükmetsin inşaallah.
    Gecenin kalp üzerindeki halleri ruha, ruh üzerindeki halleri harflere, harf üzerindeki halleri kelimelere, kelime üzerindeki halleri cümlelere dönüşmüş. Beklendiğine değdi kısacası :)
    ''geldi geçti boğulmadan''. Derin olanlar derinlerde boğulmazlar. Asılları odur. Kaynakları orasıdır. Boğulmak sığ sularda yüzenlerin işidir :)
    Vesselam, Veddua, Rabbime emanetsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Hayirli cumalar.. Ne mutlu beklendiyse, beklendigine degdiiyse :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne guzel dokmussun icindekileri. Aklimiza kendimizi tanimlamak icin gelen olumlu, olumsuz, siyah, beyaz her kelimenin bazen bazisi, bazen hepsiyiz.

      Sil
    2. Aslı'm tam da dediğin gibi :) bazen bazısı bazen hepsi..
      sevgiler..

      Sil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..