27 Ağustos 2012 Pazartesi

selam olsun

Çöl sıcağı gibi bunaltıcı bir günde bardaktan boşanırcasına yağan yağmur mu sebebi, yoksa sipariş üzerine mi şu an buradayım bilmiyorum..Bildiğim bir şey var ki altı aydır açmadığım kayıt sayfasını açtım ve geçtim klavyenin basına..Düşünülmüş, kurgulanmış bir şey yok elbette..Bu geçen sürede ne yaptığımı anlatmayacağım ve neden uzaklaştığımdan da bahsetmeyeceğim..Kasıtlı deği, ben de tam olarak bilmiyorum ki neden soğuduğumu..Dönüp de arkama bile bakmadan gidişimi..

Ne takip ettiğim blogları okudum ne de kendi yazdıklarımı.. Neden yazdığımı düşünmediğim gibi neden yazmadığımı da sorgulamadım..Soranlar olduğundaysa  mantıklı bir cevap bulamadım..

Belki de her sorunun bir cevabı olmak zorunda degil..Ya da her bilgi bir soruya cevap degil..Ne geçmiş ne gelecek aslolan şu ansa ve ben burdaysam sebebime teşekkür etmeliyim..Tuşların ritmik sesi, noktalama işaretlerinin ahengi etkisine aldı bile beni..

Geçen sürede hiç birşey değişmedi..Bu şikayet değil şükür..Sahip olunanları kaybetmemek en büyük zenginlik.Sağlık, aile, dostlar, arkadaşlar, blogdaşlar okurlar..Nasılsın dendiğinde değişen bir şey yok cevabını veriyorsam kendimi şanslı hissediyorum.Polyannacılık degil, sadece pamuk ipliğine bağlıyken her şey, rutini sürdürebilmenin mutluluğu, farkındalığı.

Artık burda mıyım, yine severek okuduğum blogların takibinde miyim, "acaba yazılarım okunmuş mu, yorum gelmiş mi" diyerek bilgisayar başına geçer miyim, en azından gün aşırı bir post yayınlamalıyım heyecanını taşır mıyım bilmiyorum..Sadece öyle olmasını istiyorum..Ve olursa görüşmek üzere diyorum..

Okuyan herkese selam olsun..


 
bu da tüm yaz seyrine doyamadığım manzaram
 
 

13 yorum:

  1. Amannn sağlık olsun:)
    bu sözü çok kullanırım bazen kızarlar bana yuh o kadarda değil her şeye de sağlık olsun denmez ki Küstüm falan derler:)
    gülerim sağlık olsun derim:))))
    Hoş gelmişsin burdakal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbuldumm :)kesinlikle saglık olsun..ve cok teşekkür ederim..sanırım kalıcam :)

      Sil
  2. Her hayrın başı olan Bismillah ile,
    Sabah sabah beni şemsiyeme rağmen sırılsıklam eden Rahmet kadar güzel olan sayfayı açınca yeni bir post bulmak oldu. Nihayet hoşgeldiniz. Kelimelerinizle vuslatınıza hamd olsun :) Ne yağmurdur sizi getiren ne sipariş :) Kalbinizin verdiği yön ne ise o yöne bir yolculuktur yaşanan.
    Geçmiş zaman ölmüştür. Dönüpte arkanıza bile bakmadan gittiğiniz gibi, dönüpte arkanıza bile bakmadan gelişiniz olmalı. Bazen insan tutukluk hali yaşar. Birşeyler içinden gelmez. Ama tarif edemez. Bazen tarif etsede tarifi ağır gelir ve susar. Ama dedim ya işimiz ölmüş geçmiş zamanlarla değil. Biz sadece şu ana sahibiz. Ve takdir edilmiş bir ömür varsa geleceğe uzanacağız. Bu arada geçmiş zaman ölmüş diyorum ama geçmiş zamanda ıslanan kıyafetlerim hala kurumaya çalışıyor üstümde :))
    ''Artık burda mıyım...'' diye başlayan cümlenin cevabı sanırım evet. Ama bir süreç olacak yaşanan. Sanki yürümeyi yeni öğrenen çocuk gibi biraz ürkekçe belki. Ama sonuçta kaybolmamışsınız ya bu bile şükür sebebimdir. Sadece uçaklar ''türbülans''a düşmez. İnsan da ara ara türbülansa düşer. O süreçlerde en önemli hal duadır.
    Şimdilik yazıyı durdurmalıyım. Ortalık kalabalık olmadan kuruma işlemlerim var. İyi ki şemsiyem vardı.. ya olmasaydı :))
    Bir adet not: Manzara neresi acep?
    Maesselam, Maeddua, Muhabbetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür yerini buldu sanırım :) ve hoşbuldum..
      yazlıktan evime geldiğim ilk gün beni karşılayan yagmurun payı da var ama..
      yaz yagmurunda ıslanmak ne güzel..bugün istanbullular o güzelliğe nail olacak belli ki :)
      yagmur muhteşem, gün muhteşem..
      postun başlığı gibi size de selam olsun..

      not: manzara silivri

      Sil
    2. Bismillah ile,
      İnsan ''bir damla su''dan ibaret ve insanın %70'i su. Yağan rahmetle ıslanmak suyun suyla vuslatından ibaret. Dostun dostla vuslatı gibi adeta. Sabah ıslanma güzelliğine ilk nail olanlardan oldum. Şemsiyeye rağmen ıslatması da muhteşem oldu. Toplu taşıma araçları arasında koşu halindeyken ( en az 3 araç değiştiriyorum ) duraklarda insan modellerine baktım. Yağmurdan şikayetçiler. Yüzler asık. Eyvah ıslanacağız modundalar. Ben ise ıslanmışım ama gülümsüyorum. Rabbim rahmetini hediye etmiş somurtayım mı.. Rabbim kulunun ileride su sıkıntısı çekmemesi için rahmet ile muamele etmiş somurtayım mı.. Rabbim su bekleyen sayılamayacak kadar mahlukatına rahmeti aracılığıyla su ikram etmiş somurtayım mı.. Rabbim sıcaktan bunalmış ve tozlanmış şehrimi ferahlatmış ve temizlemiş somurtayım mı.. Hava kapalıyımış, kasvetliymiş ne gam.. O bana rahmetini hediye etti ya her yer karanlıklar içinde aydınlık.. Mutluyum ben.. Hamd ola..
      İnsan cidden çok nankör. Ve Rabbim aklın alamayacağı kadar sabırlı. Birine birşeyler versek kıymetini bilmese.. Tekrar versek umurunda olmasa.. Tekrar versek birde şikayet etse, beğenmese.. Sabredemeyiz. Ya sileriz ya da birşeyler vermeyiz. Peki Rabbim ne yapıyor? Kul kulluğunu bilmiyor, herşeyin sahibini görmüyor. Üstelik bir de başına birşey geldiğinde ''Allah'ım neydi günahım'' edebiyatına dalıyor. Öyle ya herkes günahsız malum :) Aslında ''günahım neydi'' sözü bile günah olarak kişiye yeter. Ve Rabbim tüm bunlara rağmen rahmetini vermekten vazgeçmiyor , usanmıyor. Rahmetle üstünün ıslanmasından korkan insan farkında mı acaba o ıslanmasından korktuğu kıyafet dahi kendi mülkü değil Allah'ın ikramı..
      Şu an yoğunluk başladı. Durmak lazım :)
      Maesselam, Maeddua..

      Sil
  3. işte benim arkadaşım. özledim ama boşver canın isterse yazar, isterse kaçarsın. yine de seni görmek çok güzeell

    YanıtlaSil
  4. merhaba!
    bende çok sık yazamıyorum ama iyi geliyor insana
    sende hep yaz ayrılma buralardan
    banada uğra bi ara
    sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ayrılmam peki :)
      uğradım hemen..
      gerçekten yazmak da okumak da iyi geliyor.

      Sil
  5. Eksikliğini hep hissettik. Düşünce lerini güzel ifade ettiğin bloğunu ihmal etmemelisiniz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederimm :) cok mutlu oldum insallah tekrar eskisi gibi burda olurum..

      Sil
  6. Başlayan günümüz, haftamız, ömrümüz ve ebedimiz hayrola inşaAllah..
    Dualarla..

    YanıtlaSil

Eğer paylaştıklarım sizde bazı sorular, cevaplar ya da duygular oluşturuyorsa ve onları benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Şimdiden teşekkürler..