16 Eylül 2012 Pazar

uykusuz bir gece




Karanlığın; bilgisayarın ışığıyla aydınlandığı, tık tık tuş sesleriyle sessizliğin bölündüğü  bir gece.Arkadaşlarla, dostlarla geçen güzel ve uzun bir günün ardından bir şeyler karalamamak elde değil tabi..Keyifle gecen on iki saat..Derinlere dalmalar,sığlarda dolaşmalar, espriler, hayaller havada uçuştu..Kuşak farklılığı, bakış açısı, görüş ayrılıkları hiçbiri engel değil dostluğa arada sevgi, hoşgörü, emek varsa..

Ve kazanılan bir değeri elde tutmak en önemlisi..Özen göstermek hayatın her anında gerekli ..Özenle sevmekse bambaşka..Özenle dinlemek, özenle bakmak özel olduğunu hissettiriyor  her iki tarafa da.Bitki sahibinden gördüğü bakım ve ilgiyle hızla serpilip büyüyorsa, insanın özen  gösterileni, kıymet bilineni tadından yenmez elbette..

Sıcak kendini fazlasıyla hissettiriyor bu gece kentimde.. Nefes almak bile zor geliyor aslında..Uyku alıp başını gitmiş benden, kolay da döneceğe benzemiyor..İçilen çayların, kahvelerin etkisi olsa gerek..Sesi kısılmış televizyon görüntüsü karşımda akarken, yanı başımda; uyuyan prensesin masalını yazan meleğim..Bense ne yazacağımı bilmeden bir aşkla dokunuyorum klavyeye..Çıkan sesler sanki yarın baskıya yetişecek kitabın son bölümünü bitirmeye çalışır kadar heyecanlıyken, kalbim; "acaba beğenilecek mi şarkım" diye küt küt atan bir şarkıcı gibi..Bir ressamın sergideki mutluluğu ve merakı içindeyim de denebilir aslında..

Sebebi olmayan heyecanlardan, mutluluklardan bu..Belki tekrar yazma isteği duymamdan ya da yazın bitiyor olmasının sevinci, coşkusu..Biliyorum herkesçe anlaşılamayacak bir durum ama hayat; benzer duyguların, benzer koşulların farklı dillerden yaşanışıysa, neden olmasın benimki de bu..

Ne diyorum acaba ben diye düşünüyorum aslında yazarken, ben anladım mı ki beni, anlaşılmayı bekliyorum..Bilmiyorum ama demek ki bu gecenin de hasılatı bu..

                                            

6 yorum:

  1. Aynı mefkurede buluşmalar, kuşak farklılığını ortadan kaldırır. Sadece ihtiyarlar tecrübeleriyle arkadan gelen nesile destek olur, geleceğe projeksiyon sağlar. Bizler de önümüzden yürüyen büyüklerimizin bizden esirgemediği tecrübelerinden yararlanarak yolumuzda yürüyoruz. yazılarınız tek tek okunduğunda, irdelendiğinde, ve yeniden güncellenip edite edildiğinde, bir edebi format haline niye gelmesin. Bu heyecanı hem sizler yaşarken, hem de biz dostyarınız olarak mutlu oluruz. Umarız ki; en yakın zamanda bu düşünceniz kuvveden fiile geçer. En azından ben böyle anladım sizi. Sanırım ben de anlaşılmışımdır bu yorumumla tarfınızdan. Allah sonumuzu hayretsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profosor :) cok tesekkur ederim bu guzel yoruma.uzun uzun da yazmisissiniz cok mutlu oldum.ama hic oyle bir niyetim dilegim ve istegim yok.sadece dun geceki haleti ruhiyemi ifade ederken kullandigim benzetmeler onlar.suregelen dostca takibiniz ve yorumlariniz icin ayrica tesekkur ederim.saygilar

      Sil
  2. Bismillah ile,
    Yoğunluklar bol miktarda var. Zamansızlıkla boğuşuyorum ve yazamıyorum.
    Gece, derinliğine dalabilene güzel. Kimisi için karanlıktaki aydınlık. kimisine ise kör bir karanlık.
    Değer kazanmak kolay, kazanılanı tutabilmek asıl marifet. Şu an öyle cümleler okuyorum ki gündüzün tam ortasında anlatılan gecenin içindeyim adeta. Ve duygu yoğunluğna kelimeler dar gelmiş adeta.
    Kalbiniz, kelamınız ve kaleminiz hoşgeldi yeniden..
    Maesselam, Maeddua..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle kolaylıklar diliyorum işlerinize.
      teşekkürüm elbette size :)
      hoşbulduk; kalbimle, kelamımla ve kalemimle :)

      Sil
  3. mevsim geçişi ruh halleri bunlar, bi sıkıntı bi stres herkeste sorma gitsin..

    YanıtlaSil
  4. Sanirim mevsim geciisi de etkili haklisin..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..