16 Eylül 2012 Pazar

uykusuz bir gece




Karanlığın; bilgisayarın ışığıyla aydınlandığı, tık tık tuş sesleriyle sessizliğin bölündüğü  bir gece.Arkadaşlarla, dostlarla geçen güzel ve uzun bir günün ardından bir şeyler karalamamak elde değil tabi..Keyifle gecen on iki saat..Derinlere dalmalar,sığlarda dolaşmalar, espriler, hayaller havada uçuştu..Kuşak farklılığı, bakış açısı, görüş ayrılıkları hiçbiri engel değil dostluğa arada sevgi, hoşgörü, emek varsa..

Ve kazanılan bir değeri elde tutmak en önemlisi..Özen göstermek hayatın her anında gerekli ..Özenle sevmekse bambaşka..Özenle dinlemek, özenle bakmak özel olduğunu hissettiriyor  her iki tarafa da.Bitki sahibinden gördüğü bakım ve ilgiyle hızla serpilip büyüyorsa, insanın özen  gösterileni, kıymet bilineni tadından yenmez elbette..

Sıcak kendini fazlasıyla hissettiriyor bu gece kentimde.. Nefes almak bile zor geliyor aslında..Uyku alıp başını gitmiş benden, kolay da döneceğe benzemiyor..İçilen çayların, kahvelerin etkisi olsa gerek..Sesi kısılmış televizyon görüntüsü karşımda akarken, yanı başımda; uyuyan prensesin masalını yazan meleğim..Bense ne yazacağımı bilmeden bir aşkla dokunuyorum klavyeye..Çıkan sesler sanki yarın baskıya yetişecek kitabın son bölümünü bitirmeye çalışır kadar heyecanlıyken, kalbim; "acaba beğenilecek mi şarkım" diye küt küt atan bir şarkıcı gibi..Bir ressamın sergideki mutluluğu ve merakı içindeyim de denebilir aslında..

Sebebi olmayan heyecanlardan, mutluluklardan bu..Belki tekrar yazma isteği duymamdan ya da yazın bitiyor olmasının sevinci, coşkusu..Biliyorum herkesçe anlaşılamayacak bir durum ama hayat; benzer duyguların, benzer koşulların farklı dillerden yaşanışıysa, neden olmasın benimki de bu..

Ne diyorum acaba ben diye düşünüyorum aslında yazarken, ben anladım mı ki beni, anlaşılmayı bekliyorum..Bilmiyorum ama demek ki bu gecenin de hasılatı bu..

                                            

7 Eylül 2012 Cuma

ilginenlere yaz sonu durum bildirimi..



Bir güzelliğin daha sonu geliyor..Ben ne kadar kış insanı olsam da yazın muhteşemliğini yadsıyamam..Buruk değilim doğal olarak..Gelecek günler benim en sevdiklerim çünkü..Kentimin bu mevsimini; egenin muhteşem havasına, cennet koyların tarifsiz güzelliğine bile değişemeyeceğimi anladım bir haftalık ayrılık bitince..

Bir saklanıp bir görünen güneş, yaprakları yerinde duramayan ağaçlar, insanın içini ürperten rüzgar, açık pencereden salınan perdeler, sahilin sessizliği hepsi sonbaharın habercisi..Kıyıya vuran dalgaların sesi, gecesi ayrı güzel gündüzü ayrı..Kainata ve yaratıcısına hayranım yaşadığım her saniye.Ne tarafa baksam ayrı bir doğa harikası görmek, büyülenmek, azameti karşısında sus pus olmak..Kelimelerin yetersiz kaldığı anlar bunlar..Hisleriminse alabildiğine coşkulu, sevinçli mutlu olduğu anlar.Şükür edebiliyor olmayı diliyorum ki, o zaman mutluluğum katmerleniyor..

Şimdilerde bizim evin ritüeli, bir telaş var..Yazlığa veda günleri; toparlanma, evi kapatmaya hazırlanma, kentin kalabalığına karışma, taşınma, yerleşme telaşları..İşler zor olsa da gözümde bir hayli büyüse de vuslat ya yine güzel..

Her şey toz pembe değil, hayat hep gülümsemeyebiliyor  bize ..Zaman zaman hepimizi çok zorluyor..Acılar, göz yaşları, üzüntüler hepsi bize yakın..Ama insanoğlu şaşırtıcı, yaşama isteği zorluklarla baş etme gücünü de veriyor..Umut ayakta tutuyor; yalpalayınca denge, düşünce yeniden ayağa kalkma enerjisi veriyor.

Bu yaz ben zenginleştim.Yeni insanlarla tanıştım.Değişik hayatlar, değişik yürekler tanıdım, dolayısıyla değişik sesler duydum.Normalde bu konuda pek istekli olmadığım ve bayağı bir zamandır bu konuda kendimi sınırladığımı için, iyi geldi bana..Aslında böyle davranmama zamanın bereketsizliğinin sebep olduğunu biliyorum..Var olan dostlara, arkadaşlara, aileye, eşe dosta ayırdığım zamandan çalmama sebep olduğu için uzak duruyordum..Ama bu kez öyle yapmadım..İyi ki de yapmadım..Mutluyumm..

Tatilden dönmeler, okul hazırlıkları, sonbahar telaşları, planlar, programlar..Bu hummalı koşuşturmaca içinde güzellikleri ve anı yaşayabilmek için hareketlenme vaktidir şimdi..Öncelikle okuyanların, sonra hepimizin  gönlünce geçen, güzel günler olsun.